Aksaray

23.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:58

Aksaray Kadın Platformu’ndan Anlamlı Kermes

Aksaray Kadın Platformu’ndan Anlamlı Kermes

Aksaray Kadın Platformu’ndan Anlamlı Kermes

Aksaray Kadın Platformu, gelirinin ihtiyaç sahibi insanlara bağışlanacağı geniş kapsamlı bir gıda kermesi düzenledi. Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen yardım kermesine; Aksaray Valisi Şeref Ataklı ve eşi Adile Ataklı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve eşi Zehra Aslan, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ile çok sayıda hanım davetli katıldı. Aksaray Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi, Aksaray Kadın Platformu, Polis Eşleri ve Dayanışma Derneği, Kimsesiz Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Derneği, Yardım Sevenler Derneği Aksaray Şubesi, İnsan ve Medeniyet Vakfı, İ.H.H Hanımlar Komisyonu, Aksaray Deniz Yıldızı Derneği, Gönül Dostları Zekâ Oyunları ve Spor Kulübü Derneği, Aksaray Kültür Eğitim Yardımlaşma Derneği, Dolunay Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği ile İş Kadınlar Derneği’nin ortaklaşa katılım sağladığı Kermeste, hanımlar tarafından yapılan yüzlerce çeşit gıda ürünü satışa sunuldu. Kermesin açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali eşi Adile Ataklı, daha önce hanımlarla birlik ve beraberlik mesajı verdiklerini ve çok güzel projelere imza attıklarını ifade ederek;

Bizler, daha önce bir toplantı yapmıştık ve hanımlarla birlikte orada hep birlik beraberlik mesajı vermiştik. Demiştik ki; biz birlik ve beraberlik içinde olursak çok güzel şeylere imza atarız. Gerçekten de onun devamını hep getirdik ve her ay birlikte Aksaraylı hanımlarla bir araya geldik Programlar yaptık. Aksaray’ın sorunlarını biz hanımlar olarak neler yapabileceğimiz konularını konuştuk. Ve daha sonra sivil toplum örgütleri ile birlikte orada kadın platformu oluşturduk. Bunun ilk faaliyetini burada yapıyoruz inşallah.11 tane kadın derneğimiz ve vakıfların kadın temsilcileriyle kadın kollarıyla bir kermes düzenleyelim istedik. Bu kermesin elde edilecek geliri de Aksaray’daki ihtiyaç sahibi kadınlarımıza ulaştırmayı düşünüyoruz. Yani burada pozitif ayrımcılık yapacağız. İhtiyaç sahibi kadınlarımızı ön planda tutacağız.” Dedi.

Ataklı, yardıma muhtaç kadınlara iş imkânı sağlama konusunda da çalışmaları olacağını ifade ederek; 

“Yine bu kadınlarımız için iş imkânları konusun da çalışmalarımız olacak dolasıyla inşallah biz bugün güzel bir şey başlattığımızı düşünüyoruz. Ben tüm kadın derneklerini ve buraya katılan yardımlarını esirgemeyen tüm hanım kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu güzel duyguların hep devam etmesini diliyorum.”

 

Aksaray Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi Fahri Başkanı Hasibe Yazgı, düzenlenen kermesle hanımların birlik, beraberlik ve dayanışma örneği sergilediğini söyledi. İhtiyaç sahiplerine yardım etmenin bir insanlık görevi olduğunu hatırlatan Hasibe Yazgı, “Bizler burada aynı düşünce, aynı görüşe hizmet etmek için bulunuyoruz. Bizleri bir araya getiren bu düşünce ise ihtiyaç sahibi kadınlarımıza yardım etmek. İhtiyaç sahiplerine yardım etmenin bir insanlık görevi olduğunu unutmayalım. Kadın platform üyeleri ve kadın derneklerimizle bu kermeste yine el ele, yine sevgiyle hep birlikte güzel bir etkinlik gerçekleştirildi. Bu kermesin düzenlenmesine katkı sağlayan kadın dernek üyeleri ve vakıf temsilcilerimize tekrar teşekkür ediyorum” dedi.



MSB: 19 terörist etkisiz!
Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden Kayseri’de “Turizm” molası
PTT'den 23 Nisan'a özel pul
Ankaralılar İzmir'i yaşayacak
Midas Vadisi'ne turist akacak
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yılında 101 proje
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan 23 Nisan stantlarına ziyaret
DSP Keşan İlçe Başkanı Nalbantoğlu’ndan 23 Nisan açıklaması
Bir suç örgütü daha çökertildi! Mahzen-31'de 8 gözaltı
Yurtta bugün hava nasıl? Marmara'nın batısı yağışlı...
Türkiye 23 Nisan'ı coşkuyla kutluyor
'Kalkınma Yolu'na imzalar atıldı
Toplu ulaşımda 23 Nisan hediyesi
Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı
Düzce'de BELMEK kursiyerleri dünya barışı için üretti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,31
  • EURO

    34,76% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,58% -0,69
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 24.7 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false