Aksaray’ın Coğrafi İşaretli Ürünleri Adana’da Görücüye Çıktı

Aksaray’ın Coğrafi İşaretli Ürünleri Adana’da Görücüye Çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Coğrafi İşaretlerde Farkındalığın Artırılması Projesi kapsamında Adana’da Bölge Toplantısı yapılarak coğrafi işaretli ürünleri kurulan stantlarda tanıtıldı.

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Aksaray Ticaret Borsası’nın ortak katılımıyla, Aksaray’ın coğrafi işaret tescili almış ürünlerimiz Taşpınar Halısı, Aksaray Tulum Kebabı, Aksaray İnce Elek Tatlısı olmak üzere Coğrafi İşaret Tescili için başvurusu yapılmış olan Ağaçören Cevizi, Aksaray Kabak Çekirdeği, Aksaray Yoncası, Eşmekaya Yoğurdu, Helvadere Patatesi, Hasandağı Testi Kebabı, Ihlara (Halara) Halısı kurulan stantta ziyaretçi ve katılımcılara sergilendi.

Toplantı Adana Hilton Otelde Aksaray, Osmaniye, Hatay, Mersin, Niğde ve Adana illerinin katılımıyla 10-11 Aralık tarihleri arasında düzenlendi.

Coğrafi işaretler konusunda ülkemizde 464 ürün tescil edilmiş olup bunlardan 362 si tarım ürünlerinden, geriye kalan 102’si ise el sanatları ürünlerinden oluşmaktadır. Ayrıca ülke genelinde 442 ürün içinde başvuru yapılmıştır. Aksaray ilimizde 3 adet tescilli, 8 adette tescil bekleyen ürünümüz bulunmaktadır.

Yapılan bölge toplantısında ilimizin tescil almış ve başvurusu yapılmış olan ürünler hakkında katılımcılara sunum yapıldı. Kurulan stantlarda ürünler sergilendi ve ilimizin ürünleri katılımcılardan tam not aldı.



Tarımda maliyetler hız kesmiyor... Veteriner harcamaları zirvede
İşgücü maliyetlerinde güçlü artış!
YD-ÜFE'de Ocak ayı verileri 19 ayın en yükseğinde
Rusya’nın Ankara büyükelçisi değişti... Yeni elçi Sergey Vershinin
Ankara Keçiören'de sıcak aş ve kumanya ikramı
35 ilde ihracat artışı! İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Bursa 1 milyar doları aştı
'Şehitlerin Bacısı' Türkiye'de gönüllüre dokunuyor
Yasa dışı bahis operasyonu... Klon Ödeme Kuruluşu ile PBM Tech'i TMSF devraldı!
BİK Yönetmeliği'ne 'mali' ayar
Sahil Güvenlik'ten yasa dışı avcılığa geçit yok! Sezon başından bu yana 44 ton su ürününe el konuldu
HSK'dan İstanbul’da Ticaret Mahkemeleri kararı
Batıda yağış, doğuda don ve çığ uyarısı!
Savunma Sanayii İcra Komitesi toplandı... Savunma sanayiide hedef yeni rekorlar
Ankara’da zabıta teşkilatı güçleniyor
Mavi Vatan'da sıkı denetim... Türk Bayrağı beyaz listede gücünü korudu
  • Cuma 12.2 ° / 4 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.5 ° / 6.4 ° false
  • Pazar 7.5 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı