Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

AKSARAY’IN 56 YIL SÜREN 2.İLÇELİK PRANGASINA ÇARPTIRILMASININ 91.KARA YILDÖNÜMÜ!

AKSARAY’IN 56 YIL SÜREN 2.İLÇELİK PRANGASINA ÇARPTIRILMASININ 91.KARA YILDÖNÜMÜ!

AKSARAY’IN 56 YIL SÜREN 2.İLÇELİK PRANGASINA ÇARPTIRILMASININ 91.KARA YILDÖNÜMÜ!

   91 yıl önce bugün sanayi ve aydınlatmada elektrik kullanan Türkiye’nin 10 yerleşim yeri içinde olmasına, komşu vilayetlerle arasında kara ulaşımını  en iyi seviye çıkartmasına rağmen Aksaray’ın 13 yıllık Vilayet ligi feshedilerek 56. yıl sürecek yeryüzünden kaldıran  2. İlçelik prangasına çarptırıldı!!!
TARİHİN TEKERRÜR ETMEMESİ HAKKIMIZ OLAN HİZMETLERİN ZAMANINDA VERİLMESİNDE!!!!
  Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere yetkililere seslenen hemşerilerimiz;
“ İhtiyar dünyamızda maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan sayısız ilkler ve teklerin merkezi Selçuklunun Şanlı başkenti iyi insanlar ve zaferler, kahramanlar ve alimler membaı Aksaray’ın 91 yıl önce bu gün TBMM’sinde kabul edilen halen mantıklı ve hukuki hiçbir sebebi de ortaya konamayan 2197 sayılı kanunla 56 yıl süren ilimizi yer yüzünden silen ilçelik esaretinin yeniden tekerrürüne izin verilmesin.
 Bu tekerrürü önlemenin yegane çaresi hükümetin 20 yıllık sözü olan ilimizi en yakın liman ve ham madde merkezlerine bağlayacak olan Aksaray-Ulukışla Tren hattının yapılması ve E.90’ın cazibesini devam ettirecek tedbirlerin alınmasında.
İLKİNİN ÜSTÜNDEN 20,SONUNCUSUNDAN 8 YIL GEÇEN TREN YOLU İHALESİ HEMEN YAPILSIN!!!
     5 Şubat 2017 Pazar günü ilimizi ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Ahmet Arslan, 10 Şubat Cuma günü ise ilimizi dönemin ve şu anki Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, o zamanki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından Aksaray-Ulukışla demir yolunun ihalesinin o yıl içinde yapılacağı sözü verildi.
 İlk sözün verildiği 2004 mahalli seçimlerinin üstünden 20 sene son sözün üstünde ise 8 yıl geçen hattın zaman geçirilmeden ihalesinin bitim tarihide belli olacak şekilde zaman geçirilmeden yapılması.
    Kızılkaya Aşıklı, Güvercin Kayası ve Yeşilova Acem Höyük Arkeolojik kazılarından elde edilen bilgilerle göre 11000 yıllık geçmişi olduğu kanıtlanan, bu şanlı geçmişiyle dünyanın bir elin parmaklarını geçmeyen şehrinden birisi olmasıyla tartışmasız olarak şehirlerinde atası olan Aksaray’ımızın bir daha hak etmediği duruma düşmemesi için kendisine yapılan haksızlıkların unutulmaması, unutturulmaması.!!!
E.90 ‘IN CAZİBESİNİN DEVAMI İÇİN BAKAN ONAYLI TEDBİRLER ZAMAN GEÇİRİLMEDEN ALINSIN!!!
 5 Şubat 2017 günü ilimizi ziyaret eden dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın olabilirliğini onayladığı E.90 Karayolunun cazibesinin Niğde-Ankara Otobanına karşı korunmasının sağlanmasıyla Aksaray ile birlikte  güzergâhında bulunan Şereflikoçhisar, Kulu, Cihanbeyli, Haymana, Ereğli ile Ulukışla ve Altunhisar ilçelerinin can damarı olan E.90 Karayolunun cazibesini devam ettirecek tedbirlerin uygulama tarihide belli olacak şekilde planlanması.
  Aksaray’a yatırım yapacak iş adamlarıyla gurbetçilerimizin rahatlıkla hava yolu ulaşımını sağlayabilmeleri için havayolunu kullanan yolcuların istatistikinin çıkartılarak yapılacak hava limanını kurtaracak ise  Ulaştırma bakanı Ahmet Arslan’ı belirttiği gibi maksimum 5 yıl sonra hizmete gerecek şekilde ilimize ait müstakil Hava limanımızın planlanmasına başlanılması olmak üzere hakkımız olan diğer hizmetlerin zamanında gerçekleştirilmeleri  gerekiyor.!!!” Dediler.
   (Haber araştırma belge ve fotoğraflar Gazeteci-Yazar Ali Genç Arşivi)



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Merkez'in rezervleri azalışta!
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu