Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

AKSARAYIN 2. VİLAYETLİĞİNİN BAŞ MİMARI MEHMET ALTINSOY’A MEVLİT OKUTULACAK

AKSARAYIN 2. VİLAYETLİĞİNİN BAŞ MİMARI MEHMET ALTINSOY’A MEVLİT OKUTULACAK

AKSARAYIN 2. VİLAYETLİĞİNİN BAŞ MİMARI MEHMET ALTINSOY’A MEVLİT OKUTULACAK

   Diyanet teşkilatının hamisi, başkentin kara bahtını ak eden ve Aksaray’ı 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtarılmasının baş mimarı eski devlet bakanlarından Mehmet Altınsoy hemşerileri ve sevenleri tarafından 22 Şubat Perşembe Akşam Namazından sonra okutulacak Mevlitle anılacak.
  2007 yılında vefat eden merhum ’un 1987’nin Ramazan Bayramı gazetesindeki Aksaray’ın il olması manşetini attıkları haberden 15 Haziran 1989 günü il olmayı sağlayan kanunun TBMM’sinde kabul edilmesine kadar bu samimi çabanın lideri  olduğunu belirtin Gazeteci-Yazar Ali Genç” Aksaray şu anda geldiği seviyeyi evvel Allah(c.c.) izni ile Altınsoy’a borçludur.
2ALTINSOY DİYANET TEŞKİLATININ HAMİSİ, BAŞKENTIN KARA BAHTINI AK EDEN  VEAKSARAYI İL YAPAN TÜM HEMŞERİLERİMİZİN ONURU, ŞEREFİ VE MEDARI İFTARI MEMLEKETİMİZİN HAYIRLI YİĞİT BİR EVLADIDIR!!!”
 Ali Genç Mehmet Altınsoy için de verdiği kısa bilgide” Aksaray’ın 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtularak il olmasının baş mimarı, bu konuda 1987-89 arasındaki kamu oyu oluşturmak için il olma manşetini attığımız 1987’nin Ramazan bayramı gazetesini meslektaşım, vilayet mücadelemizdeki yol arkadaşım Gazeteci-Yazar merhum Çapan Tekeli ile birlikte dönemin Kızılay başkanı Hayri Güzel’in bizi kendisiyle bizi  Kızılay’daki İmar Daire başkanlığındaki makamında görüştürdüğünde kendisine  verdiğimiz andan itibaren samimi çabalarına  2 yıl şahit oldum.
 Mehmet Altınsoy büyüğümüz 1. Devlet bakanlığında kendisine bağlı Diyanet teşkilatının kuruluşunu sağlayan 633 sayılı kanunu 1965 de çıkarttırarak Camii imamları ile Müezzinlerini cemaatin ianesinden kurtaran bir hemşerimizdir.
 Ankara Büyük Şehir Belediyesinin ilk belediye başkanı olarak o zamanki  Türkiye’nin havası en kirli şehri ola hatta Kızılay meydanında sigara içenlerin dövüldüğü durumdan 2 yılda kurtarıp ülkemizin havası en temiz şehri haline getiren.
 En lüks semtlerinde bile gün aşırı su akan başkenti 2 yıl içinde en ücra köşesinde 7/24 damacana kalitesinde içme suyuna kavuşturan.
  Otobüsle veya arabayla şehir içinde 30 dakikada gidile bilinen mesafeleri yaptırdığı alt ve üst geçitlerin yanında diğer tedbirlerle 5 dakikaya indirendir.
 Mehmet Altınsoy büyüğümüzün Aksaray için ise İGM’ nin ilk başkanı ve eski Yeşilova Belediye başkanı merhum İsmail Baysal ağabeyinde içinde bulunduğu kendisini ziyaret gidenlere ”Hizmet getirecek hizmet” olarak nitelendirdiğidir.
Bu hizmeti ise  asla ve asla değer biçilemeyecek olan 1983’ün Ekim ayının son haftasında o anı çektiğim fotoğrafla dondurduğum(sabitleştirdiğim) ANAP Aksaray mitingiyle başlayan son iki yılında ise  rehberimiz maddi ve manevi destekçimiz olarak yol arkadaşlığı  yaptığımız hiç hak etmediğimiz 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtulmamızı o zamanki Başbakan ve 8. Cumhurbaşkanı Özal ile ve daha sonra aynı maksatla ANAP Grup başkanlığına getirilen Raşit Daldal ile birlikte 3578 sayılı kanunun TBMM sinde 15 Haziran  günü kabul edilmesine kadar süren mücadelemizdeki yol arkadaşlığımızın  eseri olan Vilayetliğimizdir.
 Merhumu memleketi olan Çardak(Altınkaya) lılar derneği bir önceki başkanı Ramazan Akay  hoca ve  mevcut başkanı  Mustafa Serin ve hemşerileriyle ilimiz ve şehrimizin atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odaları yetkilileriyle birlikte  22 Şubat  Perşembe akşam Namazıyla Yatsı Namazı arasında  Büyük Bölcek  Eskicioğlu Camisinde Mevlit okutturacağız.” dedi.



Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu