Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Aksaray´ın meselelerine partiler üstü bakabilmeliyiz

Aksaray´ın meselelerine partiler üstü bakabilmeliyiz

Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray´ın ve üniversitenin gelişmesi ve sorunlarının çözümü söz konusu olduğunda, tüm siyasi partileri yanlarında görmek istediklerini ifade etti.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray´ın ve üniversitenin gelişmesi ve sorunlarının çözümü söz konusu olduğunda, tüm siyasi partileri yanlarında görmek istediklerini ifade etti.

- Siyasi Partilerin Yanımızda Durmasını Önemsiyoruz -

Rektör Şahin AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanlarına, makamlarında bayram ziyaretinde bulundu. Üniversite için yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren ve genel bakış açılarını anlatan Prof. Dr. Yusuf Şahin, ?Bize göre iş Aksaray olduğunda konu partiler üstüdür? dedi. Siyaset kurumunu önemsediklerini, siyaset kurumunun toplumdan gelen taleplerin Meclise yansımasını sağladığını kaydeden ASÜ Rektörü, ?Siyasi partiler bu açıdan oldukça önemli. Siyasetle müspet diyalog içerisinde olmak, aynı zamanda şehrin sorunlarını ve halkın beklentilerini de bilmek demektir. Sorunları daha iyi bilirsek, çözümü için de ciddi çalışmalar yapma şansımız olabilir? dedi. Her siyasi partinin, kendi kitlesinin taleplerini ulusal zemine taşıdığını, bunların da kanunlara ve uygulamaya dönüştüğünü söyleyen Şahin, ?Biz, Aksaray´daki bütün siyasi partilerin yanımızda durmasını önemsiyoruz. İş Aksaray olduğunda, konu partiler üstü olmalıdır. Aksaray´ın sorunu bütün siyasi partilerin meselesi olmalıdır. Herkesin aynı dili konuşması ve ısrarla hizmeti takip etmesi, sorunların çözümünü kolaylaştırabilecek bir unsurdur? dedi. Siyasi partilerin İl Başkanları, ziyaretin kendilerini memnun ettiğini ifade ederek, Aksaray Üniversitesi´nin gelişmesi için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarının altını çizdiler. Siyasi parti temsilcilerinin yaptıkları konuşmalar özetle şöyle:

- Sayın Rektörümüzle Elbirliği İçinde Çalışacağız -

AK Parti İl Başkanı Abdülkadir Karatay: Sayın Rektörümüze nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum ve yeni görevinde başarılar diliyorum. Üniversitemiz 2006 yılından bu yana hızlı şekilde büyüyor. Büyüme hızı son yıllarda daha da arttı. Sayın Hocamızın görev yapacağı önümüzdeki 4 yıl içinde de, üniversitemiz büyümesini devam ettirecek. Bu şehri kalkındırmak, büyütmek için Sayın Rektörümüzle birlikte çalışacağız. El ele vererek hem şehrimizi, hem de üniversitemizi geliştireceğiz ve bugün bulunduğu yerlerden daha yukarılara taşıyacağız. 

- Üniversite Aksaray´ın Önemli Bir Değeridir -

CHP İl Başkanı Doğan Koşar: Aksaray Üniversitesi Aksaray´ın önemli bir değeridir. Aksaray´ın potansiyelini geliştirmesi ve ekonomisini büyütmesi noktasında şehrin önder kurumlarından birisi de üniversitedir. Aksaray´ın yüzünü ağartabilmek için pek çok konuda düzgün çalışmalar yapmamız gerekiyor. Aksaray Üniversitesi´ni Türkiye ve dünya çapında söz sahibi bir üniversite yapmamız, Aksaray´ın yüzünün ağarması için yapılacak en önemli çalışmalardan birisi olacaktır. CHP olarak biz, üzerimize düşeni yapmak noktasında her zaman hazırız. Sayın Hocamıza ziyaretinden dolayı teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum.

- Yapılacak Her Güzel Çalışmanın Destekçisiyiz -

MHP İl Başkanı Ayhan Erel: Sayın Rektörümüze nazik ziyaretinden dolayı çok teşekkür ediyoruz ve yeni görevinde başarılar diliyoruz. Aksaray´da yaşayan herkesin ortak paydası Aksaray´dır. Aksaray´ın daha yaşanılabilir hale gelmesinde üniversitemize çok önemli görevler düşmektedir. Bugüne kadar üniversitemiz kendi üzerine düşen görevleri, imkanları ölçüsünde yapmaya çalışmıştır. Bundan sonra da yapacağına inanmaktayız. Üniversite Aksaray´ın hem sosyokültürel yapısını, hem de ekonomik yapısını olumlu yönde etkileyen dinamiklerden birisidir. MHP olarak, Aksaray´ımıza yapılacak her güzel çalışmanın destekçisiyiz.

 



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9887,34%1,76
  • DOLAR

    32,51% 0,07
  • EURO

    34,89% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2454,71% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4012,78% 0,50
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı