Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Aksaray´ın ekonomik beklentileri masaya yatırıldı..

Aksaray´ın ekonomik beklentileri masaya yatırıldı..

Aksaray´ın ekonomik beklentileri masaya yatırıldı..

Aksaray´da, Ak Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu (ŞEB), gerçekleştirildi.

Forum öncesinde Ağaçlı Melendiz Otelde, Ak Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Fatma Salman, Forum Moderatörü Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş, Aksaray Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ve Teşkilat Mensuplarının katıldığı 1. Oturumda açılış konuşması gerçekleştiren İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, burada yapmış olduğu açıklamasında, ?Bizler Ak Parti temsilcileri olarak sadece seçimden seçime değil sürekli, mütemadiyen memleketimizin her köşesini; ilçe, belde ve köylerini gezerek ilimizin sorunlarını, sıkıntılarını, taleplerini ve çözüm yollarını istişare ederek, bu taleplerin değerlendirilmesi noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz. Bugünde burada İlimizin Ekonomik Beklentilerini Ankara´ya taşımak adına Şehirlerin Ekonomik Beklentileri forumumuzu gerçekleştiriyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyor, forumumuzun başarıyla sonuçlanmasını temenni ediyorum? ifadelerine yer verdi.

Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Fatma Salman ise 1. Oturumda yapmış olduğu konuşmasında, ?Ak Parti olarak Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu projeyi gerçekleştirdik. Gün boyu sürecek bir formatla 81 ile gideceğimiz bu forumda çalışmalar devam etmektedir. Bu toplantının asıl amacı ilin ekonomisiyle ilgili geçmişte yapılan yatırımlar, şu an yapılmakta olan yatırımlar ve gelecekte yapılmasını istediğiniz yatırımlar ne ise bunların çok sistemli bir şekilde analiz edilmesi ve yerelden genele gidecek bir sistemin belirlenmesi? dedi.

Öğleden sonra gerçekleşen İş Çevreleri, Sektör Temsilcileri,  Meslek Kuruluşları ve Oda Başkanlarının da katıldığı 2. Oturuma ise kentteki fabrikaların ve firmaların yetkilileri de katıldı.

Genel Merkez Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı Fatma Salman, burada yaptığı konuşmada, Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye´nin tüm şehirlerinde gerçekleştirilen bu forum sayesinde illerin beklentilerinin tespit edilmesini ve bu beklentilerle ilgili çalışmaların başlatılmasını hedeflediklerini belirtti.

Türkiye´nin 2019 yılında yerel yönetimlerle milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yapacağını anımsatan Salman, "Bu süreçte 2019´a giderken Ak Parti Ekonomi İşler Başkanlığı olarak biz şunu düşündük. Her şehrin ayrı dinamiği, özelliği ve güzelliği var. Dolayısıyla şehirlerimizin geçmiş 10-15 yıl içinde neden memnun olduklarını, ´Şu anda devam eden projelerden hangilerinin bitmesiyle şehir rahatlayacak?´ ve bir de vizyon sorusu olarak ´Önümüzdeki dönemde Aksaray´da neyi arzu edersiniz?´ ?Şehrinizin ihtiyaç duyduğu yatırımların gerçekleşmesinin önündeki en önemli engeller nelerdir?´ ?İlinizin 10 yıllık sürede hangi proje veya projelerle cazibe merkezi haline gelmesini istersiniz?´ sorularını hazırladık. Bunları sizlere yönelteceğiz." dedi.

Program karşılıklı istişarelerle devam etti.



Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta
Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli