Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Aksaray´ın 2017 Yılı Beklentisi!

Aksaray´ın 2017 Yılı Beklentisi!

Aksaray´ın 2017 Yılı Beklentisi!

   Milletvekilleri,Atanmışlarla,Seçilmişler ve Siyasetçiler görevlerini yaparlarsa geleceğimiz abat!,yapmazlar ise berbat! Olacak.

 Aksaray´ın boşa geçirilecek zamanının olmadığını belirten hemşerilerimiz! ilimiz milletvekilleri Ak Parti grup başkan vekili İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti,Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müsteşarı Cenap Aşçı,Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok Vali Aykut Pekmez,Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,Asü Rektörü Prof Yusuf Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün,25. Dönem Milletvekilleri Nevzat Palta ve Turan Yaldır,Ak Parti il başkanı Abdulkadir Karatay,CHP il Başkanı Ali Rıza Toprak ve MHP il Başkanı Ramazan Kaşlı´dan?

 

*1961-1989 yılları arasında toplam olarak 115 yıl süren 2 ilçelik esaretine çarptırılmamızın ana sebebi olan bu nedenle de tarihin tekerrürünü engelleyecek olan İstikbalimizin 1. Olmasa olmazı olan bizi en yakın limanlara ve ham madde temin edecek kaynaklara kavuşturacak olan Etüt projesinin %90´ı tamamlanan  Aksaray-Ulukışla ten hattımızın ve Aksaray-Konya,Aksaray-Nevşehir Demiryolu hatlarının hizmete girme tarihleri de belli olacak yapım ihalelerinin en geç bu yılın ikinci yarısının ilk çeyreğinde yapılması sağlanmalı. 

*Ulaşımdaki can damarımız ve şu anda bölgemizin parlayan yıldızı olmamızdaki en önemli katkıyı sağlayan E.90 Karayolunun cazibesini devam ettirebilmesi için Aksaray-Ankara ve Aksaray-Ulukışla arasına ilk etapta yeni birer şeridin ilave edilmesi.

   Yoldaki trafiğin kontrolsüz araç ile hayvanlar tarafından kesilmesinin sebep olduğu can ve mal kaybına sebep olan olumsuzluğun ortadan kaldırılmasıyla yolda daha emniyetli bir seyri seferin sağlanabilmesi için yerleşim güzergahtaki tüm yerleşim merkezleriyle mücavirlerinde iş,tarım ve binek araçlarıyla, insanlarla hayvanların yolun altında karşıdan karşıya geçmesini sağlayacak yeterli sayıyla genişlikte ve yükseklikteki tünellerin projesinin yapılmasına başlanılmalı.

 *400+200 Yataklı Aksaray Şehir Hastanesinin hizmete açılmasının ve mevut hastane kampusunun ise  Aksaray Tıp Fakültesi uygulama hastanesi olarak hizmet vermesinin sağlanması.

*Dekanı atanan Aksaray Tıp Fakültesinin eğitime açılması, Diş Hekimliği Fakültesinin ise kararının alınarak YÖK ve Sağlık Bakanlığından da açılma kararının alınmasının sağlanması.

  Özellikle Tıp Fakültemizden ilimiz ile bölgemiz için beklenen faydanın sağlanabilmesi için her yıl ASÜ´ye verilen öğretim görevlisi kadrosundan ayrı olarak bu fakülte için YÖK´ten her yıl ortalama en az 100 civarında kadro alınması sağlanmalı.

  Tıp Fakültesine harcanmak üzere daha önce hemşerilerimiz Yazıcı ailesi tarafından 22.dönem Milletvekilimiz ve İstanbul´daki Aksaraylılar derneği başkanı Ahmet Yaşar beye taahhüt edilen 50 Milyon dolarında hayırseverlerden alınmasının sağlanmasıyla Daha modern tıbbi aletlerin en kısa zamanda ilimiz ve bölge insanlarının hizmetine sunulması sağlanmalı.  

*ASÜ´nün inşaat maliyetlerini ve yapılan binaların bakım masraflarıyla çevre düzenlemesi ile yeşillendirme ve ağaçlandırma maliyetlerini arttıran mevcut kampusunun bu haliyle bırakılarak artı maliyetleri ortadan kaldıracak yeni bir kampus sahasının belirlenmesine başlanması ve mümkün olan en kısa zamanda bunun sağlanarak her yıl toprağa gömülen milli servetin çarçur edilmesinin önüne geçilmeli.

*Aksaray´a yatırım yapacak yerli ve yabancı sanayiciler ile nüfusları ilimizdekinin 2 misli olan gurbetçilerimizin direk uçuşunu sağlayacak  kendimize ait veya Çevre illerle birlikte hizmet verecek olan yılın 365 gün  7/24 çalışacak Hava limanımızın planlanmasına başlanılmalı.

 *Aksaray´daki bir çoğunun çıkışına kör tıpa vurulan Petrol kuyularının yeniden araştırılması,yakın zamana kadar çıkartılan Altın,gümüş ve simli kurşun yataklarının günümüz teknolojisiyle çevreye zarar vermeyecek şekilde yeniden işletilerek ilimiz ekonomisine katma değer sağlanmalı.

    Amatör maden arayıcıları tarafından ilimiz genelinde yapılan araştırmalarla elde edilen numunelerini gönderdikleri maden şirketlerinden kendilerine gelen cevaplardan ilimiz genelinde var oldukları belirlenen Demir,Elmas,Andızit,Mermer,Obsidyen ile diğer madenlerimizin yerlerinin belirlenmesi ve bunların işletilmelerinin planlanmasına başlanılmalı.

  *Aksaray´ merkez ilçe ile diğer ilçelerindeki yer üstü ve altındaki tarihi ve turistik yerlerin,şifalı  sıcak ve soğuk sularla şifalı içmecelerin belirlenerek yerli ve yabancı turistlerin faydalanmasına açılması.

   Sıcak Termal kapasitemizin maksimum şekilde kullanılabilmesi için yeterli sayıda sondaj yapılarak çıkan suyun özelliklerine göre termal turizminde veya buna müsait olmayan suların enerji üretimi ile civar yerlerde yapılacak seralarla yerleşim yerlerinin ısıtılmasında kullanılmasının planları yapılmalı ilgili kurumlar nezdinde sonuç alınacak girişimlerde bulunulmalı.

*Aksaray ili genelindeki tüm Tabiat anıtlarının yapılacak taramayla belirlenerek bunların yerli ve yabancı turizmin hizmetine açılması çalışmalarına başlanmalı.

  *Merkez ilçe Yanyurt köyünde bulunan Küçük Kartal kayası üstündeki onlarca dev ayak izlerinin ve bu kayanın üstü ile hemen altındaki Dinozor ayak izlerinin,Salmanlı köyündeki Battal Gazi hazretleriyle atının ve Taptuk köyü ile Koyak köyü arasındaki Taptuk Emre Hazretlerinin çocukken üstüne bastığı kayadaki ayak izinin koruma altına alınarak yerli ve yabancı turizme açılmaları sağlanmalı.

   *Güzelyurt ilçemize bağlı Ilısu köyündeki Roma Hamamı yanında bulunan yeryüzünde literatüre girmiş ikinci bir eşinin olmadığı 1978 yılından bu yana ülkemiz ve dünyanın dört bir yanında ve bulunabilen tüm kaynaklardan belirlenen.

     İyi bir tanıtımla dünyanın tüm ülkelerinden her yıl on binlerce mimarın görmeye geleceği yapılmasının üstünden 10 asırdan fazla zaman geçmesine rağmen üstünden tank veya buldozer geçecek kadar sağlam olan üç gözlü harçsız köprünün iç ve dış turizmin hizmetine açılmasının planlamalarına başlanılmalı.

   *Aksaray ili genelindeki yıkılan tüm tarihi eserlerin özelliklede Pir Ali Sultan Türbesinin yanındaki Belediye tarafından etrafındaki binaların mülkiyet  meselesi halledilen Camii ile Merkez ilçe Susadı Köyünde bulunan Ulu Camiden bile eski olan Hacı Bektaş camii aslına uygun restorasyonunun yapılmasının planlanmasının gerçekleştirilmesi.

    *İnanç Turizmi yönünden dünyanın nadir 3 semavi dinin merkezlerinden olan Aksaray´ın bu konuda özellikle Khef suresinde geçen uyurlar, diğer İslam büyüklerinin yanında İslam literatüründeki 3. Ve Kesik Baş´ın bizde olması, Hıristiyanlığın 3 mezhebinden birisi olan  Ortodoksluğun kurulduğu yer olmamızla yine Yahudilerin inancına göre ataları olarak kabul ettikleri Hz.Sam (A.S.) nin torunlarının kabirlerinin Aksaray´da olmalarıyla birlikte inanç turizmindeki artılarımızın en iyi şekilde planlanması yapılmalı.

    Aksaray´a Konya,Ankara,Adana,Kırşehir ve Nevşehir istikametlerinden gelecek turistlerin ilimiz içinde  gecelemelerinin sağlanabilmesi,yerli ve yabancı Turizmin ilçelerimizin tamamına yaygınlaştırılabilmesi için güzergahların hemen yanı başında bulunan yer altı şehirlerinin açtırılarak yerli ve yabancı turistlerin buraları gezmelerinin sağlanarak yorulmaları,böylelikle de bizde gecelemeleri sağlanmalı

   *Aksaray´ın milyonlarca ton her türlü malı depolayacak ve değerlendirildiklerinde ilimize her yıl onlarca,hatta yüzlerce milyon gelir getirecek olan ilimiz genelindeki yüzlerce doğal depolarının belirlenerek bunlardan maksimum şekilde faydalanılmasının planlanması.

  *Aksaray´ın Akarsuları, Güneş ve Rüzgarından enerji üretiminden maksimum şekilde faydalanılabilinmesi için tüm Baraj ve Göletlerimizin belirlenmesi.

*Ayda ortalama olarak Aksaray gayri safi milli hasılasına 250 milyon Euro nun girebilmesi ve bunun on yıllarca devamı ve köylerdeki hemşerilerimizin doğdukları yerde doyurulabilmeleri için gurbetçisi çok olan Ekecik,Hasandağı ve Su üstü köylerinde emekli gurbetçilerin memleketlerine dönmeleri için sosyal tesisleri de olan modern köylerin oluşturulması,isteyenlere köylerinde ev yapabilmeleri için arsalar sağlanmalı.

    *Dünyanın en eski alt yapı çalışmaları Anadolu´dan Tünel sistemle başlamasına ve tüm alt yapı şebekelerinin bu tünelin içinde olmasına rağmen günümüzde akla ziyan bir uygulamayla her şebeke için ayrı,ayrı kanallar açılması,bu kanalların genelinin yüzeye yakın olması ve özellikle yüklü araçların geçişleri esnasında oluşan baskıyla boruların ek yerlerinde kırılmalarıyla meydana gelen arızalar nedeniyle hizmet alanlar mağdur edildiği gibi,hizmet verenler tarafından ise her yıl bu şebekelerin bakımına,onarımına etek dolusu harcama yapılmaktadır.

    Bu akla ziyan olumsuzluğunu hizmetin bir defa verilmesiyle 1 asır ve daha fazla zaman buranın onarıma ve bakıma ihtiyaç olmaması için İl Planlama  Müdürlüğünün koordinesinde Merkez ilçe Belediyesi ile Tül ilçe ve Belde Belediyeleriyle Gaz,Elektrik ile Telekom şirketlerine birer yazı yazılarak gelecek yıllarda yapılacak alt yapı çalışmalarının birlikte planlanacağı belirtilerek bu hizmetlerin kurumların bütçeleri birleştirilerek tamamını içine alacak içine küçük bir kepçenin gireceği genişlik ile yükseklikte içine tüm alt yapı şebekelerinin alındığı  tünel sistemine geçilmesi sağlanmalı.

*Osmanlı döneminde günümüzün Kulu,Ereğli,Şerefli Koçhisar,Evren ile Altunhisar,Gülşehir ilçelerini de içine alan ve sınırı Kızıl ırmak olan toprakları çeşitli tarihi gelişmeler özelliklede toplam olarak 115 yıl süren 2 ilçelik esaretinden her çıkışında kendisinden bir parçanın koparılmasıyla bu ismi sayılan yerler  ilimiz sınırları dışında kalmıştır.

   Yakın zamanda ilimize bağlı başka yerleşim yerlerinin özelliklede Sarıyahşi ile Ağaçören ilçelerimizin kaybedilmemesi,hatta Evren´inde Aksaray´a bağlanabilmesi için Aksaray merkez ilçe ile Ağaçören ve  Sarıyahşi ilçelerine gereğinde kuş bakışı düz bir hat çizilip bu ilçelerimizle aramızda ulaşım mesafesini kısaltan Duble yolların yapımının planlanmasına başlanılmalı ve hazırlanacak proje ilimizin tüm maddi imkanları seferber edilerek en kısa zamanda bitirilmeli.

    *Mevcut enerji hatlarındaki elektrik kaybı ile arızaların ortadan kaldırılması için hatların ana  şebekeden yerleşim merkezlerine kadar yer altlarına alınmalarının planlanması,Belde ve köyler ile mezralardaki açık havada olan trafoların kapalı yere alınarak tabiatın olumsuzluklarından korunması sağlanmasının planları yapılmalı.

   *Köy ve Beldelerdeki hayvan dışkısından buraların ihtiyacı olan Biyogaz ihtiyacının karşılanmasının sağlanması, gazın üretiminden sonra bu dışkıların gübre olarak değerlendirilmesiyle tarlalarımızın suni gübre ile çoraklaşmasının ortadan kaldırılarak daha çok verimin,daha uzun yıllar alınmasının sağlanmasının planlanması.

   *Aksaray´ın bölgemizde ve ülkemizde tanınabilmesi için iyi bir beyin jimnastiğiyle somut bir tanıtım seferberliğinin başlatılması bu  çerçevede ilimiz sınırları içinden geçen tüm yollara ilimizi,ilimizin tarihi,turistik yerleriyle manevi büyüklerini tanıtan levhaların,ve Karayollarına Adana,Mersin,Kayseri,Isparta çıkışlarından ilimizin bulunulan yere uzaklığını belirten mesafe levhalarıyla yön levhalarına isminin yazılmasının sağlanması.

 *Büyük ve Küçük Baş Hayvan sayımızın arttırılması,arıcılığımızın geliştirilmesi için ilimiz genelinde mera ıslahının yapılması, işgal altındaki meraların kurtarılması ve küçük, meralar ile makineli tarıma geçilmesiyle atıl kalan harman yerlerinin birleştirilmesinin sağlanmasıyla hayvanların daha geniş meralarda otlanmalarının sağlansın.

      Ekecik ile Hasan dağı köylerindeki ormana zarar veren kıl keçileri yerine hem süt,hem de yavru yönünden daha verimli olan bölgeye uyumlu keçilerin teşvik edilmesiyle köylü vatandaşların daha çok  gelire kavuşturulması sağlanırken,aynı zamanda kıt olan mevcut ormanlarımızın da korunması sağlanmalı.

       Mevcut arıcılığımızın gelişmesi ilimizle bölgemizin organik  bal ihtiyacının karşılanabilmesi için Ekecik ve Hasan dağı bölgelerinde Arıcılık ormanlarına ağırlık verilmesi planlanıp bunların gerçekleştirilmesi için çalışmalara başlanmalı.

      *Aksaray her halükarda aynı zamanda bir tarım ve hayvancılık memleketidir.

       Tarım ile Hayvancılığın mevcut durumunun devam etmesi de,geliştirilmesi içinde asıl unsur sudur.

     Aksaray´ın özellikle mümbit Çöl,Ova ile Su üstü köyleri bölgesiyle Ekecik,Bayır altı bölgelerinden   tarım ile Hayvancılık konusunda daha fazla verim alınabilmesi için KOP´un imkanları da en iyi kullanılarak  başta Kızıl ırmak olmak üzere su getirilebilecek kaynakların belirlenerek buralardan getirilecek suyun Mamusun Barajının setinin yükseltilerek buraya ve diğer Barajlarımızla göletlerimize akıtılması sağlanmalı.

      Buralardan tüm ilçe,belde ile köylerin tarıma elverişli yerlerine yer altından kapalı  sistemle suyun götürülüp bu suyun en yüksek verimlilikte kullanılabilmesi için mutlaka her yerde damla sistemine geçilmesinin sağlanması gerekiyor.

  *Aksaray´ın şanlı geçmişinde ilimize hizmet edenlerle,ilimizden çıkarak Selçuklu ve Osmanlı idareleriyle Türkiye Cumhuriyeti idaresinde göğsümüzü kabartacak hizmetler veren hemşerilerimizin ve bizi yaptıkları hizmetleriyle sevdiklerini kanıtlayanların ve özellikle 1861-1989 yılları arasında toplam olarak 115 yıl süren ve bizi adeta yer yüzünden silen 2 ilçelik esaretimizden kurtuluşumuzun 2. İlçelikten kurtulmamızın fiilen uygulandığı  her yılın 15 Ağustos günlerinde birlikte anılmalarının Vilayet ve Belediye tarafından ortaklaşarak düzenlenecek programlarla kutlanması sağlanmalı.

*Başta Valilik ve Belediye olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının medya organlarında yayınlanan haberler ile köşe yazılarında belirtilen övgülerin yayında yapılan veya yapılacak eleştirilerin gereğinin de zaman geçirilmeden yapmaları.

   Tüm medya mensuplarının Vali,Belediye Başkanı ile ilgili il birim amirleriyle ilçe mülki amiriyle  ilçe birim amirlerine yılın 365 günü 7/24 ulaşabilmenin kanalları oluşturulmalı ve bu kanallardan gelecek bilgilerin gereğinin zamanında yapılmasının sağlanmasını istediler.(Özel Haber Ali Genç)

 



Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli