Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Aksaray`da Tarım Ve Hayvancılığı Sel Vurdu

Aksaray`da Tarım Ve Hayvancılığı Sel Vurdu

Aksaray?da akşam saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağış

Aksaray?da akşam saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağış, kent merkezinde olduğu gibi köy ve kasabalarda da hayatı felç etti. Köy ve kasabalarda tarım ve hayvancılığı adeta sel vururken, yüzlerce ekili araziyi su basarken, onlarca küçük ve büyük baş hayvan telef oldu.
Şiddetli yağış yoldaki asfaltı bile yerinden kaldırdı. Yollar yıkıldı, ev ve ahırlar tamamen kullanılamaz hale geldi. Ekili tarlalar sular içinde kalırken, onlarca ekili ürün telef oldu. Özellikle merkeze bağlı Yuva, Karaören ve Karataş köyleri ve bölgesinde etkili olan yağış, bölgede hiçbir tarım arazisi bırakmadı. Felaketin ardından Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Koyun Keçi Birliği Başkanı Mahmut Aktürk araziye inerek yerinde incelemelerde bulundu. Tarım müdürlüğü ekipleri ve diğer tarım teşkilatı yetkilileri tarım ve hayvancılıktaki hasarı belirlemek için geniş çaplı çalışmalar yapıyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, tarım arazilerinin ve hayvanların telef olduğunu belirterek, ?İlimizde bugün şiddetli yağış nedeniyle Yuva Kasabamızda meydana gelen sel dolayısı ile şu anda yollar bozulmuş, hayvanlar telef olmuş. Biz il müdürlüğü olarak tespit çalışması yapıyoruz. Hububat alanları da selden dolayı zarar görmüş. Buralarla ilgilide zarar tespit çalışması yapacağız? dedi.
Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ise ?Bugün bir sel olayı ile karşı karşıya kaldık. Üreticilerimize geçmiş olsun diyorum. Yuva, Karaören ve Karataş köylerimizin hem ekili alanlarında, hem de hayvanlarında zayiat oluştu. İl Özel İdaresi ekiplerimiz şu anda burada çalışmalarını yapıyor. Tarım il müdürlüğü ekiplerimiz zarar tespit çalışması yapıyor. Bizde ziraat odamız ile birlikte vatandaşlarımızı dinliyoruz. İnşallah devlet ve sivil toplum örgütlerimiz el ele vererek vatandaşlarımızın zararını karşılamaya çalışacağız. Ama ortaya çıkan şu ki, tarım sigortalarının ne kadar önemli olduğu bir kez daha göründü? diye konuştu.
Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise, tarım arazilerinin çoğunun sular altında kaldığını ve ekili ürünlerin telef olduğunu belirterek, ?Akşam saatlerinde yağan sağanak yağış üzerine tarla tapanları sel bastı. Çok sayıda tarlamızda zarar var. İnşallah bununla ilgili il tarım müdürlüğü çalışıyor? ifadelerini kullandı.
Tarım arazileri ve hayvanları telef olan çiftçiler ise ?Sel bizi vurdu gitti. Hayvanlarımız telef oldu. Evimiz kullanılamaz hale geldi. Ekili tarım arazilerimiz sular altında kaldı? dedi.



1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli