Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Aksaray’da şehit yakını ile gazilere Devlet Övünç madalyaları tevcih edildi

Aksaray’da şehit yakını ile gazilere Devlet Övünç madalyaları tevcih edildi

Valisi Ataklı. "Vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan milletimiz için şehitlik ve gazilik ulaşılabilecek en yüce makamdır’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayında,  Aksaray ile birlikte 43 ilde eş zamanlı olarak Devlet Övünç Madalya tevcih töreni düzenlendi. Aksaray Valiliğinde düzenlenen törene Vali Şeref Ataklı, Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkan Vekili Hami Kuzucu, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Acar, Baro Başkanı Levent Bozkurt, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Dağ, siyasi parti temsilcileri, tüm kamu kurumları yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan törende konuşma yapan Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Devlet Övünç Madalyası tevcih töreninin şehit ve gazilerin millet nezdindeki saygınlığını ifade ettiğini söyledi.

 

Vali Ataklı konuşmasında: ‘İşte sizler, ebediyete intikal etmiş olan şehitlerimizin anneleri, babaları, eşleri, çocukları ve gazilerimiz olarak bu övünç madalyalarına layık görülen kişilersiniz. Bugün vatan için, milletimiz için canlarını ortaya koyan değerli insanların ve onların ailelerinin ve hepimizin gurur günüdür. Ne mutlu bizlere ki, vatanı, bağımsızlığı ve milli onuru için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamış asil bir milletin evlatlarıyız. Aziz vatanımızın korunması için, ülkemizin her köşesinde huzur ve güvenliğin, emniyet ve asayişin sağlanması için canını ortaya koyarak görevini yapan bütün kahramanlarımızla iftihar ediyoruz.’ dedi.

‘Vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan milletimiz için şehitlik ve gazilik ulaşılabilecek en yüce makamdır’ diyen Vali Ataklı: ‘Bu cennet vatan bu kutsal topraklar bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin isimli isimsiz tüm kahramanlarımızın mirasıdır. Dolayısıyla, ne şehitlerin ne gazilerin ne de onları büyük bir vatan ve millet sevgisiyle yetiştiren anne ve babaların hakkı ödenebilir. Onların fedakârlıklarını ve vatanları için yaptıklarını karşılamaya dünyevi hiçbir ödülün yetmeyeceği kanaatindeyim. Bu ödül Devletimizin ve milletimizin şükranlarının sadece somut bir göstergesidir. Şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz bizlere emanettir. Onlara sahip çıkmanın en önemli sorumluluğumuz olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız.’

Törende daha sonra Şehit ve gazilerin özgeçmişleri okundu. Bakanlar Kurulunun önerisi Cumhurbaşkanının onayı ile görevlerinde gösterdikleri feragat ve fedakârlık dolu çalışmaları nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil eden TSK ve Jandarma Genel Komutanlığı mensubu şehit Hava Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy, ile Gaziler uzman çavuş Dede Mehmet Akbulut ve Er Recep Ulu’ya Devlet Övünç Madalyası ve beratları Vali Şeref Ataklı tarafından takdim edildi.

Şehit Hava Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy’ın övünç madalyası babası Yunus Gümüşsoy’a takdim eden Vali Şeref Ataklı, şehide Allah’tan rahmet dilerken gazilere de sağlıklı bir ömür geçirmelerini temenni etti.

 

Madalya takdimi sırasında da şehit ve gazi yakınları duygulu anlar yaşarken Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy’un babası Yunus Gümüşsoy: ‘Aldığımız bu madalya bizi onurlandırdı. Allah, devletimize zeval vermesin. Sağ olun, var olun’diyerek teşekkür etti. Vali Şeref Ataklı Şehit yakınları, gaziler ve ailelerini Valilik Makamına davet ederek bir süre sohbet etti.

 



Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Albinolar İzmir'e çıkarma yaptı
Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi
Yurtta bugün hava nasıl olacak?
Gözler Merkez'in faiz kararında
Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın!
Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,50% 0,02
  • EURO

    34,82% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2424,26% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı