Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

Aksaray´dan Yemen´e Anlamlı Yardım Kampanyası

Aksaray´dan Yemen´e Anlamlı Yardım Kampanyası

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

Aksaray Belediyesi, AKMEK ve İHH tarafından Yemen´e yardım amacıyla 17-22 Aralık tarihleri arasında  ?Yemen Haftası Hayır Çarşısı? düzenlendi.

15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen yardım kampanyası açılış törenine Aksaray Valisi Ali Mantı, eşi Işıl Mantı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, STK temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur´an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti.

İHH Aksaray Şubesi Başkan Vekili Şenol Korkmaz, yaptığı konuşmada İHH olarak Yemen´e yaptıkları yardımlarla ilgili bilgiler aktardıktan sonra sözlerini şöyle sürdürdü  ?Yemen´de kriz 7 yıldır devam ediyor. 22 milyon insanın ciddi anlamda gıdaya ulaşımında büyük sıkıntı yaşadığı Yemen´de iç Savaştan dolayı 7 bin insan öldü. 3 Milyon insan evini terk etmek zorunda kaldı. Sağlık sisteminin çöktüğü ülkede 450 kişiye sadece bir doktor düşüyor. Ülke,  açlık, kolera, çatışmalar ve hava saldırıları sonucunda bedelini sivillerin ödediği büyük bir insanlık dramına sahne oluyor. Yemen´de 3 yılı aşkın süredir yaşanan çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirdi.

İHH olarak 2019 yılında özellikle Yemen´li çocukların eğitimine, 4 ayrı sağlık merkezine ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak için 1 milyon EURO´luk projelerimiz için bizlerde huzur ve barış şehrimiz Aksaray´dan 6 gün sürecek bu kampanyamıza halkımızın desteğini bekliyoruz? dedi.

Başkan Yazgı ise yaptığı konuşmada Aksaray Halkını Yemen´e yardımda bulunmaya davet ederek şunları söyledi ? Bizler Osmanlı coğrafyasında birbirimize kardeş olan, birbirimizi seven birbirimizin zor anlarında her zaman yanlarında olan bir milletin fertleriyiz. Yemen neresi? Diye sormamıza gerek yok. Orası da bizim sınırlarımız. Orası da bizim topraklarımız orada yaşayan halkta bizim halkımız, orada yaşayan insanlarda bizim insanımız Nasıl Çanakkale Savaş sırasında onlar gelip de bizim en önemli Kurtuluş Savaşımızda yanımızda durdularsa ziyaret ettiğinizde Çanakkale deki mezar taşlarını Yemen´den gelenleri görürsünüz. Biliyorsunuz bu coğrafyada yaşamak zor. Ama şunun farkına vararak bunu devam ettirmemiz gerekiyor ki bizler lider ülke olmamız bu olaylara hassasiyet göstermemiz ve onların yanında olduğumuzu her an her dakika belirtmemiz bu nedenden dolayı bizim lider ülke konumumuzu ve ümmetin umudunu hala taşıdığımızın en büyük göstergesidir.

Ben buradan Aksaraylı hemşerilerimizin değerli yardımseverlerimizin yardımda bulunacağına inanıyorum. İhtiyaçlar talepler o kadar çok fazla ki Bizler bu Yemen´e yardım işinde ne kadar çok destek olursak ne kadar katkıda bulunursak Aksaray olarak çok güzel bir işi başlatmış olacağız. 6 Gün sürecek olan kampanyaya katılımlarından dolayı Aksaray halkımıza ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah Yemen´deki bu olayın son bulmasını Oradaki insanlarımızın ve çocuklarımızın bir an önce sağlığa sıhhate ve mutluluğa kavuşmasını diliyorum.

Aksaray Valisi Ali Mantı konuşmasında şunları söyledi ?Aksaray halkımızın Yemen için başlatılan hem İslami hem insani vazifemiz olan bu yardım kampanyasına elinden gelenleri fazlasıyla destek vereceklerine inanıyorum. Bizler coğrafya olarak etnik, dil, din, ırk ayırmaksızın millet olarak bütün dünyanın her türlü kıtlık zamanlarında yokluk zamanlarında yardımına koşmuş bir milletin ve ümmetin evlatlarıyız. Bu coğrafyada her zaman başı sıkışan arkamızda Türkiye Cumhuriyeti var, Türk devleti var diye en azından bir güvencesi var. Bu her zaman böyle olmuştur. İnşallah Allah gücümüzü kuvvetimizi artırsın bunda sonrada dünyadaki tüm mağdurların ve masumların hamisi olmaya devam edeceğiz.

 İnşallah ülkemiz güçleniyor. Güçlendikçe de tüm insanlığa insanlara özelliklede ümmet bilinci ile de Müslüman kardeşlerimize elinden geleni yapacağına inanıyorum. Bu hayırlı kampanyanın da başarılı geçmesini canı gönülden istiyor ve inanıyoruz.  Aksaray´ımızın da gereken sehaveti göstereceğine olan inancımla tekrar belediyemize ve İHH´ ya ve katkıda bulunan tüm kurum ve kuruluşlara, Aksaraylılarımıza teşekkür ediyorum. Bizim bu sesimizi Aksaray´a ve dünyaya duyuran basın mensuplarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.?

Yapılan konuşmalardan sonra Yemen için dua edildi ve ardından Protokol üyeleri Yemen´de yaşanan dramın fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi.

 

Aksaray´dan Yemen´e Anlamlı Yardım Kampanyası



Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Kira anlaşmazlıkların yüzde 80'i davaya dönüşüyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı