Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Aksaray´dan İlk Hacı Kafilesi Kutsal Topraklara Uğurlandı

Aksaray´dan İlk Hacı Kafilesi Kutsal Topraklara Uğurlandı

Aksaray´dan İlk Hacı Kafilesi Kutsal Topraklara Uğurlandı

Aksaray´da 2017 yılının 125 kişilik ilk resmi hacı adayı kafilesi Müftülük önünde düzenlenen uğurlama töreni ile kutsal topraklara yolcu edildi.
Hacı adaylarını uğurlama programına, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Müftüsü Cemalettin Bal ve hacı adayları ile çok sayıda hacı yakınları katıldı.

Kur-an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, hacca gidenlerden kendilerine de dua etmelerini isteyerek, ?Yüce Rabbimizin emri ve daveti üzerine sizler bu güzel kutsal yolculuğa çıkıyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun. İnşallah bu çıktığınız yolda Kâbe´ye ulaşınca bizleri unutmayın. Ülkemizi unutmayın. Milletimize ve bizlere dua edin. Müminin silahı duadır. Sizlerin duanıza her zaman ihtiyacımız var.Sadece bizler için değil ülkemiz için memleketimiz için, bayrağımız için, dinimiz için, diyanetimiz için, bu ezan ve salaların daima okunması için dua ediniz. 

Sizlerde biliyorsunuz çok zor zamanlardan geçiliyor. Ancak sizlerin imanıyla, sizlerin sıcak yüreğinizle bu sıkıntı ve dertleri en kısa zamanda atlatacağımıza bizler inanıyoruz. Bütün bir İslam coğrafyası hep Türkiye´nin liderliğinde, hep sizlerin gözlerinin içine bakarak o umudu bir kere daha göreceklerine ben inanıyorum. İnşallah şimdiden haccınız kabul olsun. Allah kabul etsin haccınızı. Orada hem memleketimiz, hem yöneticilerimiz için, hem bizler için dua ederseniz o duada bizlerde bulunursak bizler için en güzel mutluluk olur ki biz o dualarla ayaktayız. Biz o dualarla sizlere hizmetin en güzelini yapmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.

 Tekrar Allah kabul etsin diyorum. Güzel bir yolculuk, Allah bizlere de nasip eder inşallah. Kâbe´nin güzelliklerine bizler de şahit oluruz inşallah. Ben bu organizasyonları gerçekleştiren Diyanetimiz başta olmak üzere bütün Hocalarımıza, değerli Müftümüze her birine teşekkür ediyorum, Allah kabul etsin. Hayırlı yolculuklar diliyorum.?

İl Müftüsü Cemalettin Bal ise yaptığı konuşmada, hac vazifesinin önemine dikkat çekerek "Mukaddes bir yolculuğa çıkıyoruz. Allah´ın davetine icap ederek gidiyoruz. Bunu unutmayalım. Mekke-i Mükerreme´ye gittiğiniz zaman ne yapacaksınız? Vaktinizi tavaf ile geçirin. Her gün bir tavaf yapın. Her zaman La ilahe İllallah dilinizden düşürmeyin.? dedi.         

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Cemalettin Bal tarafından dua edildi ve hacca gidecek adaylar gözyaşları içinde yakınları ile vedalaştı. Daha sonra otobüse binen hacı adayları, kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı.
Öte yandan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Müftüsü Cemalettin Bal´ı makamında ziyaret ederek karşılıklı görüş alış verişinde bulundu.

 

 

 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli