Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Aksaray`da Kutlu Doğum Haftası Programı

Aksaray`da Kutlu Doğum Haftası Programı

Aksaray`da Kutlu Doğum Haftası Programı

Aksaray’da Kutlu Doğum Haftası kutlamaları Müftülük tarafından düzenlenen açılış ve tanıtım programı ile başladı.
14-20 Nisan tarihleri arasında Aksaray Müftülüğünce düzenlenen çeşitli programlar yapılacak. Aksaray Belediyesi Tiyatro Salonunda düzenlenen ilk programla Kutlu Doğum Haftası açılışı gerçekleştirilerek hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler verildi.
Aksaray Müftü Vekili Sait Çavuşoğlu her yıl düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinin insanlar yenilenmeye, güzelliğe, iyiliğe hayra olan her şeyi en güzel şekilde yerine getirmeye vesile olduğunu söyledi.
Aksaray Valisi Şeref Ataklı’da yaptığı konuşmasında , Hz. Peygamberimizin doğumunu anmak, bu vesileyle O’nun hayatını ve mesajını kendimize rehber edinmek, O’nun örnekliğinden ders almak adına her yıl belli bir konu kapsamında ‘Kutlu Doğum Haftası olarak kutlandığını söyledi.
Kutlu Doğum Haftası için belirlenen ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ konusunu çok iyi belirlemiş bir konu olduğunu belirten Vali Ataklı, “Hepimiz yerkürenin üstünde kocaman bir aileyiz. Hz. Âdem ve Hz. Havva’nın kızları ve oğullarıyız. Allah’ın kuluyuz. Her insan düşünceleri, duyguları, yetenekleriyle birbirinden farklıdır. Dili, ırkı, rengi, cinsiyeti ve milliyeti ne olursa olsun her insanın değeri kıymeti insanlık özü aynıdır. Onurludur, saygındır, canı, haysiyeti, malı, dokunulmazdır. Her insan şerefli bir varlıktır. Hz. Peygamber insan haklarına saygı, insan onuruna hürmet ve insana hizmet adına ona gülümsemeye de eziyet veren bir maddeyi yoldan kaldırmaya da sadaka ölçüsünde değer atfetmiştir. En temel insan haklarının ayaklar altına alındığı günümüzde bu ifadelerin ve davranış modelinin taşıdığı anlamı yeniden keşfetmeye hem Müslümanlar olarak hem insanlık olarak muhtacız” dedi.
Zaman ve mekanın insan hakkında şahitlik yapacağı adalet ve hesap gününde hesabın verilebileceği şekilde yaşamanın en önemli sorumluluk olduğunu belirten Vali Ataklı, “Bu bilinçle başta nefsim olmak üzere, gücümüz yettiğince kötülükleri bertaraf edebilmek, her türlü ayrımcılığın önüne geçebilmek ve beraberce huzur içinde yaşayabilmek için, saygı, merhamet ve adalet başta olmak üzere tüm ahlaki erdemleri hayatımıza hakim kılma niyet ve gayretinde olalım” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediye ve ödülleri Vali Şeref Ataklı tarafından verildi. Öğrenciler Gülazer Şen, Melike Nur Akyüz, Betül Dirican, Beyza Çetinkaya, Sinem Tuğba Örkçü, Ravza Muhtasal’ı tebrik eden Vali Ataklı başarılarının devamını diledi.
Programda daha sonra Aksaray Müftü Vekili Sait Çavuşoğlu tarafından Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkan Vekili Hami Kuzucu, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ile programa katılan kamu kurumlarının müdürlerine gül takdim etti.
Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında, Aksaray Müftülüğü ve Aksaray Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi katkıları ile bayanlara yönelik programlar gerçekleştirilecek. 16 Nisan Perşembe günü saat 20’00’de Kültürpark Kapalı Düğün Salonunda öğretim üyeleri tarafından panel programları gerçekleştirilecek.



Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli