Aksaray’daki Sokak Hayvanlarının Gerekli Tedavi ve Bakımları Belediye Tarafından Yapılıyor

Aksaray’daki Sokak Hayvanlarının Gerekli Tedavi ve Bakımları Belediye Tarafından Yapılıyor

Aksaray’daki sokak hayvanlarının gerekli tedavi ve bakımlarını yapan Aksaray Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine getirilen hayvanların yaşamsal tüm gereksinimlerini karşılıyor.

Sokak hayvanlarına yaşam alanı oluşturabilmek için büyük bir titizlikle çalışan Aksaray Belediyesi ekipleri, sokaklarda yaralı olarak bulunan yada çeşitli hastalıklara maruz kalan hayvanların tedavi ve tüm koruyucu aşılarını tatbik ediyor.

Aksaray Belediyesi yetkililerinden alınan bilgilere göre sokaktan alınan sahipsiz hayvanlar, alanında uzman veteriner hekimlerce gerekli kısırlaştırma, aşılama, tedavi ve bakımları yapılarak küpe numarası veriliyor. Sahiplenmek isteyen hayvanseverlere de Hayvan Rehabilitasyon Merkezinden tüm bakım aşamalarından geçen hayvanlar sahiplendiriliyor. Yapılan bu çalışmalar Aksaray Belediyesi ile Aksaray Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştiriliyor.

‘Satın almayın sahiplenin’ sloganı ile sürekli sosyal bir farkındalık oluşturan Aksaray Belediyesi son dönemde de sokaktan aldığı hayvanlar arasından 200’ün üzerinde hayvanı sahiplendirdi.

Hayvan haklarını koruma noktasında her türlü çalışmayı yürüten Aksaray Belediyesi, sahiplendirme yaptığı hayvanların bakımında zorlanan vatandaşların isteği üzerine sahiplenilen hayvanları barınağa tekrar alabiliyor.

Günün her saatinde kapılarını ziyaretçilere açık bulunan hayvan barınağına, okullar ve vatandaşlar ziyaret ediyor. Ziyaretçiler barınaktaki hayvanlara sevgi gösterisinde bulunuyor, yavru hayvanların beslenmesine yardımcı oluyorlar.



Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunmada dünyanın ilk ülkeleri arasındayız
11 ilde mutlu sona az kaldı... Bakan Kurum il il konutlarda son durumu paylaştı
Serbest Bölgeler tarihi rekor kırdı! Ekim 2025’te ihracat 1,13 milyar dolar
Bakan Bolat: Gümrük Birliği güncellemesi artık ertelenemez
30 milyon fidan 'geleceğe nefes' oldu
15 bin öğretmenin tercih maratonunda son gün 21 Kasım
Milyonlarca kiracıdan TBMM'ye çağrı: Emlakçı komisyonunu artık ev sahibi ödesin
'Bursa Kestane Şekeri'ne AB’den coğrafi tescil
CHP’li Milletvekilleri Kestel ve Gürsu’daki hava kirliliğine dikkat çekti... Sanayi bacaları filtre çalıştırmıyor!
Üretim 11 aydır düşüyor... Vatandaş yumurtaya ulaşamıyor!
MEB'den yeni fotoğraf yarışması... 'Bir Işık, Bin Değer: Fotoğraflarla Değerlerimiz'e başvurular başladı
Hizmet üretiminde bilgi ve iletişim sektörü revaçta
Ankara Üniversitesi uluslararası akreditasyonla tarihe geçti
Ankara Keçiören’de ara tatilde tiyatro coşkusu
27 ilde FETÖ'ye 71 gözaltı!
  • Salı 20 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.4 ° / 13.9 ° false
  • Perşembe 18.7 ° / 14.3 ° false