Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Aksaray’da hayvancılık şahlanacak

Aksaray’da hayvancılık şahlanacak

Aksaray Zootekni Derneği Başkanı Esat Zengin Avrupa ülkelerindeki hayvancılık modeli Aksaray’da hayata geçirmek adına

Aksaray Zootekni Derneği Başkanı Esat Zengin Avrupa ülkelerindeki hayvancılık modeli Aksaray’da hayata geçirmek adına Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Tarım Bakanının yanı sıra siyasi parti il temsilcilerini ziyaret ederek destek istedi.

İlk olarak CHP Aksaray İl Başkanı Doğan Koşarı, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ziyaret eden Aksaray Zootekni Derneği Başkanı Esat Zengin, derneğin hayvancılığın tüm sorunlarını bağımsız dile getiren bir örgütlenme modele olduğunu açıklayarak , “Şuanda Türkiye’de Zootekni Derneği olarak kurulan dernekler içerisinde 5’ciyiz. Sivil olarak da kurulan tek biziz. Diğer Zootekni Derneklerimiz Üniversite bünyesinde kurulu. Bizim asıl hedefimiz üreticinin eksikliğini duyduğu, üreticinin taleplerine cevap verecek bir yapılanmadır. Bunun için siz değerli il başkanlarını ziyaret ederek bilgilendirerek projelerimize destek isteyeceğiz. İsteyeceğimiz desteğin ilki üreticilerimizin gasp edilen hakkının tekrar almak. Şuanda ticari bir meslek grubunun vesayeti altında” dedi. Avrupa ülkelerindeki hayvancılık modelini Aksaray’da uygulamaya başlayacaklarına dikkat çeken Zengin, “Avrupa ülkelerinde üretici nasıl kalkınmışsa, nasıl gelişmişse onlara verilen yetkileri biz yavaş yavaş isteyeceğiz. Bu yönde Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Tarım Bakanımıza projelerimizi gönderdik. Aksaray’da da siz değerli siyasi il başkanlarını bilgilendirerek destekleriniz istiyoruz” dedi.

“AKSARAY’DA EN BÜYÜK ÖRGÜTÜZ”

Aksaray’da tarıma adına en büyük örgütün temsilcisi olduklarını ve bundan ötürü gurur duyduklarını dile getiren Zengin, “Şuanda Aksaray genelinde 8 bin 17 süt işletmemiz var. Aylık üretilen süt miktarı ise 17 bin 600 ton. Bunun ekonomik geliri 20 bin 300 lira. Üretici başına düşen miktar 2 bin 530 lira. Aksaray’da örgütlenmelerin tümüne baktığımızda yine bizim temsil ettiğimiz Süt Birliğinin 2 bin 800 üyesi var. En büyük üye sayısına sahip olan örgütüz. Birde faaliyetlerimiz içerisinde AKSÜT A.Ş var. Buda 1600 üreticiye ticari faaliyet sunan bir örgütlenme modeli. Birde en etkin suni tohumlama faaliyetlerini izlemek, takip etmek ve uygulamak için Zootekni Derneğimiz var. Bu dernek faaliyetlerinde tüm projeleri sizlere paylaşarak destek istiyoruz” dedi.

“CHP OLARAK NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ”

Aksaray’da bizim temel gemim kaynağımız tarımdır diye CHP Aksaray İl Başkanı Doğan Koşar da , “Aksaray insanın tarımla geçiniyor. Türkiye’deki tarımın kaderi neyse Aksaray’daki tarımında kaderi aynı. Aksaray’ın ciddi anlamda su sorunu var. Bunun çözülmesi lazım. Hayvancılık konusunda Türkiye’de kendi kendine yeten bir ülkeyken dışarı ülkelerden ithal etmeye başladık. İki Trakya büyüklüğünde arsa ekilmekten vazgeçildi. Çiftçi fakirleştirildi. Bu anlamda sizin Zootekni Derneği olarak yaptığınız proje gayet mantıklı ve Aksaray başta olmak üzere ülke adına yararlı olacağını umuyorum. Bilimsel olarak hayvancılığın gelişmesi adına ne yapılacaksa CHP olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.



Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli