Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Aksaray da gençler hem izcilik yapıyor hem de eğitiliyor

Aksaray da gençler hem izcilik yapıyor hem de eğitiliyor

Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği (AKÇED) tarafından T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen

           Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği (AKÇED) tarafından T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen “İzci Gençlikle Mutlu Geleceklere” Projesi kapsamında geçtiğimiz hafta sonu  Kritik Analitik Düşünme Semineri ve Tarihi ve Tasavvufi Şahsiyetlerden Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli ve Mevlana`nın hayatları anlatıldı.

           Aksaray Üniversitesi 7Renk Düşünce Topluluğu Başkanı Önder ARSLAN  Kritik Analitik Düşünme Seminerinde, Kritik Analitik Düşünme (KAD) nedir? Analitik düşünme ile  ilgili karikatür, video ve animasyonların yer aldığı  sunumda bulundu.

            Önder ARSLAN “Kritik Analitik düşünme zihinsel işlevlerin kullanıldığı bilişsel bir aktivitedir. Dikkat, hafıza, muhakeme, algılama ve çıkarsama yapma gibi bir dizi zihinsel sürecin eşgüdüm  içinde etkileştiği bir  süreçler bütünüdür. Günlük yaşantımızdaki olağan, sıradan, istemsiz, sistemsiz düşünmeden farklı; bilinçli, ilmi, hür düşünmedir. “Bizi ayaklarımıza baktırıp, bize tokat atmak isteyenlerin niyetini anlamak ve gereğini yapmaktır.” şeklindeki söz  ve  Kur’an-ı Kerimde cenabı hak Hucurat Suresinde “Ey iman edenler! Şayet bir fâsık (yalancı/günahkâr) size bir haber getirirse, doğruluğunu araştırın. (Yoksa) bilmeyerek bir kavme kötülük eder de, yaptığınıza kesinlikle pişman olursunuz” şeklindeki ayeti kerime ne güzel ifade etmektedir.” dedi

                Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Gürsel ARSLAN ise proje kapsamında daha önce dağıtımı yapılan tarihi değerlerimizi anlatan Kitaplardan Tarihi ve Tasavvufi Şahsiyetler kitabından yararlanarak   Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli ve Mevlana`nın hayatlarını  anlattı.

                AKÇED Başkanı Gürsel ARSLAN   tarihte 2 tane meşhur Yunus Emre’nin olduğunu, birinin şiirlerinde halk dilini kullanan Yunus olduğunu, diğerinin ise  dili daha ağır olan Yunus’un olduğunu, bu Yunus’un Bizim Yunus tabiri ile bilinen Yunus olduğunu, Hacı Bektaşi Veli’nin dergahına gittiğini, Hacı Bektaşi Veli ile bizzat görüştüğünü,  daha sonra da Taptuk Emre Dergahında talebelik yaptığını ve bu Yunus’un Aksaray  Ortaköy Sarıkaraman da türbesinin mevcut olduğunu ifade etmiştir. 

                Proje Koordinatörü Ali ÖZLÜK  gençleri çok önemsediklerini, “İzci Gençlikle Mutlu Geleceklere”  projesi kapsamında sosyal, kültürel, sportif faaliyetler ve kültürel geziler planlayıp gerçekleştirdiklerini, bu faaliyetlerle gençlerin psiko-sosyal gelişimlerine destek  olduklarını, projeye destek olan Gençlik Spor Bakanlığına Teşekkür ettiğini ifade etti.



Kırgız Büyükelçi Kayseri ziyaretlerini tamamladı
Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı
Gizem Özcan’dan Turizm Kanunu tepkisi
Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli