Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Aksaray`da Engelsiz Yetenek Yarışması

Aksaray`da Engelsiz Yetenek Yarışması

Aksaray`da Engelsiz Yetenek Yarışması

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen "Engelsiz yetenek yarışması"nın finali renkli görüntülere sahne oldu.
Aksaray Belediyesi Engelliler Sanat Atölyesi’ndeki özel çocukların hazırlamış olduğu çalışmaları Ocak ayında başlayan ve Nisan ayında ön elemeleri yapılan yarışmada finale kalan 9 özel çocuk yeteneklerini sergileyerek yaptıkları birbirinden güzel şovlarla izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Engelsiz yetenek yarışmasının finaline, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşi Hasibe Yazgı, Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı, Emniyet müdürünün eşi Zehra Aslan, özel çocukların aileleri ve çok sayıda izleyici katıldı.
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı yaptığı açılış konuşmasında, sosyal belediyecilik anlamında çalışmalarının ve faaliyetlerinin devam ettiğin belirterek, belediyeciliğin sadece yol ve binalar yapmak olmadığını aynı zamanda gönüllere girmek olduğunu söyledi.
Engelsiz yetenek yarışmasına katılan özel öğrencilere başarılar dileyen Başkan Yazgı, “Benim en çok önemsediğim, değer verdiğim çalışmalardan bir tanesi de bugün gerçekleştireceğimiz yarışmanın ön hazırlığını yapmış olduğumuz çalışmaydı. Göreve geldiğimiz ilk zamanlarda haftada 2 gün olan eğitim sayısını biz 4 güne çıkardık. Yine değerli hocalarımızın katkılarıyla 13 olan öğrenci sayımızı 25 çıkarttık. İçerisinde takı tasarımı, ahşap boyama, triko, yaratıcı drama, tiyatro gibi faaliyetlerin olduğu eğitim çalışmalarımıza devam ettik. Bu yapılan çalışmaların bir değerlendirmesi olsun, bir sonucu olsun, bu kıymetli kardeşlerimiz bizlere yapmış oldukları hizmetleri burada anlatabilsinler diye bir yarışma düzenledik. Yarışmaya katılan bütün çocuklarımıza başarılar diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından sahneye çıkan 9 özel çocuk izleyenlere ve jüriye yeteneklerini sergiledi. Şarkı, taklit, işaret dili ile İstiklal Marşı ve şiir okuma, yapboz tamamlama, akrobasi ve aşçılık alanlarında yeteneklerini sergileyen özel çocuklar izleyenlerden ve jüriden tam not aldı.
Jürinin karar vermekte oldukça zorlandığı Engelsiz Yetenek yarışması finalinde 3. Olan Uzay Ernalbant’a ödülünü Belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı verirken, 2. Olan Hasan Kuş ve Berna Koçak’a ise ödülünü Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı verdi.
Söylediği şarkıyla ve doğum tarihinden gün bulma yeteneğiyle tüm salonu ve jüriyi kendine hayran bırakarak birinci olan İsmail Uygun’a ödülünü Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı verdi.



Kırgız Büyükelçi Kayseri ziyaretlerini tamamladı
Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı
Gizem Özcan’dan Turizm Kanunu tepkisi
Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli