Aksaray

05.05.2024

  • İMSAK 04:01
  • GÜNEŞ 05:35
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14

Aksaray’da yaban hayvanları için doğaya gıda maddeleri bırakıldı

Aksaray’da yaban hayvanları için doğaya gıda maddeleri bırakıldı

Kar yağışının etkisini sürdürdüğü ve son günlerde hava sıcaklıklarının 0’ın altında seyrettiği Aksaray’da Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Odası Başkanlığı organizesinde yabani hayvanların bulunduğu ormanlık bölgelere çeşitli yem, sakatat, ekmek ve bitkiler bırakıldı.
Aksaray’da Tarım ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Ziraat Odası Başkanlığı tarafından il genelinde yaban hayvanlarının bulunduğu dağlık ve ormanlık alanlara yem bırakıldı. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kamyonetlerle dağa ve ormanlık alanlara taşıdıkları yeşillik, yem, sakatat ve çeşitli birçok bitkiyi yaklaşık 300 kilometrelik bir alanda belirli aralıklarla bıraktı. Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Necati Gökçe ekiplerle birlikte ormanlık ve dağlık arazilerde yaban hayvanlarına yem bıraktı. 

“Doğal dengeyi korumaya çalışıyoruz”
Burada bir açıklama yapan Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, yaban hayvanlarının doğanın dengesi için neslinin sürmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın faaliyetleri arasına giren yaban hayatın korunması kapsamında doğaya yem bırakıyoruz. İlimizde Ekecik ve Hasan Dağında yaban hayatını korumaya çalışıyoruz. Burada bıraktığımız yemler içerisinde yonca balyası, marul, buğday, yemek artığı, Pazar artıkları ve aynı zamanda sakatatlar bırakıyoruz. Amacımız buradaki yaban hayatında bulunan hayvanların aç kalmaması, bunlarında hayatını sürdürmesi, çünkü bunlarında doğal denge için bunlarda önemli. Burada bıraktığımız yonca balyaları ve sakatatlar özellikle tilki olsun, kurt olsun, kuşlar olsun, bütün yabani hayvanların buradan gelip aç kalmadan faydalanmasını istiyoruz. Bakanlığımız olarak da bakanımızın önderliğinde yaban hayatını da korumaya çalışıyoruz. Yıllık ortalama Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzle birlikte 7 ton civarında bir doğaya yem bırakıyoruz. Bütün yaban hayatında bulunan hayvanlarımızı bu şekilde beslemeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz Ekecik Dağında da yaban koyunlarımız var. Onları da besliyoruz. Hasan Dağında da yaba hayatında bulunan bütün hayvanları beslemeye çalışıyoruz. Yabani kuşlardan tilki, çakal, kurt gibi hepsini bu bıraktığımız yemlerle birlikte besleyip doğal dengeyi korumaya çalışıyoruz. Çünkü bunların neslinin sürmesi gerekiyor” dedi.

“Ziraat odası olarak bu tarz etkinlikleri destekliyoruz”
Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Bugün yaban hayvanlarına yem bıraktık, yiyecek bıraktık, yonca olsun, buğday olsun, pazar artığı olsun, ciğer olsun, doğada yaşayan yaban hayvanlarının da karnını doyurabilmesi için, yaşaması için buralara yem bıraktık. Yaban hayvanlarının tarıma da, doğal dengeye de ciddi şekilde katkısı olduğu için onlarında yaşaması lazım. Bunun için yem bıraktık. Yiyecek maddeleri bıraktık. Her kış mevsiminde kar yağdıkça böyle dağlara çıkıp hayvanların rahat beslenebileceği yerlere yem bırakıyorlar. Bizde Ziraat Odası olarak bu tarz etkinliklere destek veriyoruz” şeklinde konuştu.



HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nda Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi eşleşti
İçişleri BakanYerlikaya: "Her bina umutları başlatıyor"
Ankara Üniversitesi ile Çukurova Üniversitesinden iş birliği
Altınay Savunma Teknolojileri'nin talep toplama tarihi belli oldu
Başkan Yalçın: "Yüzümüzü yeniden Anadolu'ya döneceğiz"
Yıldırım düşmesi sonucu yaralanan asker şehit oldu
Meteoroloji açıkladı: Hafta sonu hava nasıl olacak?
Küçük Dostlar Kedi Kasabası'na ziyaretçi akını
Teklif Meclis'e sunuldu... Fahiş fiyat ve stokçuluk cezaları artıyor!
Bakan Güler'den haritacılara ziyaret
Dervişoğlu'nun divanı belli oldu
Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak
Hentbolun kadın kaptanları soruları yanıtladı
KPSS başvuruları başladı
Aktiffelsefe 35 yılını kutladı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07
  • Pazar 8.8 ° / 6.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.7 ° / 1.1 ° Güneşli
  • Salı 16.6 ° / 4.8 ° Güneşli