Aksarayda sıfır atık projesi genişliyor

Aksarayda sıfır atık projesi genişliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında Aksaray Belediyesi ambalaj atıklarının toplanması ve ayrıştırılmasına yönelik faaliyet alanını genişletiyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2017 yılında başlatılan ‘Atık Yönetimi ve Sıfır Atık Projesi’yle israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, geri dönüşümü sağlanan atıkların toplanarak geri kazanılması amacıyla çalışma yürüten Aksaray Belediyesi, gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakmayı hedefliyor. 

Kağıt, karton, cam, plastik gibi ambalaj atıklarının konutlarda ayrı biriktirilmesi için geri dönüşüm lisansına sahip firma ile işbirliği içerisinde çalışan Aksaray Belediyesi, Merkez mahallelerde belirlediği pilot bölgelerde sıfır atık projesi konusunda halkı bilgilendiriyor.

Belirlenen pilot mahallelerde ziyaret ettikleri apartmanlarda halkı bilinçlenmesi için broşür, el kitapçığı ve tekstil ürünü bez çanta hediye eden ekipler, geri dönüşümü sağlanabilen ambalaj atıklarının neler olduğu anlatırken her apartmanın girişine ise sıfır atık toplama kutusu bırakıyor. Ekipler, haftalık ve aylık periyodlarla atıkların düzenli olarak toplanacağı ve toplanan atıkların geri dönüşümün sağlanacağını ifade ettiler.

Kent genelinde ‘Sıfır Atık’ projesinin etki alanının her geçen gün arttığına dikkat çeken Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Sürekli değişen ve gelişen dünya konjonktüründe sürdürebilir kalkınmanın çevre ve atık yönetimiyle mümkün hale gelmiştir. Bizlerde Sıfır Atık projesiyle hem şehrimizin hem de ülkemizin ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bunun için halkımızı sıfır atık hareketine katılmaya davet ediyorum” dedi.

Gelecek kuşaklara temiz ve ferah bir çevre bırakmak için toplum olarak sıfır atık kültürünün yaygınlaşması gerektiğinin altını çizen Başkan Dinçer, “Geleceği düşünüyor, geri dönüştürüyoruz. İsrafı önlemek adına toplumun birer bireyi olarak atıklarımızı geri dönüşüm kutularına bırakalım. Çünkü tüketimimizi, üretime dönüştürmek elimizde” ifadelerini kullandı. 



Klinik araştırmalar alanında önemli iş birliği
Trafikte bisiklet güvenliğine acil çağrı
630 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atandı
TMSF, Flash Haber TV ihalesinde süre uzatımına gitti
Aksaray Üniversitesi kalite akreditasyon sürecinde çok güçlü bir potansiyele sahip
Dünya 2.’si Şampiyon Sporcu Gülistan Gönen: “Valimize verdiğim sözleri bir bir tuttum”
Merkez Bankası PPK Özeti'ni yayımladı... Enflasyon ve küresel riskler izleniyor
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’na yeni yönetmelik
AKADEMİ AKSARAY ÖĞRENCİLERİNDEN ÖZEL KONSER
7 üniversiteye yeni fakülte... 3 üniversitede bazı birimler kapatıldı!
Konya'daki bu teknik Türkiye’de ilk kez deneniyor... İnşaatı süren köprülü kavşak trafiği rahatlatacak
Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu; 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Gaziler ve aileleri ile kahvaltı programında buluştu.
BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI
Kredi kartı faiz oranlarında indirim! Yeni oranlar 24 Eylül'de duyurulacak
Piliç etinde 120 TL tartışması! Türkiye’de piliç eti fiyatları ABD ve Avrupa’dan ucuz
  • Perşembe 18.8 ° / 17.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 20.2 ° / 16.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 21.1 ° / 17.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı