Aksarayda sıfır atık projesi genişliyor

Aksarayda sıfır atık projesi genişliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında Aksaray Belediyesi ambalaj atıklarının toplanması ve ayrıştırılmasına yönelik faaliyet alanını genişletiyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2017 yılında başlatılan ‘Atık Yönetimi ve Sıfır Atık Projesi’yle israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, geri dönüşümü sağlanan atıkların toplanarak geri kazanılması amacıyla çalışma yürüten Aksaray Belediyesi, gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakmayı hedefliyor. 

Kağıt, karton, cam, plastik gibi ambalaj atıklarının konutlarda ayrı biriktirilmesi için geri dönüşüm lisansına sahip firma ile işbirliği içerisinde çalışan Aksaray Belediyesi, Merkez mahallelerde belirlediği pilot bölgelerde sıfır atık projesi konusunda halkı bilgilendiriyor.

Belirlenen pilot mahallelerde ziyaret ettikleri apartmanlarda halkı bilinçlenmesi için broşür, el kitapçığı ve tekstil ürünü bez çanta hediye eden ekipler, geri dönüşümü sağlanabilen ambalaj atıklarının neler olduğu anlatırken her apartmanın girişine ise sıfır atık toplama kutusu bırakıyor. Ekipler, haftalık ve aylık periyodlarla atıkların düzenli olarak toplanacağı ve toplanan atıkların geri dönüşümün sağlanacağını ifade ettiler.

Kent genelinde ‘Sıfır Atık’ projesinin etki alanının her geçen gün arttığına dikkat çeken Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Sürekli değişen ve gelişen dünya konjonktüründe sürdürebilir kalkınmanın çevre ve atık yönetimiyle mümkün hale gelmiştir. Bizlerde Sıfır Atık projesiyle hem şehrimizin hem de ülkemizin ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bunun için halkımızı sıfır atık hareketine katılmaya davet ediyorum” dedi.

Gelecek kuşaklara temiz ve ferah bir çevre bırakmak için toplum olarak sıfır atık kültürünün yaygınlaşması gerektiğinin altını çizen Başkan Dinçer, “Geleceği düşünüyor, geri dönüştürüyoruz. İsrafı önlemek adına toplumun birer bireyi olarak atıklarımızı geri dönüşüm kutularına bırakalım. Çünkü tüketimimizi, üretime dönüştürmek elimizde” ifadelerini kullandı. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pençe-Kilit şehitlerine taziye
Türkiye tarımsal hasılada rekor kırdı! Tarımsal hasıla 70 milyar dolar sınırını aştı
İzmir Belediyesi’nin yangın uçağı talebi iddiası asılsız!
Şehidin Var Aksaray
Pençe-Kilit Harekâtında Acı Kayıp: Birisi Aksaraylı olmak üzere 5 Askerimiz Şehit Oldu
Kamu sendikalarının üye sayıları 'Resmi'leşti... Memur-Sen zirvede
Pençe Kilit'te acı kayıp! 5 asker şehit!
2025-ALES/2'nin cevap anahtarı yayımlandı
Ümit Özdağ’dan CHP’ye dayanışma ziyareti
TZOB'dan yangın ve anız uyarısı!
1 gün izinle 4 gün tatile... Temmuz'da öne çıkan seyahat rotaları
Emniyet'te 2025 yılı atamaları belli oldu
Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplarda
Ömer Çelik'ten CHP'ye sert çıkış! "Çirkin ifadeleri kınıyoruz"
Aile'den 'sosyal' rapor: 2024'te 2 bin 465 etkinlik düzenlendi
  • Pazartesi 31.8 ° / 14.8 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.8 ° / 17.1 ° Güneşli