Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

Aksaray'da Polis Adayları Mezuniyet Sevinci Yaşadı

Aksaray

Aksaray'da Polis Adayları Mezuniyet Sevinci Yaşadı

Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezindeki (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 750 kadın polis adayı için tören düzenlendi.

Aksaray Kapalı Spor Salonunda 29’nci dönem mezunları için düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu törendemezun olan polis adaylarının Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye Yüzyıl’ını inşa edebilmek için Aksaray’dan Anadolu’nun dört bir köşesine dağılacaklarını söyledi. 

Mezun polis memurlarının artık yeni sorumlulukları olduğunu kaydeden Vali Kumbuzoğlu; 

“Hilalin dalgalandığı her yerde sizler olacaksınız. Artık sadece kendi anne ve babalarınızın değil,Devlet Ana ve Devlet Baba olanTürkiye Cumhuriyeti’nin de kahraman birer evlatlarısınız.Sizler artık kanun insanlarısınız.Anadolu’nun neresinde vazifeye atılırsanız atılınsosyal hayatın içinde olun.Kültürünü bilmediğiniz, yüreğine dokunmadığınız ve tanımadığınız insanlara hizmet edemezsiniz.Güvenliği tesis ederken, gönülleri de inşa etmeyi unutmayın lütfen.Her zaman sevgi ve saygı dilini tercih edin. Tahakküm çağı bitmiş, ikna çağı başlamıştır. Daima sükunetinizi muhafaza edin. İyilik yapmaktan asla vazgeçmeyin. Varlığınız her zaman güven versin.Bu vatanın sizin gibi kahramanlara ihtiyacı var.Sizlerin de bu vatana borcu var.Sadakatiniz daima, devletimize, milletimize ve ettiğiniz Yemine olsun.İki tane rehberiniz olsun; hukuk ve vicdan. Bunların dışında ve bunların üstünde hiçbir güç tanımayın.” dedi.

POMEM Müdür Vekili Niyazi Turgay ise 29'nci dönem mezunlarını  polis teşkilatına kazandırmanın onur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. 

9 ay süre ile devam eden 29 POMEM eğitimlerinde kadın polis adaylarının teorik ve uygulamalı eğitimleri ile emniyet müdürlüklerinde uygulamalı mesleki eğitimlerini aldığını kaydeden Turgay;kadın polis adaylarının meskûn mahal eğitimi ile birlikte operasyon kabiliyetlerini arttırarak suç ve suçla mücadelede her birinin donanımlı hale geldiğini vurguladı. 

Dönem birincisi Esra Alanka’nın mezuniyet yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından ilk ona giren öğrencilere diplomaları ve hediyeleri verildi.

Daha sonra öğrenciler yemin ederek tören geçişi yaptı. Tören geçişini, AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Âdem Aydemir, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Baro Başkanı Ferit Köse, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, sisyasi parti sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler ile vatandaşlar takip etti.

Tören sonunda öğrenciler kep atarak, mezuniyet sevinçlerini arkadaşları ve aileleriyle kutladı.



Bakan Şimşek'ten 'dış kaynak gelmiyor' iddialarına yanıt
TZOB: Bu yıl da Tarım Kredi Kooperatifleri ve Türkşeker buğday alımı yapmalı
Kilitli Kalkan Tatbikatı tamamlandı
Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta
Avukatlardan 'Büyük Savunma' mitingi
2024-EKPSS soru kitapçlıkları ve cevap anahtarları yayımlandı
Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor
Oğuzhan Koç'tan Ankara'da unutulmaz konser
İzmit’te TÜGVA ve Ensar’a aktarılan paralar kesildi!
6 ilde 38 terör şüphelisine gözaltı
Yaşlı Destek Programı (YADES) başvuruları başladı
Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak
Irak ve Suriye'de 3 terörist etkisiz halde
Bozdoğan-30'da 147 gözaltı!
Türkiye için 'kuvvetli' uyarılar!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı