Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Aksaray’da Muhtarlarla Huzur Toplantısı Yapıldı

Aksaray’da Muhtarlarla Huzur Toplantısı Yapıldı

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü, kent halkının huzur ve güveni sağlamak, mahallelerde istek ve önerileri yerinde tespit etmek ve talepleri çözmek amacıyla Merkez mahalle muhtarlarla bir araya gelerek huzur toplantısı yaptı. Vali Ali Mantı ve Belediye Başkanı Evren Dinçer toplantıda muhtarları dinledi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Hasandağı Ortaokulunda gerçekleştirilen huzur toplantısına Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, Aile Sosyal politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk, Aksaray merkez mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda halkın huzur ve güveni sağlamak ve güvenlikle ilgili halkın beklentilerini toplantıda ele alındı. Halk ile güvenlik kuvvetleri arasında işbirliği konuları değerlendirildi.

Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Emniyet Müdürü Murat Kolcu toplantıya katılarak muhtarları dinledi. Vali Ali Mantı, açılış konuşmasında “Bugün bu toplantıda belediye başkanımız ile sizleri dinleyip şehrimiz için neler yapabiliriz. İmkânlarımızı nasıl etkin kullanabiliriz bunları konuşacağız” dedi.

Merkez Mahalle Muhtarlarının içme suyu konusunda istek ve taleplerine cevap veren Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi ile DSİ tarafından devam eden içme suyu projesinin halen sürdüğünü açıkladı. Ayrıca Aksaray genelinde asbest boruların değiştirilmesi konusunda belirli bir program dahilinde belediye ekiplerinin mahallelerde çalışma gerçekleştirdiğini söyledi.

Aksaray merkezde 150’e yakın tatlı su çeşmesi olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, “DSİ ile yürüttüğümüz içme suyu projesi tamamlandığında musluklarımızda daha kaliteli su akacak” dedi.

Şehir genelindeki parklar ile ilgili olarak konuşan Başkan Dinçer, mahallerde bulunan parkların bakım ve onarım yapıldığını, aynı zamanda da işlevini kaybeden oyun gruplarının yenileriyle değiştirildiğini aktardı. TOKİ bölgesini ilgilendiren Cumhuriyet ve Yunus Emre Mahallesinde yapılacak Pazar alanı projesinde sona gelindiği belirtti. Başkan Dinçer, TOKİ Bölgesinde bulunan Necmiye Sultan Kadın Aktive Merkezinin kısa sürede açılacağını duyurdu.   

İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Huzur toplantıları vesile ile mahallelerin güvenliği sağlanması konusunda önemli adımlar atıldığını vurguladı.



Kırgızistan Ankara Büyükelçisi’nden KTO’ya ziyaret
Kırgız Büyükelçi Kayseri ziyaretlerini tamamladı
Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı
Gizem Özcan’dan Turizm Kanunu tepkisi
Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli