Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

Aksaray'da Kitap Fuarı Resmi Açılışı Yapıldı

Aksaray

Aksaray Belediyesi tarafından "Herkes okusun" sloganıyla Pazar Semt Pazarında düzenlenen ‘Kitap Günleri’ şehirde çok büyük yankı uyandırdı.

19 Yazar ve 70’e yakın yayınevinin binlerce kitapla katıldığı ‘Kitap Günleri ’ilk 3 günde 60 bine yakın kitapseveri değerli yazarlar ve kitaplarla buluşturdu.

Aksaray Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Kitap Günleri’ne katılan ünlü yazarlardan Bekir Develi Aksaraylı kitapseverlerden gördüğü büyük ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, sosyal medya hesabında “ Hey Maşallah..İşte uzun zamandır dualar ettiğim manzaralar bunlar..Helal sana Aksaray Belediyesi..Helal sana Evren Dinçer..” ifadeleriyle duygularını ortaya koydu ve memnuniyetini hayranlarıyla bu şekilde paylaştı.

Kitapseverlerle yazarın buluştuğu ‘Kitap Günleri’nde her gün farklı yazarlar söyleşi programları düzenliyor. Yazarlar, kitaplarını okurları için imzalıyor. Birbirinden seçkin yazarların ve yayınevlerinin katıldığı Kitap Fuarı vatandaşlardan ve özellikle öğrencilerden yoğun talep görüyor.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in Aksaray’da ‘Herkes Okusun’ diye hayata geçirdiği ‘Kitap Günleri’nin resmi açılışı da düzenlenen törenle gerçekleştirildi

Açılış törenine; Aksaray Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Alay Komutanı Albay Fuat Anık, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, SGK İl Müdürü Bilal Akgün, İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray Esnaf ve Sanatkârları Odaları

Bülten No: 1/ 10.10.2019

Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Belediye Meclis üyeleri daire müdürleri, STK başkanları ve çok sayıda kitapsever katıldı.

VALİ MANTI “ AKSARAY HALKININ KİTAPLAR VE YAZARLARLA BULUŞMASI GÜZEL BİR GELİŞME”

Binlerce kitabın yer aldığı ‘Kitap Günleri’nin açılışında bir konuşma yapan Aksaray Valisi Ali Mantı, etkinliğin çok güzel olduğunu belirterek Aksaray belediyesine teşekkür etti.

Vali Mantı, "Güzel bir Kitap fuarı olmuş. Belediyemizi tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz. Türkiye'nin saygı duyduğu, sevdiği, fikirlerine değer verdiği yazarlarımız geliyor. Bunların kendileri ve eserleri ile Aksaray halkımızın buluşması gayet güzel bir gelişme" diye konuştu.

BAŞKAN DİNÇER "OKUYAN BİR MİLLET OLMA YOLUNDA DEVAM EDİYORUZ"

Belediye Bakanı Evren Dinçer ise insanları okumaya teşvik ettiklerini ve bu anlamda da ‘Kitap Günleri’nin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, bundan büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Başkan Dinçer, "Kitap Günleri’miz başladığı günden beri çok yoğun bir ilgiyle karşı karşıyayız. Vatandaşlarımız sonuna kadar bu kitap günlerini destekliyorlar. Bu organizasyona katılım sağlıyorlar. 70'e yakın yayın evimiz var. 19 tane yazarımız, yerel ulusal basında yer alan bizim yazarlarımız da katılım sağlıyorlar. Bu sene bu şekilde gerçekleştirdik, inşallah ilerleyen yıllarda bu organizasyonu daha kapsamlı, daha güzel, etraflı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Okumayı teşvik ediyoruz. Okuyan bir millet olma yolunda devam ediyoruz. Bire bir sayım yapmıyoruz fuarda ama günde 20 bine yakın ziyaretçi geldiğini söylüyorlar. Çok yoğun bir ilgi var. Bu tip faaliyetlerin sürdürülmesi noktasında bize cesaret veriyor. İnşallah bundan sonraki yıllarda daha da geliştirerek sürdüreceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından ‘Kitap Günleri’nin açılış kurdelesi, Aksaray Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve diğer protokol üyeleri tarafından birlikte kesilerek açılış gerçekleştirildi.

Vali Mantı ve beraberindeki protokol üyeleri stantları gezerek kitaplar hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

Vali Ali Mantı ve beraberindekiler daha sonra “Kitap Günleri’ organizasyonunda vatandaşların yemek ihtiyaçlarını karşılayan hanımeli pazarındaki hanım esnafları ziyaret ederek bereketli kazanç dilediler.



Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Kira anlaşmazlıkların yüzde 80'i davaya dönüşüyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı