Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Aksaray'da istihdamda Sevindiren Artış

Aksaray

Aksaray’da geçen yılın ilk 10 ayına göre istihdamda yüzde 60 artış sağlandı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Ekim ayı 4. Olağan Toplantısı Vali Ali Mantı Başkanlığında Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Ali Mantı toplantı açılışında yaptığı konuşmasında yeni yatırımlar ve daha çok istihdam sağlanmasının önemine dikkat çekerek el birliği içerisinde özelde Aksaray’ın genelde Türkiye’nin gelişmesi için gayret göstermeye devam edeceklerini söyledi.

2019 yılının son toplantısının gerçekleştirildiğini kaydeden Vali Ali Mantı yapılan çalışmalar ve programlarla genç istihdamında Aksaray’ın Türkiye 1. Olduğunu işe yerleştirmede ise Türkiye 4. Olduğunu belirterek geçen yılın ilk 10 ayına göre 2019 yılının ilk 10 ayında istihdamda yüzde 60 artış sağlandığını belirtti.

-Aksaray’a toplam 44 milyon TL ödenek

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş ise 2019 yılı istihdam, meslek edindirme eğitimleri, dezavantajlı kesime yönelik hibe, iş eğitim ve işe yerleştirme programları, çocuk işçiliği ile mücadele, geçici mevsimlik tarım işçilerinin durumunun görüşüleceğini belirttiği açıklamasında 2019 yılında Çalışma ve İş Kurumu aracılığı ile gerçekleştirilen Toplum Yararına Programı, Sosyal Çalışma Programı kapsamında Aksaray’a toplam 44 Milyon 811 bin TL ödenek tahsisi gerçekleştirildiğini , ek olarak Milli Eğitim Müdürlüğüne Temiz ve Güvenli Okul programı kapsamında ilave 14 milyon 473 bin TL ödenek tahsis edildiğini vurguladı.

Aksaray’ın istihdam durumu ile ilgili açıklamada bulunan Akkuş, 2019 Yılı işsizlik rakamları değerlendirildiğinde Türkiye genelinde işsizlik ortalamasının altında olan 4. İlin Aksaray olduğunu söyledi. 2019 işe yerleştirme rakamlarını değerlendiren Akkuş, 2108 Yılı rakamlarına oranla 2019 yılının ilk 10 ayında kadın istihdamında yüzde 49.9 erkek istihdamında yüzde 64.1 artış sağlandığını belirtti. Akkuş; İŞKUR’un hedef kitlesi arasında yer alan gençlere yönelik iş kulüpleri aracılığı ile yapılan iş arama becerileri, iş ve meslek danışmanlarınca sunulan danışmanlık hizmetleri, saha çalışmaları ve kariyer günleri sayesinde önemli ilerlemeler sağlandığını bu sayede Aksaray’ın genç istihdamında Türkiye 1.si olduğunu kaydetti.

-10 ayda 7.181 kişi işe yerleşti

2019 Yılı 10 aylık dönemde işe yerleştirme sayıları hakkında kurula bilgi veren Akkuş, “İş başı eğitim programları kapsamında 1.036 kişi farklı sektörlerde istihdam sağlandı. İŞKUR aracılığı ile 10 aylık dönemde 6.145 kişi işe yerleştirildi. Böylelikle işe yerleştirme ve işbaşı eğitim programları kapsamında toplam 7.181 kişi işe yerleştirilmiştir.” dedi.

Toplantıda Vali Yardımcısı Mustafa Türkcan tarafından geçici mevsimlik işçilerin durumu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Vali Yardımcısı Türkcan; İŞKUR ve kurumlarla iş birlikteliği içerisinde 14 yerleşim biriminde kalan geçici mevsimlik tarım işçilerinin karşılaştığı sorunlar ve altyapı imkânlarının sağlanması bununla birlikte sağlık ve bilhassa çocuk işçiliği ile mücadele, çocukların eğitimi devam etme durumlarının takibi, çalışma koşulları hakkında yapılan hizmet ve faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda daha sonra OSB Müdürü Ayhan Ermiş tarafından yatırım ve istihdam ile ilgili son bilgiler paylaşılarak kurul üyeleri bilgilendirilirken kurul üyelerinin görüş ve önerileri değerlendirildi.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Hıfsı Peker, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile kurul üyesi kamu ve sivil toplum kuruluşları ile sendika temsilcileri katıldı.



Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli