Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Aksaray’da Hayvancılık Konulu Eğitim Semineri Düzenledi

Aksaray’da Hayvancılık Konulu Eğitim Semineri Düzenledi

                 Aksaray Sanayi ve Ticaret Odasında Tarım ve Orman Bakanlığından gelen konusunda uzman kişilerce Büyükbaş Hayvancılıkta Verimlilik, Kırmızı Et Üretiminin Artırılması ve Sürü Büyütme ve Yenileme Konulu eğitim toplantısı düzenledi.

                 Yoğun katılımın olduğu eğitim toplantısında söz alan Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav,  ‘’Bilindiği üzere ilimiz hayvansal üretim ve hayvan sayısı bakımından ülkemizde ilk 10 il arasında yer almaktadır. TR 71 bölgesine dâhil olan Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Kırıkkale illeri arasında ise ilk sırada yer almaktadır.ilimizdeki Hayvansal üretimin bir kolu da büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği olup; İlimizde 101 bin adet civarında sağmal dişi hayvanla birlikte toplamda 266 bin adet büyükbaş hayvan 734 bin adette küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Et üretimimiz ise 2018 yılı sonu itibarı ile 37.250 ton olup; Süt üretiminde ise günlük ortalama 1200 ton yıllık ise 410 bin Ton ile Türkiye’de 10. durumdadır. Ayrıca 2018 yılında 150 adet hastalıktan ari işletme ile de ilimiz Türkiye 3.südür. Geçen sene ödediğimiz tarımsal destek 206 milyon TL olup bunun 122 milyon TL lik kısmı hayvancılık desteklerine aittir.

                Amacımız hayvancılıktaki bu başarılara ek olarak, uzun vadeli politikalar ve etkin kaynak kullanımıyla rekabet gücü yüksek, üreticisinin refah düzeyini arttırabilen sürdürülebilir bir hayvancılık sektörü meydana getirmektir. Bunu da inşallah hep birlikte çok çalışarak başaracağız.

                 Ayrıca Bilindiği üzere Bakanlığımız 2019 yılı Ekim ayı içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde geniş katılımlı bir Tarım Şurası gerçekleştirecektir. Tarım Şurasına Katkı sağlamak amacıyla Tarım ve Orman sektörünün geleceği için bir fikrim var diyen herkes sürece katkı sunabilir ve www. tarimormansurasi.gov.tr uzantılı web sitemizdeki görüşünü bildir sayfasından proje ve önerilerinizi bize iletebilirler.

                  Ben bu vesile ile tüm faaliyetlerimizi himayesinde ve talimatları ile  yaptığımız çifti dostu sayın valimize; ilimizdeki tarım ve hayvancılığın gelişmesine her zaman destek veren sayın milletvekillerimize ,sayın belediye başkanımıza, İl Başkanımıza, Aksaray üniversitemize, Tüm Oda ve STK başkanlarımıza, tüm meslektaşlarıma, basın mensuplarımıza ve değerli çiftçilerimize teşekkür ediyor. Üreticilerimize bereketli bol kazançlar diliyorum.’’ dedi.

Hayvancılık konulu eğitim seminerine Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Hayvancılık Genel Müdürlüğü uzmanları Ziraat Mühendisi Özkan Şahbaz ve Veteriner Hekim Serpil Selvi, STK ve Oda Başkanları, çok sayıda çiftçi katılım sağladı.

 



Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu