Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Aksaray`da Günün gelişen spor haberleri

Aksaray`da Günün gelişen spor haberleri

Aksaray İlk Kez Final Müsabakalarına Ev Sahipliği Yapacak, Kaçırdığı Penaltıya Cemil Karakum?da Şaşırdı, Gol Attığı Maçlarda Aksarayspor Hiç Kaybetmedi

Aksaray İlk Kez Final Müsabakalarına Ev Sahipliği Yapacak, Kaçırdığı Penaltıya Cemil Karakum’da Şaşırdı, Gol Attığı Maçlarda Aksarayspor Hiç Kaybetmedi 

Aksaray İlk Kez Final Müsabakalarına Ev Sahipliği Yapacak

2013-2014 sezonu U17 Türkiye Şampiyonası Final müsabakaları 2 ve 3 Mayıs 2014 tarihlerinde Aksaray'da oynanacak.72 ilden 119 takımın katılımı ile 3 Nisan 2014 tarihinde başlayan Türkiye Şampiyonasında oynanan birinci ve ikinci kademe müsabakaları sonunda 4 takım finale katılma hakkı kazandı.

Diyarbakır DSİ Spor, Samsun İlkadım Belediyespor,  Bursa İnegölspor ve İstanbul Selimiyespor'un katılacağı U17 Türkiye Şampiyonası kura çekimi 01 Mayıs 2014 tarihinde Aksaray'da yapılacak. Kura çekimi sonrası oluşacak eşleşme ile 2 Mayıs 2014 tarihinde yarı final, 3 Mayıs 2014 tarihinde final müsabakaları oynanacak.

Aksaray ASKF Başkanı Cavit Kılıç 2 ve 3 Mayıs 2014 tarihlerinde Aksaray'da yapılacak 2013-2014 sezonu U17 Türkiye Şampiyonası Final müsabakaları hakkında yaptığı açıklamada; Aksaray’da  ilk kez  Türkiye şampiyonlarında  final grubuna  ev sahipliği yapacaklarını söyledi.. Daha önce grup elemeleri ve yarı final gruplarında ev sahipliği yaptıklarını ancak  Türkiye’de U17 futbol  şampiyonasında final heyecanı ile   ilk kez şampiyonun   Aksaray’da oynanacak maçlar ile belli olacağını  belirtti.  Böyle bir organizasyonun Aksaray’ın tanıtımı açısında önemli olduğunu vurguladı. Futbol dünyasında bütün gözlerin  Aksaray’daki şampiyonaya çevrileceğine dikkat çeken  ASKF Başkanı Kılıç  en iyi şekilde gelen takımları misafir edeceklerini ve şampiyonanın Aksaray’da yapılmasında dolayı da futbol ailesi olarak mutlu olduklarını kaydetti. Aksaray’da Dağılgan spor tesislerinde 2 ve 3 Mayıs 2014 tarihlerinde oynanacak 2013-2014 sezonu U17 Türkiye Şampiyonası Final müsabakalarına bütün Aksaraylılarının ilgi göstermelerini  istedi.

Kaçırdığı Penaltıya Cemil Karakum’da Şaşırdı

Spor toto 3 .ligde mücadele eden temsilcimiz Aksarayspor’da devre arasında takıma katılan ve attığı goller ile takımın ligde kalmasında büyük rol üstlenen 29 yaşındaki golcü oyuncu Cemil Karakum 33. hafta oynanan Sakarya maçında siyah beyazlı forma altında 7. golüne çok yaklaştı. Son haftaların golcü isim Sakarya maçında sessiz kaldı. Sakaryaspor ile oynanan ve ligde kalma adına oldukça önem taşıyan Sakarya maçında siyah beyazlı temsilcimiz penaltı atışı kazandı. Penaltı atışında topun başına geçen  usta krampon  penaltı atışından yaralamadı ve   takımda 7 golle zirvede olan Hakan Doğan’ı yakalama fırsatını kaçırdı. Siyah beyazlı  forma altında ikinci devre 6 gole imza atan ve  Ünye maçında alınan 1-0’lık galibiyette penaltıdan attığı golle takımını  3 puyanı getiren Cemil Karakum siyah beyazlı forma altında ikinci kez kullandığı penaltıda gol sevinci yaşayamadı. Sakarya maçında ise yine penaltı atışında tropun başına geçen Cemil Karakum  penaltı atışı kaçırarak hem 7. golüne ulaşamamanın hem de takımını öne geçirememenin üzüntüsü yaşadı. Karşılaşmanın sonlarında ise oyundan alınan usta krampon taraftarların alkışları ile sahayı terk etmesine rağmen  kaçırdığı penaltıdan dolayı üzgün olduğu görüldü.. Siyah beyazlı forma altında  ikinci devre   15 maça çıkan ve 1 karşılaşmada ise kırmızı kart cezası ile görev alamadı.

Gol Attığı Maçlarda Aksarayspor Hiç Kaybetmedi

Spor Toto 3. ligde mücadele eden temsilcimiz Aksarayspor’da  son haftaların başarılı ismi  Yasin Yeşilyurt  33. hafta oynanan Sakarya maçında oynadığı futbol ve attığı gol ile çıkışını sürdürdü. Siyah beyazlılarda ikinci devre kötü başlayan ve formsuzluğu nedeni ile  kulübeye çekilen 26 yaşında tecrübeli oyuncu 29. hafta Sandıklı maçı ile ilk 11’de yeniden şans BULDU. takımın adeta beyni olan Yasin Yeşilyurt yakaladığı forma şansını çok iyi değerlendirerek son 5 haftadır takımın adeta beyni oldu. Formasının hakkını veren ve futbol zekası ile takımın  ataklarını başlatan isim olan Yasin Yeşilyurt son haftalarda attığı goller ile de takımını sırtladı. Yasin Yeşilyurt bu sezon  takımı adına 4 gole imza attı. Yasin Yeşilyurt’un  gol attığı maçlarda siyah beyazlılar hiç kaybetmedi.  Son haftalarda ise 32. hafta İstanbul deplasmanında alınan farklı Maltepe galibiyetinde gol perdesini açan  yıldız oyuncu  Sakarya maçında ise takımına  3 puanı getiren isim olarak kalitesini  gösterdi. Aksaray’ın yetiştirdiği en  yetenekli oyuncular arasında olan 27 yaşındaki usta oyuncu  alt yapısından yetiştiği ve 3 yıllık bölgesel serüveninde şampiyonluk yaşadığı ve tarihinde ilk kez yer aldığı profesyonel ligde de takımın en önemli isimleri arasında yerini aldı.  Yasin Yeşilyurt siyah beyazlı forma altında bu sezon 30 lig maçında formasını terletti.

 

 

Haber Hamit Mavili



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli