Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

Aksaray'da 3.Düzenlenen Geleneksel Sünnet Şöleni Büyük Coşkuyla Gerçekleşti

Aksaray

Aksaray'da 3.Düzenlenen Geleneksel Sünnet Şöleni Büyük Coşkuyla Gerçekleşti

Aksaray Belediyesi geleneksel olarak her yıl düzenlediği sünnet şöleninin 3. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti yöneticileri, Daire Müdürleri, STK Başkanları ve binlerce vatandaşın katılımıyla Kılıçaslan Parkı’nda yapıldı. Sünnet şölenine katılan binlerce çocuk ve aileleri gönüllerince eğlendi.

Aksaray Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışıyla geçtiğimiz yıllarda geleneksel olarak hayata geçirilen toplu sünnet şöleninin bu yıl üçüncüsü düzenlendi. Aksaray Belediyesi Gençlik ve Bilim Merkezi önünde Nostaljik araba konvoyu korteji ile start alan etkinlikler şehir turu yapılmasının ardından Kılıçaslan parkı içinde devam etti. Kılıçaslan Parkı’nda düzenlenen 3. Sünnet şöleninde konuşan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer; “Aksaray Belediyesi olarak bu yıl 3.’sünü düzenlediğimiz Geleneksel Sünnet Şölenimize hoş geldiniz. Sünnet şölenimiz vesile ile bugünün kahramanı sevgili çocuklarımızın hayatlarının önemli bir dönüm noktasına hepimiz şahitlik ediyoruz. Bir ömür boyu bugünü; burada yaşadıklarını hatırlayacaklar” dedi.

Başkan Dinçer konuşmasının devamında; “Belediye olarak bu yıl 1000 (bin) çocuğumuzun sünnetini gerçekleştirdik. Çocuklarımızın bu önemli anlarında hastane aşamasından bugüne kadar her zaman yanında olduk. Gelenek ve göreneklerimize göre çocuklarımızda sünnet olarak erkekliğe ilk adımını attı. Sünnet bizim geleneklerimizde çok önemli bir yer tuttuğu gibi bu günler hem çocuklarımız için hem de aileleri için heyecan ve sevincin bir arada yaşandığı günlerdir. Bizde ailelerimizin bu mutlu günlerine ortak oluyoruz. Biz Belediye olarak halkımızı bir araya getirme, yardımlaşma duygusunu ortaya koyma adına bir köprü vazifesi olma görevini yaptığımızdan dolayı mutluyuz, gururluyuz diyerek konuşmasına devam eden başkan Dinçer; Ama asıl burada kutlanması gereken çocuklarımız ve onların aileleri. İnşallah devamında ailelerimiz, çocuklarını hayata hazır hale getirip mürüvvetlerini görerek, onları bu toplumun ihtiyaç duyduğu kıymetli birer fert olarak yetiştirecekler. Çocuklar bizim geleceğimizdir diyor, çocuklarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum ve her günlerinin mutlu geçmesini diliyorum” diyerek sonlandırdı.

Sünnet etkinliğinde konuşan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, valilik görevinde katıldığı ilk etkinlik olması sebebiyle heyecanlı olduğunu belirterek; “Maşallah çok güzel bir tablo. Gerçekten büyük bir heyecan duyuyorum. Büyük bir gurur tablosu bu. Öncelikle bu güzel organizasyonu düşünüp, uygulamaya koyan Belediye Başkanımız Evren Dinçer ve ekibini kutluyorum.

Hakikaten belediyecilikte çok organizasyon olur, bunları biliyoruz ama çocuklarımıza yönelik yapılan bu organizasyondun apayrı bir heyecanı olduğunu ifade ediyorum. Özellikle, Valiliğimin dördüncü günü ve ilk organizasyonun da sünnet olması benim için de unutulmaz olduğunu belirtmek istiyorum. Sevgili çocuklarımız sizleri seviyoruz. Unutulmaz bir anı. Artık bugünden itibaren çocukluk bir yana, erkeklik ön planda. Allah hayırlı uğurlu etsin. Değerli aileler, evlatlarımız bizim için çok değerli, çok önemli. Peygamber Efendimiz birçok hadis-i şeriflerinde çocuklarımız için önemli mesajları vardı. İnşallah bu mesajlara hep birlikte layık olacağız. Aile çok değerli, çocuklar bunun mihenk taşı. Çocuklarımıza hayırlı bir ömür diliyorum. Belediye Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum. Üç yıldır bunu devam ettiriyor, bundan sonra da devam ettirecektir. Aralarında 30 engeli çocuğumuz da var. Allah onlara sağlıklı, uzun ömür versin. Bütün aileleri kutluyorum. Valiliğimin ilk etkinliği olması nedeniyle ayrıca mutluyum, heyecanlıyım.” Dedi.

Daha sonra  konuşan AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu; “Gönüllere dokunmak böyle bir şey herhalde. AK Parti Türkiye’de Belediyecilikte bir devrim yaptı. sosyal belediyecilik, dostluk belediyeciliği, komşu belediyeciliği adına ne dersek diyelim birbirimizle haberdar olma, birbirimizle hemdert olma, birbirimizin dertleriyle dertlenme belediyeciliği diyelim buna biz. Sayın Cumhurbaşkanımız, belediye başkanlığıyla başladı. İstanbul’da, beklide İstanbul belediyecilik tarihinde ilklere imza attı. Bu daha sonra bütün Türkiye’ye sirayet etti. Bugün de Belediye Başkanımız Evren Dinçer Bey’i kutluyorum. Türk erkekleri için önemlidir bu. Doğum, sünnet ve düğün. Şimdi çocuklar önemli bir aşamaya geçtiler. Önemli olanı ben buradan görüyorum. Müthiş bir hava var. Bu atmosfer yeter. Cenab-ı Hak sizleri her zaman var etsin. Bizi her zaman böyle şenlikli günlerde bir araya getirsin. Hep hayırlarda birleşelim. Tasalarımız az olsun ama böyle şenliklerimiz, düğünlerimiz çok olsun. Hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” Diye konuştu.

Şölen havasında geçen Aksaray Belediyesi 3. Geleneksel Sünnet Şöleninde Kılıçaslan Parkı içerisine çocuk oyun alanları kuruldu. Yüzlerce çocuk maskotlar ve mini oyun gösterileri eşliğinde doyasıya oyunlar oynarken aileler çocukları ile birlikte düzenlenen konserle gönüllerince eğlendi.



Bozdoğan-30'da 147 gözaltı!
Türkiye için 'kuvvetli' uyarılar!
İstanbullular dikkat! Bugün bu yollar kapalı!
İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı