Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Aksaray´da Sigorta Acenteleri İstişare Toplantısı ATSO´da Yapıldı

Aksaray´da  Sigorta Acenteleri İstişare Toplantısı ATSO´da Yapıldı

Aksaray´da Sigorta Acenteleri İstişare Toplantısı ATSO´da Yapıldı

Aksaray  Ticaret ve sanayi Odasın Meclis toplantı salonunda Aksaray  Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)  başkanı Ahmet Koçaş , TOBB Sigorta Acenteleri il delegesi  Mustafa Çalışkan , ATSO  yönetim kurulu başkan yardımcısı Hacı İsmail Başer, ATSO meclis toplantı salonunda  Aksaray´da faaliyet gösteren  sigortacılar ile bir araya geldi.

 

       ATSO Başkanı Ahmet Koçaş  başkanlığında yapılan toplantıda, sigortacılık sektörünün sorunları masaya yatırıldı. Sigorta sektör temsilcileri ile bir araya gelerek yeni gelişmeleri değerlendiren Başkan Koçaş , temsilcilerin aktardığı sorunlara ilişkin notlar aldı.Toplantıda, sektörle ilgili problemler ve çözüm önerilerinde;Yeni mevzuat değişikliğinin uygulamasında sigorta sektörünün zorlandığı görüldü. Sektör temsilcileri kanuni uygulama süresinin uzatılması talep ettiler.Sigortalar üzerinde devlet yükünün azaltılması(resmi vergiler çok yüksek) gerekiyor, sigortalar çok pahalı. Sigorta fiyatlarının yüksek olmasından ötürü sigortasız kullanılan araçların sayısının artmış olması ve bunun toplum için risk oluşturması.Trafik ve kaskonun tek çatı altında toplanması ve daha uygun bir fiyata getirilmesi (1-10 yaş arasında olan araçlar için uygulanabileceği dile getirildi)

Acentelere verilen komisyon miktarlarının düşürülmesi sektörü tehdit eden en büyük problemlerden olduğu dile getirildi.Aksaray  Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)   Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş İstişare toplantısında  yaptığı konuşmada ;

Sigortacılık, Ülkemizde dikkatleri üzerine çeken sektörlerden biri haline geline gelmiştir.  Son yıllarda yaşanan birçok kaza ve felaketler, bizlere sigortanın ne kadar önemli olduğunu hatırlattı.  Bu nedenle, her şey yok olduktan sonra değil, olmadan önce tedbirini almamız gerekiyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde örgütlenen Sigorta Acenteleri ile Sigorta Eksperleri, geçen süre içerisinde birçok adım attı.  Bu süre içinde Sektörün gelişmesi, kendini disipline etmesi, meslek mensuplarının eğitimi ve müşteri memnuniyetinin artması noktasında çok önemli mesafeler kaydedildi.  Sigortacılık, modern dünyada ekonomiyi büyütmenin, ticareti artırmanın temel unsuru haline geldi. Bu toplantıların belli aralıklarla yapılması kararının da katılımcılar tarafından benimsenmesi, birlik ve beraberlikle çalışmaların yürütülmesi açısından önemlidir. Ben şahsın ve yönetim kurulum adına  İlimizde faaliyette olan bütün Acentelere verdikleri hizmetten dolayı teşekkür ediyorum? dedi. Toplantının verimli geçtiğini belirten katılımcılar ise bundan sonraki toplantının sık sık yapılmasını dileyerek toplantıyı gerçekleştiren ATSO yönetimine teşekkür ettiler.

 

 

 



Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    35,01% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2324,07% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3919,16% 1,97
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli