Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Aksaray´da şairlerden şiir ziyafeti

Aksaray´da şairlerden şiir ziyafeti

Aksaray´da şairlerden şiir ziyafeti

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi işbirliğinde gerçekleşen ?Aksaray I. Uluslararası Ihlara Vadisi Yunus Emre Şiir Şöleni´ne katılmak üzere Türkiye´nin dört bir yanından şairler Aksaray´a geldi. Polis okulunda başlayan şölende şairler en güzel şiirlerini okudu. Şölende Türk edebiyatının en büyük şairlerinden Yunus Emre´nin hoşgörüsü bir kez daha anıldı.

Aksaraylı Şair Halk Ozanı İbrahim Düğer hazırladığı ve Rıfat Çakır sunduğu I. Uluslararası Ihlara Vadisi Yunus Emre Şiir Şöleni, açılış programı Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezinde başladı.

Programa, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,  AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay, Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan ve polis okulu öğrencileri katıldı.

Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkez Müdürü Niyazi Turgay, ülkemizin ve Aksaray´ın yetiştirdiği şairleri Polis Eğitim Merkezinde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Şölende, şairler kendi şiirlerini okurken dinleyicilerden büyük beğeni topladı. Şiirler dinletisi arasında Aksaray Belediyesi müzik topluluğu konseri şölene farklı bir hava kattı 

Türk edebiyatının en büyük şairlerinden Yunus Emre anısına gerçekleşen ?Aksaray I. Uluslararası Ihlara Vadisi Yunus Emre Şiir Şöleni´ kapanış programı ise Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleşti. Buradaki programa Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, Eğitim Bir sen Başkanı Murat Günaydın, Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan, Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, Kırşehirli misafirler ve şiir sevenler katıldı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, düzenlenen şölene şiirleriyle katkı sunan şairlere tek tek teşekkür etti.

Şölenin sonunda Kerkük´ten Şemsettin Kuzeci, İstanbul´dan Kadir Turan, Konya´dan Mehmet Saraçoğlu, Çanakkale´den Mustafa Berçin, Tokat´tan Rasim Yılmaz, Bingöl´den Hacı Gürhan, Denizli´den Arzu Kabukçu, Kırşehir´den Zübeyde Gökbulut, Sivas´dan Hasan Akar, Artvin´den Gülden Taş, Diyarbakır´dan Şehmuz Çiçek ve Ankara´dan Vedat Fidanboy´a plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi.

 

Gece de Aksaray´ın yetiştirdiği şair ve halk ozanları, Yaşar Akbaş, İshak Pekgöz, Celalettin Satılmış, Bekir Coşkun, Mehmet Çil, Muzaffer Özdemir ve Mustafa Ünsal´a da plaket ve hediyeleri yine protokol üyeleri tarafından verildi.

 



Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli