Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

Aksaray´da muhtar ve çiftçilerden darbe girişimine tepki

Aksaray´da muhtar ve çiftçilerden darbe girişimine tepki

Aksaray´da muhtar ve çiftçilerden darbe girişimine tepki

Türkiye´de dün gece yapılan darbe girişiminin ardından bugün Aksaray´da muhtarlar ve çiftçiler Ziraat Odası Başkanlığı´nda buluşarak hükümete desteklerini açıkladı. Çiftçiler ve muhtarlar hükümet meydanına kadar yürüyerek Atatürk anıtı önünde İstiklal Marşı okudu.

Hükümetin ve devletin yanında olduklarını belirten Aksaray Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Emin Tetik, ?Türkiye´de bir darbe girişimi oldu. Bütün muhtar arkadaşlarımız ile birlikte hükümetimizin yanındayız, devletimizin yanındayız. Biz böyle ne anarşi istiyoruz, ne terör istiyoruz, nede darbe istiyoruz. Ülkemizde huzur içinde, birlik, beraberlik içinde yaşamak istiyoruz. Sonuna kadar devletimiz ve hükümetimizin yanındayız. Hükümetimize desteğimizi veriyoruz, böyle bir olayında inşallah bir kez daha olmamasını istiyoruz? dedi.

Ziraat Odası Başkanı ve köy muhtarı Emin Koçak ise kimsenin Türkiye´ye darbe yapmaya gücünün yetmeyeceğini belirterek, hükümetin ve devletin yanında olduklarını söyledi. Darbe girişimini kesinlikle tasvip etmediklerini belirten Başkan Koçak, ?Bu darbeyi kesinlikle tasvip etmiyoruz. Ülkemizin geleceğiyle oynandı, birliğiyle oynandı. Ama hainlerin, kalleşlerin, alçakların güçleri yetmedi. Ülkemizin birliğini, beraberliğini bozmaya güçleri yetmedi. Biz bu tarz terörü, bu tarz sinsi olayı kesinlikle onaylamıyoruz. Amerika´da değil, yüreği yetiyorsa gelsin Türkiye Cumhuriyeti´nde siyaset yapsın. Bu tarz hainlerin de biran önce gerek devlet memurluğunda, gerek askeriyenin içinde olan hainlerin cezalandırılmasını istiyoruz. Bizim geleceğimizle, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğiyle, ülkemizin geleceğiyle oynamaya kimsenin hakkı yok. Gerçekten ülkemiz çok büyük ve güçlü bir ülke. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının da geceden bu yana ne kadar sahip çıktığını hep birlikte gördük. Demokrasiyi elden bırakmadılar. Bizlerde halk olarak, köy muhtarları olarak, mahalle muhtarları olarak her zaman için birlik ve beraberlik içinde hükümetimize, idarecilerimize destek veriyoruz. Varsa olumsuz bir şey sahaya çıkıp siyaset yapsınlar. Hainler, kalleş ve alçakça ülkemizin itibarını sarsmaya kalkmasınlar. Halk gerekli cevabı verdi. Tankla, topla hiçbir yere varılmayacağını halkımız gösterdi. Tankın üzerine çıkıp siper oldular. Gerçekten Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerekli duyarlılığı gösterdi. Bu tarz talihsiz olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz? dedi.

Ardından çiftçiler ve muhtarlar hükümet meydanına kadar yürüdü. Burada Atatürk Anıtı önünde toplanan çiftçiler ve muhtarlar İstiklal Marşı okudu.



Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Bakan Göktaş: 5 milyona yakın hane sosyal yardımlardan yararlandı
140 bin yaşlı evde bakılıyor
Hudutlardan geçit yok!
DİM: "İnternet ilanları için daha adil bir sistem olabilir"
LGS başvuruları başladı
Edirne'de yerel kalkınmaya destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı
Bakan Özhaseki: TOKİ ile yeni evler yapmaya devam edeceğiz
Depremzede aile hekimlerine zulüm iddiası!
Konut Fiyat Endeksi arttı
BUTEXCOMP Ankara ve İstanbul’da tanıtıldı
4 ilde 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,19% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2247,09% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı