Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Aksaray´da Gaziler Günü Kutlandı

Aksaray´da Gaziler Günü Kutlandı

Aksaray´da Gaziler Günü Kutlandı

Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Aksaray´da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hükümet Meydanında düzenlenen törende ValiAykut Pekmez, Garnizon Komutan Vekili Yarbay İsmail Beşek, Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya, Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ konuşmasında, Her milletin kutsal saydığı değerler olduğunu, Türk mimleteninde din, vatan, bayrak gibi çok önemli değerleri bulunduğunu belirten Dağ, ?Bizim bu değerlerimiz aynı vatan toprağını paylaşan, insanları kardeş yapan değerlerdir.´ Dedi.

Konuşmaların ardından Gaziler Günü nedeniyle şiirler okundu. Törene katılan gaziler daha sonra Valilik Makamının ziyaret etti. Vali Pekmez, gazilere şükranlarını ileterek her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Aksaray Belediye Başkan yardımcısı Güven Kemerkaya, Gaziler günü kutlamasına katılan Aksaraylı gazilerle tek tek görüştü ve hasbıhal etti. Tüm gazilerin bu anlamlı gününü kutladı.

Hükümet Meydanındaki törenin ardından protokol üyeleri ve Gaziler şehitliği ziyaret ettiler. Ardından da Aksaray Belediyesi tarafından Ağaçlı tesislerinde Gaziler onuruna verilen yemek verildi.

Yemeğe, ValiAykut Pekmez, Garnizon Komutan Vekili Yarbay İsmail Beşek, Belediye Başkan yardımcısı Güven Kemerkaya, Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ ile gaziler ve aileleri katıldı.

Kur´anı Kerim tilavetinin ardından yemekte kısa bir konuşma yapan Dernek Başkanı Mustafa Dağ, 15 Temmuz hain darbe girişimin kınayarak, demokrasi şehitlerine Allah´tan rahmet, gazilere de acil şifalar diledi.

 

GAZİLER AKSARAY BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİLER

Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ ve beraberindeki gazilerden oluşan bir heyet, Aksaray Belediye Başkan Vekili Mustafa Alakuş´u makamında ziyaret etti.

Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Dağ günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada şunları söyledi ? Gaziler günü Türk vatanseverliğinin, Türk Kahramanlığının Türk Fedakârlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu destanı yazan bu kahramanlığın adıdır. Kahramanlık tabi İstiklal Savaşı, Kore, Kıbrıs, terör ve 15 Temmuz gazileridir. Biliyorsunuz gazilik şimdi değişti. Biz düşmanla savaştık cephede, muharebede gazi olduk ama 15 Temmuz gazileri farklı. Allah´ım birliğimizi dirliğimizi bozdurtmasın.?

Bülten No: 1/ 20.09.2016

Belediye Başkan Vekili Mustafa Alakuş ise tüm gazilerin gününü kutlayarak ? Bu güzel vatan toprakları için gözünü bile kırpmadan gerektiğinde canını bile hiçe sayan Gazilerimizin gününü kutluyorum. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Bütün gazilerimize hayırlı uzun ömürler nasip etsin. Ebediyete göçmüş olan Gazilerimize Allah´tan rahmet diliyoruz. Mekânları cennet olsun.? Dedi.

 



Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli