Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

Aksaray´da Bir İlk: Bireyi Bütünüyle Tanıma Programı

Aksaray´da Bir İlk: Bireyi Bütünüyle Tanıma Programı

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

Aksaray´ın eğitim öncüsü Lale Eğitim Kurumları, eğitime dair kaliteli işler yapmaya devam ediyor. 19-23 Ocak tarihleri arasında Lale Eğitim Kurumları bünyesinde TÜZDER psikologları tarafından düzenlenecek olan BBT (Bireyi Bütünüyle Tanıma) Programı´nın kayıtları devam ederken bugün de TÜZDER yetkililerin Erhan BOZDAĞ, Lale Eğitim Kurumları velileriyle bir araya geldi.

Lale velilerine yaklaşık üç saat süren, verimli ve dolu dolu bir konfernas veren Erhan BOZDAĞ, üstün zekalı ve yetenekli çocukların tespiti için tanılama süreçlerinin öneminden bahsetti.

Üstün yetenekli bireylerin eğitim serüveninde sadece zeka testinin yeterli olmadığını, bunun için TÜZDER tarafından geliştirilen BBT (Bireyi Bütünüyle Tanıma) Programı kapsamında çocukların zihinsel bir ?checkup?a tabii tutulup bütüncül tanılamanın önemini vurguladı.

Katılımcılarla birlikte ?Özel yetenekli birey nedir, zekanın nedir ve zekâyı bütünleyen bileşenler nelerdir?? gibi soruların cevaplarını arayan Erhan BOZDAĞ, velilere doyurucu bilgiler sundu. Renzulli teoreminin de ele alındığı seminere ilgi büyüktü.

TÜZDER yetkilisi Erhan BOZDAĞ aynı zamanda genel ve özel yetenek alanları (IQ), sıra dışı düşünme üzerinde durdu.

Özellikle zihinsel gelişim süreçlerinde materyal destekli eğitimin önemini vurgulayan TÜZDER yetkilisi, zeka geliştirici çalışmaların çocuklar üzerindeki katkısından bahsetti.

PEKİ TÜZDER NEDİR?

TÜZDER, bu ülkenin geleceği olan yavrularımızı, bu ülkenin değerleriyle donatmayı amaç edinmiş profesyonel bir sivil toplum organizasyonudur. TÜZDER, yıllarca standart kalıplara sokulmaya çalışılan eğitime yeni bir soluk getirme gayesiyle yola çıkmıştır. İlhamını Enderun´dan ve Gulamhane´lerden alan TÜZDER, yetenek ve nitelikleriyle farklı olan çocuklarımıza farklı bir bakış açısı, farklı ve özgün bir eğitim ortamı sunma gayretindedir.

2008 yılında fikri temelleri atılan organizasyon, 2011 yılında dernekleşmiştir. TÜZDER (Tüm Üstün Zekâlılar Derneği), üstün zekâlı ve üstün yetenekli çocukların tespit edilerek okul öncesi dönemden başlayıp yükseköğretim sonuna kadar aile, toplum ve eğitim ortamlarında desteklenmesini, geliştirilmesini, eğitimlerinin zenginleştirilmesini, sosyo-kültürel etkinliklere katılımlarının sağlanmasını amaç edinmiş, Türkiye´nin eğitim alanında önde gelen sivil toplum örgütüdür.

TÜZDER´İN AMACI NEDİR?

Derneğimiz kuruluş amacı itibari ile üstün zekâlı çocukların zihinsel ve duygusal alanlarda desteklenmesi, bu çocukların sahip oldukları potansiyellerini kullanmayı öğrenmeleri ve performanslarını artırmaya yönelik çalışmalar yapmalarını sağlar. Ayrıca normal ve parlak gelişim gösteren tüm öğrenci gruplarının da zihinsel performanslarını artırmaya yönelik çalışmalar noktasında faaliyetler yürütmektedir.

TÜZDER NASIL ÇALIŞIR?

TÜZDER, alanında uzman gönüllü destekçileriyle üstün zekâlı ve yetenekli bireylerin milli ve kültürel değerler ışığında; vatanına,  milletine, ailesine ve kendisine daha faydalı bir şekilde yetiştirilmesini hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda TÜZDER; öğrenci, ebeveyn, eğitimci ve toplumun her kesimine yönelik kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları düzenlemektedir.

Üstün zekalı çocukların tanılanmasının yanı sıra üstün zekalı olduğu tespit edilmiş ve toplumda kendisine uygun eğitim faaliyetleri bulamamış çocuklar için de çeşitli kurumlar ve üniversiteler ile işbirliği halinde atölyeler düzenlemektedir.

Ayrıca TÜZDER, üstün zekalı çocuklarda olduğu gibi tüm öğrenci gruplarının da zihinsel ve duygusal gelişimlerini desteklemek, çocukların bu potansiyellerini en üst düzeyde kullanabilmelerini sağlamak için kurumsal danışmanlık hizmetlerine devam etmektedir.

EĞİTİMDE KALİTE: LALE

TÜZDER´in değerli psikologlarını Aksaray halkı ile buluşturan Lale Eğitim Kurumları, eğitime dair kaliteli işler yapmaya devam ediyor. Açıldığı günden bu yana Aksaray´a sürekli güzel değerler kazandıran Lale, eğitimin güven odağında.

Velilere bu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz.

19-23 Ocak tarihleri arasında TÜZDER psikologları tarafından Lale Eğitim Kurumları´nda yürütülecek olan BBT (Bireyi Bütünüyle Tanıma) programına dahil olmak için aşağıdaki formu doldurunuz.

Gecikmeden yerinizi ayırınız. Kontenjanlar sınırlı:

https://docs.google.com/?/1FAIpQLScGBwVPeLwo7te42b?/viewform



Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!
Madencilerin ferdi kaza sigorta teminatı 1 milyon TL'ye güncellendi
İnşaat hizmet sektörü yönünü arıyor
Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor
META'ya çifte ceza!
İnegöl ulaşımda çağ atlayacak
LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin
Sembolik mekânlar kırmızı-beyaza büründü
3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi
SGK 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
Atama kararları Resmi Gazete'de
Gıdada tağşiş sağlığı tehdit ediyor
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8723,07%0,06
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,10% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2235,54% -0,34
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı