Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Aksaray´da 761 polis mesleğe ilk adımını attı

Aksaray´da 761 polis mesleğe ilk adımını attı

Aksaray´da 761 polis mesleğe ilk adımını attı

Aksaray´da Polis Meslek Eğitim Merkezi 18´inci dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi.Törende 761 öğrenci, yemin ederek mesleğe ilk adımını attı.

Polis Meslek Eğitim Merkezi´nde gerçekleştirilen törene Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Garnizon Komutanı Gazi Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, daire müdürleri ve mezun olan polislerin aileleri katıldı. Programda konuşan Vali Aykut Pekmez, ?Polislik uygulamalarındaki 14 konuda aldıkları eğitim sonunda sınavlarda başarılı olarak polis memuru rütbesiyle emniyet teşkilatına katılan 293 bayan, 468 erkek olmak üzere 761 öğrencimizi çağın ihtiyaçlarına uygun milli manevi insani ve kültürel değerleri benimsemiş, en önemlisi devletini vatanını milletini bayrağını canından çok seven hür ve bilimsel düşünceye sahip polisler olarak yetiştiren polis eğitim merkezinin tüm eğitim kadrosu ile idari personeline teşekkür ediyorum. Polis eğitim merkezimizde bundan sonra da verilecek eğitimlerde başarılarınızın devamını temenni ediyorum. Buradan mezun olarak yeni bir yolun başlangıcında olmanın idraki ile odak noktasında en şerefli varlık olan insanın yer aldığı kutsal bir mesleği icra edeceksiniz. Toplumun huzuru güvenliği ve asayişini sağlayacaksınız. İnanıyorum ki aldığınız eğitim ile görevinizi her daim sorumluluklarınızın bilincinde layıkıyla yaparken adalet ve eşitlik her daim kılavuzunuz olacak. Görevinizi hukuk devleti ilkeleri ve insan haklarına saygılı bir şekilde yerine getirmeniz şerefli mesleğiniz ve yüce Türk milletine olan saygı ve vefanın en temel göstergesi olacaktır. Diğer taraftan millet ve devletimizin bölünmez bütünlüğüne, üniter yapısına yönelen hainlerle mücadelede de azim ve kararlılığınızı hiç azalmadan ön saflarda olacağınıza inancım tamdır. Alnınız ve yolunuz her daim açık geleceğiniz aydınlık olsun? dedi.

Aksaray Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay da, ?Aksaray Polis Meslek Eğitim Merkezi müdürlüğümüzün 18. dönem mezunlarının yemin törenlerine katılarak bizleri ve öğrencilerimizi bu mutlu günümüzde onurlandırdığınız için şahsım, mesai arkadaşlarım ve öğrencilerim adına şükranlarımı sunarım. Bugün mezun edeceğimiz 293 bayan, 468 erkek öğrencimizle birlikte toplam 761 öğrencimiz bugün yemin törenlerini ederek aramızdan kuraları da çekmek suretiyle 55 ilimize yeni görevlerinde atanmak üzere aramızdan ayrılmış bulunuyorlar. 1995 yılından beri 18 bin 638 öğrenci mezun eden köklü bir eğitim kurumu olarak hizmet vermeye devam ediyoruz? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 18´inci dönem yaş kütüğüne dönem birincisi Özge Kayaş dönem plaketini çaktı. Programın son bulması ile birlikte polis olan öğrenciler kep atarak mezuniyeti kutladılar.



Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    35,01% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2324,07% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3919,16% 1,97
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli