Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Aksaray´da 5 adet işkur hizmet noktası açılışı gerçekleşti.

Aksaray´da 5 adet işkur hizmet noktası açılışı gerçekleşti.

Aksaray´da 5 adet işkur hizmet noktası açılışı gerçekleşti.

Aksaray Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden yapılan basın açıklamasında şunlara yer verildi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN´ın çağrıları ile istihdam seferberliği kapsamında Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ölçek büyüterek iş dünyasının işçinin ve çalışma hayatına yeni girecek gençliği dikkate alarak 5 büyük kurumda 5 adet İŞKUR Hizmet Noktası açılışı gerçekleşti. İŞKUR hizmet noktaları açılışına Aksaray Valisi Sayın Aykut PEKMEZ, TBMM Grup Başkan Vekili Sayın İlknur İNCEÖZ, ÇSGB Çalışma Genel Müdürü Nurcan ÖNDER, Daire Başkanları İbrahim DEMİRCAN, İbrahim ÖZTÜRK, Aksaray İŞKUR İl Müdürü Mahmut AKKUŞ, Aksaray SGK İl Müdürü Bilal AKGÜN, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf ŞAHİN, Aksaray Belediye Başkanı H.Şahin YAZGI, Ticaret Borsası Başkanı Hamit ÖZKÖK, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Murat KOYUNCU, OSB Müdürü Ayhan ERMİŞ ile çok sayıda katılımcı ile gerçekleşti.

Milli Seferberlik Kapsamında Aksaray İli için ilk etapda 6.000 istihdam hedefi belirlenmişti. Hizmet noktalarının faaliyete geçmesiyle birlikte istihdam rakamları revize edilerek ilk etapda 8.000´e nihai hedef olarak ise 10.000´e çıkarılması hedefleniyor. Aksaray İŞKUR İl Müdürü Mahmut AKKUŞ konuşmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Dr.Mehmet MÜEZZİNOĞLU´nun talimatlarıyla en önemli işimiz hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürmek olmuştur. Bu doğrultuda bizlerde Valiliğimizin, Grup Başkanvekilimizin, Milletvekillerimizin ve diğer kurumlarımızın iş birlikteliğinde bugün bu hizmet noktalarını açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 23.000 öğrenci potansiyeli bulunan üniversite, 10.500 çalışanı ve yüzlerce yatırımcısı olan OSB Müdürlüğümüzün içerisinde hizmet noktası açarak gerek hedefleri yakalamak gerekse de vatandaşlarımıza hizmet etmek zaruri hale gelmiştir.

ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK kapsamındaki çalışmalarımız İlimizde Valimiz Sayın Aykut PEKMEZ öncülüğünde büyük bir hızla ilerliyor.

Bu itibarla 5 İŞKUR Hizmet Noktası açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu hizmet noktalarında İş ve Meslek Danışmanlarınca gerekli yönlendirme faaliyetleri gerçekleşecek İŞKUR faaliyetleri ve çalışmalarını anlatacak olup yeni teşvikler, mevzuattaki düzenlemeler aktarılacaktır dedi.

TBMM Grup Başkan Vekili Sayın İlknur İNCEÖZ bugün Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında, Ticaret Borsasında, Aksaray Üniversitesinde, OSB Müdürlüğünde ve Aksaray Belediye Başkanlığında açılan hizmet noktalarının bereketli olmasını temenni ediyorum. İlimizde istihdam rakamlarına bakıldığında diğer İllere göre iyi ilerleme kaydetmiş durumdayız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN´ın Milli Seferberlik çağrısına kulan veren bu çağrıya kayıtsız kalmayan tüm yatırımcılarımızı ve vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Açılacak olan hizmet noktaları ile hizmet işveren ve iş arayanın ayağına  gelmiş olacaktır. Açılacak olan hizmet noktalarında iş dünyasının kalifiye eleman ihtiyacını mesleki eğitimi ve stajyer ihtiyaçları başta olmak üzere istihdam konusunda önemli adımlar atılacağına inanıyorum.

Türkiye de ve Aksaray´da işsizliği azaltmak amacıyla Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Ticaret Borsası, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, OSB Müdürlüğü, Üniversite ile Aksaray Belediyesiyle hizmet protokolü imzalandı.

 



Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta
Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi
Nilüfer Belediyesinde ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’
Merkez'in Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı.. Konaklama ve yiyecek hizmeti yoğunlukta
Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de
Ticaret'ten 'İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ' Resmi Gazete'de
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Hentbol Erkekler 1. Ligi'nde final günü
İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli