Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

AKSARAY´DA 15 BİN ÖĞRENCİ SİNEMAYLA BULUŞTU

AKSARAY´DA 15 BİN ÖĞRENCİ SİNEMAYLA BULUŞTU

AKSARAY´DA 15 BİN ÖĞRENCİ SİNEMAYLA BULUŞTU

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği arasında yapılan protokol gereği ?1 Milyon Öğrenci Sinemayla Buluşuyor? projesi tüm yurtta hayata geçirildi.

İlimizde de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aksaray Belediyesi işbirliğinde yaklaşık 15 bin öğrenci sinemayla buluşturuldu. 23 Ekim 2017 ? 22 Aralık 2017 tarihleri arasında yaklaşık 2 ay boyunca ilimiz okullarında öğrenim gören öğrencilerimiz belli bir program dahilinde sinemaya götürülerek Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenen ?İksir?, ?Evliya Çelebi Ölümsüzlük Suyu?, ?Son Mektup?, ?120? ve ?Ertuğrul 1890? gibi filmleri izlediler.

Konu ile ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, ?Öğrenciler Sinemayla Buluşuyor? projesinin ülke genelinde ve ilimizde başarılı bir şekilde uygulandığını, öğrencilerimizin sinemaya giderek farklı bir etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti. Doğan, sinema, tiyatro, vb. görsel uygulamaların eğitim alanında etkili olduğunu belirterek, çocuklarımızın hem tarihi değerlerimizi öğrenmeleri, hem de sosyal ve kültürel yönden gelişimleri adına bu ve benzeri uygulamaların oldukça önemli olduğunu vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Milli Eğitim Bakanlığımız arasında yapılan protokol kapsamında öğrencilerimizin sinemaya götürülmesi uygulamasının 22 Aralık 2017 tarihi itibariyle tamamlandığını, proje kapsamında Aksaray merkez ve ilçelerinden yaklaşık 15 bin öğrencinin sinemaya götürüldüğünü belirtti. Kartal, projenin çok güzel olduğunu ve devamının da olmasını temenni ettiklerini belirterek, bu proje ile pek çok öğrencinin hayatında ilk defa sinemaya gittiğini ve oldukça mutlu olduklarını ifade etti.

Aksaray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tarık Gümüşsoy ise böylesine anlamlı bir projenin içerisinde olmaktan mutluluk duyduklarını, Aksaray Belediyesi olarak her zaman eğitim ve kültür konularını çok önemsediklerini ve bu konularda daima tüm kurumlarla işbirliği içerisinde olduklarını vurguladı.

"1 Milyon Öğrenci Sinemayla Buluşuyor" Projesi ile ilgili görüşlerini belirten öğretmen ve öğrenciler de projenin oldukça güzel olduğunu ve bu projenin devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, projede emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini ifade ettiler.



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli