Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Aksaray Belediyesi, 7 Köprünün İhalesine Çıkıyor

Aksaray Belediyesi, 7 Köprünün İhalesine Çıkıyor

4 yaya ve 3 adet araç köprüsü ihaleye çıkacak

Aksaray’da vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak ve şehre yeni bir vizyon kazandırmak için birçok yeni proje hazırlayan Aksaray Belediyesi,4 yaya köprüsü ve 3 adet araç köprüsü olmak üzere toplam 7 adet köprüyü ihaleye çıkararak bir ilke daha imza atıyor. Aksaray’da ulaşım ve trafik sorununu çözüme kavuşturarak, Marka şehir olma yolunda önemli projeleri hayata geçirmeyi hedefleyen Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

ÖMRÜNÜ TAMAMLAYAN  BÜYÜK BÖLCEK KÖPRÜSÜ YIKILACAK. YERİNE  MODERN KÖPRÜ YAPILACAK

Şehrimizde 16 metre eninde 15 metre uzunluğunda ulaşıma cevap veremeyen statik açıdan sıkıntılı Çarşı merkezi ve Büyük Bölcek Mahallesini  birbirine bağlayan Uluırmak ürerindeki 40 yıllık betonarme eski köprü yıkılarak yerine 34 metre genişliğinde 15 metre uzunluğunda modern ve trafiğin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni bir köprünün inşası yapılacaktır.

2028 YAVUZ SULTAN SELİM MAHALLESİ KÖPRÜSÜ GENİŞLETİLİYOR

Aksaray ili merkezi ile organize sanayiyi birbirine bağlayan Yavuz Sultan Selim Mahallesinde ki trafiğe cevap veremeyen bir adet araç köprüsünün genişletme çalışması yapılacak.

SEYİR TERASI KAVŞAĞINDAKİ ARAÇ KÖPRÜSÜ GENİŞLETİLECEK

Kalanlar Mahallesi Kireçlik yolu üzerinde bulunan Seyir terası kavşağında ki DSİ kanalı üzerine inşa edilen araç köprüsü  genişletiletilecektir.

ULU IRMAK ÜZERİNE MUHTELİF YERLERDE YAYA KÖPRÜSÜ YAPILACAK

 

1:     Baş köprü  köprüsü yanında bulunan Sofular Mah. ve Hasas Mah. birbirine bağlayan 2 metre genişliğinde 33 metre uzunluğunda modern tarıhi dokuya uygun çelik konstruksyon ahşap kaplama yapılarak halkımızın  hizmetine sunulacaktır.

 

2: Debbağlar köprüsü yanında bulunani Muhsin Çelebi ve Küçük Bölcek Mahallesini birbirine bağlayan Uluırmak uzerine modern tarihi dokuya uygun 30 metre uzunluğunda çelik konsturuksyon ahşap kaplama 1 adet yaya köprüsü yapılıp halkımızın hizmetine sunulacaktır.

 

3: Ebüfeyz Elçi Bey caddesi arkasında bulunan Uluırmak üzerine Taşpazar’la Pamucak Mahallelerini birbirine bağlayan 17 metre uzunluğunda çelik konstrüksyon ahşap kaplama modern 1 adet yaya köprüsü yapılacaktır.

 

4: Cumhuriyet Mahallesinde DSİ kanalı üzerine 11 metre uzunluğunda çelik konstrüksyon ahşap kaplama yaya  köprüsü yapılacak.”

 

Başkan Yazgı, “Şehrimizin muhtelif yerlerinde yapılacak olan bu köprülerimizden Uluırmak üzerindeki 3 köprü, DSİ kanalı üzerindeki bir köprü ve 2028’deki genişletilecek köprü ihaleye çıktı. Büyük Bölcek Köprüsü ise Şubat ayının başında ihale edilecek.Yapacağımız bu köprülerin halkımıza ve Aksaray’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”Dedi.



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli