Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Aksaray`a ilave su temini çalışmaları devam ediyor.

Aksaray`a ilave su temini çalışmaları devam ediyor.

DSİ Konya 4. Bölge Müdürlüğünden yapılan basın açıklamasında şunlara yer verildi.

          DSİ Konya 4. Bölge Müdürlüğünden yapılan basın açıklamasında şunlara yer verildi. DSİ 4. Bölge Müdürlüğü(Konya) sorumluluk sahasındaki Aksaray ilinin içme ve kullanma suyu yetersizliğine kısa vadede çözüm olmak üzere, yapılan ölçümler ve ön etüt çalışmaları sonucu uygun bulunan “Aksaray İli Bağlıköy Kaptajı Rehabilitasyon Projesi Yapımı” işi ile yeni yerüstü/yer altı su kaynağı belirleme çalışmaları hızla devam ediyor.

          Bu kapsamda, İçmesuyu Dairesi Başkanı Ayhan TAŞKIN, Bölge Müdürümüz Mustafa UZUN, Bölge Müdür Yardımcılarımız ve  Şube Müdürlerimizden oluşan heyet, 22 Temmuz Salı günü yerinde inceleme yapmak üzere Aksaray’a bir teknik gezi gerçekleştirdi. Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun katılımıyla aynı gün düzenlenen temel atma ve açılış programı öncesi yapılan inceleme gezisinde ayrıca, aynı amaca yönelik devam eden yer altı suyu sondaj kuyusu açma çalışmaları da denetlendi. Bölge Müdürlüğümüz, 15. Bölge Müdürlüğü ve 9. Bölge Müdürlüğü su sondaj ekiplerince 3 adet kuyunun sondaj çalışmaları sürdürülmekte olup, toplamda 5-6 adet kuyudan 150 L/s verim alınması öngörülüyor.

         İhalesi Genel Müdürlüğümüzce yapılan ve yüklenici DURULİNE MÜH. İNŞ. VE TİC. LTD. ŞTİ. ile 02.06.2014 tarihinde sözleşmesi imzalan “Aksaray İli Bağlıköy Kaptajı Rehabilitasyon Projesi Yapımı” işi; Aksaray il merkezinin içmesuyu ihtiyacının karşılanması amacıyla, halihazırdaki Bağlıköy kaptajı ve civarında yer alan noktalardan alınacak suyun, 27200 m³/gün kapasiteli Bağlıköy Arsenik Arıtma Tesisi’ne iletilmesi için gerekli bütün içmesuyu tesislerinin uygulama projelerinin yapılmasını kapsıyor.

         İşin acil olarak yapılacak 1. kısımı; uygulama projelerinin (yaklaşık 1 km. isale hatları, kaptaj/su alma yapısı, pompa binası, hat üzerindeki sanat yapılarının karakteristik tablosu), küçük sanat yapıları için gerekli mekanik, elektrik ve ENH projelerinin, Metraj, Yeşil Dosya ve Şartnamelerin yapılmasını içeriyor.

        Daha sonra yapılacak 2. kısmın kapsamında ise; mevcut Bağlıköy kaptaj binasının yenilenmesi ve/veya yeni bir kaptaj yapısının projelerinin, -gerekli görülmesi halinde- depo projelerinin yapılması, mevcut pompa istasyonu binasının revizyonu, mekanik ve elektrik revizyon projeleri, SCADA ve otomasyon sistemi, ENH projeleri, hesap raporları, CBS çalışması, kamulaştırma planları, Metraj, Yeşil Dosya ve Şartnamelerin yapılması yer alıyor.

       4 Haziran 2014 tarihinde yer teslimi yapılan iş 75 günlük tamamlanma süresinin ardından 18 Ağustos’ta geçici kabule hazır hale getirilecek.“Aksaray İli Bağlıköy Kaptajı Rehabilitasyon Projesi Yapımı” işinin acil olan 1. kısmı ile ilgili projelendirme çalışmaları tamamlanarak tasdik aşamasına geçildi. Söz konusu 1. kısım projeleri Aksaray Belediyesi’ne de verilerek, belediyece yapılacak yapım işlerine hız kazandırıldı.



Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli