Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

Aksaray´a Hızlı Tren 2019´da

Aksaray´a Hızlı Tren 2019´da

Kayseri Antalya Hızlı Tren Hattı İçin Zem Etüt alışmaları sürüyor

Türkiye´nin turizm merkezi Antalya ile tarım merkezi Aksaray´ı buluşturacak Antalya´yı Aksaray´a, Aksaray´ı Kapadokya bölgesine bağlayacak hızlı trende Aksaray bölgesi için zemin etüt çalışmaları başladı.

Antalya-Kayseri arasında da saatte 200 km hıza uygun olarak, hızlı demiryolu projesi tamamlandığında her yıl ortalama 4,5 milyon yolcu ve 10 milyon ton yük taşınacak.

Etüt çalışmalarını, Aksaray Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Aktürk, Topakkaya Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut yerinde inceledi.

Ak Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay  Yapılacak hızlı tren hattında hem yolcu, hem yük taşınacağını belirterek ?Antalya Kayseri arsında daha önce hükümetimiz tarafından açılan yüksek hızlı tren hattının fizibilite çalışmaları için burada bulunuyoruz. Fizibilite çalışmalarını yapan yetkili firmamızdan bilgi aldık. Daha önce yüksek hızlı tren hattı olarak belirlenmişti ama daha sonra hızlı tren hattına çevrildi. Antalya -  Kayseri arsında 5 ilimizi kapsayan bu tren hattımızın özelliği hızlı trende sadece yolcu taşınırken, bu hatta hem yolcu, hem yük taşıma kapasitesi olacak. Bununda Aksaray´ımız için daha büyük bir avantaj olacağını düşünüyorum. Fizibilite çalışmalarının 2-3 ay içerinde tamamlanacağını öğrendik, hatta daha kısa sürede aynı anda beş ilimizde Antalya ,Konya, Aksaray ,Nevşehir ve Kayseri kapsayan bu fizibilite çalışmalarını  birlikte yürüdüğünü maksimum iki ay içerisinde tamamlandıktan sonra da zemin etüdü bakanlığımıza verilip hızlı biçimde hattın kurulma çalışmaları yapılacaktır? ifadelerine yer veren Karatay ?Türkiye´nin son yıllarda  yaptığı tren çalışmalarının en büyüklerinden biri olduğunu vurguladı.

Karatay ?Hızlı tren hattının ticaret olarak da halkımıza getirisi olacağını düşünüyorum. Hamit Başkanım dan firmamız yer talebinde bulundu. Kendileri de Aksaray´a yapılan her yatırımda her projede yer aldıkları gibi bu projede de Aksaray Ticaret Borsası olarak gerekli desteği sağladılar.Çalışan arkadaşlarımıza ve Hamit Başkanıma sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.Hattımızın 2019´ a yetişmesi temennisindeyim hükümetimizin bir armağanı olarak hizmete girmesini sabırsızlıkla bekliyorum?  dedi.

İnceleme sonrası bir açıklama yapan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ?Antalya -  Kayseri tren hattının fizibilite ve etüt çalışmalarını yapan firmanın yanındayız. İl başkanımızınım gayretli çalışmalarını ve hükümetimizin kararlığı sonucunda Antalya - Kayseri hattının çalışmaları başlamış bulunmaktadır.  ?Zaman Taş Üstüne Taş Koyma Zamanı? diyerek Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başlayan bu proje 2023 hedefine hızla ilerleyen Türkiye´nin önünün açık olduğunu gösteriyor.  2019 yılında inşallah Antalya - Kayseri hızlı tren hattı Aksaray´ında içini kapsayarak, Aksaray´ın önemli bir merkez olduğunu ülkemize gösterecek ve Aksaray´ı turizm amacıyla Antalya ya bağlanmasında öncü olacaktır. Ben vasıtayla hükümetimizi ve başbakanımızı temsilen Sayın Abdulkadir Başkanıma teşekkür ediyorum. Çalışılmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum? dedi

Jeoloji Mühendisi Murat Ayyıldız da ?Antalya - Kayseri  hızlı tren hattının zemin etüdü sondajlarını yapmaktayız.Bu hatimiz Antalya dan Kayseri´ye kadar devam etmekte olup bizim sadece Konya, Aksaray  sınırına kadar sorumluluğu bizde, Sultanhanı Kasabası´na  kadar burada görülen dört makina ile zemin etüdü sondajlarını yapmaktayız.Burada bizim amacımız belirtilen program çerçevesinde sondajları tamamlayıp, numunelerini alıp,deney örneklerini alıp,laboratuvar sonuçlarını beklemek. Kuyularımız genellikle 12 -30 metre arasında zeminin sağlamlığına göre uzayabiliyor. Onun dışında biraz su sıkıntısı çekiyoruz ama civardaki insanlarımız yardımcı oluyor. Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Sayın Hamit Özkök´ e Depo konusunda ve her ihtiyacımızda bize yardımcı olduğundan dolayı teşekkür ediyorum. Yağmur çamur olmazsa bir ay içerisinde bu sondajları tamamlayıp, laboratuvar sonuçlarını beklemeye başlayacağız? dedi.



Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Bakan Göktaş: 5 milyona yakın hane sosyal yardımlardan yararlandı
140 bin yaşlı evde bakılıyor
Hudutlardan geçit yok!
DİM: "İnternet ilanları için daha adil bir sistem olabilir"
LGS başvuruları başladı
Edirne'de yerel kalkınmaya destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı
Bakan Özhaseki: TOKİ ile yeni evler yapmaya devam edeceğiz
Depremzede aile hekimlerine zulüm iddiası!
Konut Fiyat Endeksi arttı
BUTEXCOMP Ankara ve İstanbul’da tanıtıldı
4 ilde 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi
İllerde bugün hava durumu nasıl olacak?
Mobil Market'te ucuz ete hücum ettiler
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,19% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2247,09% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı