Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Aksaray´a 60 Yeni Girişimci

Aksaray´a 60 Yeni Girişimci

Aksaray´a 60 Yeni Girişimci

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR İl Müdürlüğü iş birliği çerçevesinde düzenlenen girişimcilik kursları kapsamında ilimiz iş dünyasına 60 yeni girişimci daha kazandırıldı.

ATSO Konferans salonunda düzenlenen programa ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, KOSGEB Müdürü Hakan Koçak ve Aksaray Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Hatice Şahin ile kursiyerler katılım gösterdi.

İŞKUR´un faaliyetlerinden ve girişimciliğe verdiği önemden bahseden, Aksaray İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, kursiyerlerin iş hayatlarında başarılı olacaklarına inandıklarını dile getirirken her zaman destek olacaklarının altını çizdi.

Programda konuşan ATSO Başkanı Ahmet Koçaş ise yapmış olduğu açıklama da ?her zaman belirttiğimiz gibi ülkemizin yeni girişimcilere ihtiyacı bulunmakta ve bu istek her geçen yıl artmaktadır.Çünkü bir işletme en kötü bir istihdam ve ülke ekonomisine katkı demektir.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın RifatHisarcıklıoğlu´nun belirtiği gibi; girişimcilik insanın riskle imtihanıdır, her şeyini gözü kapalı ortaya koymak değildir. Girişimciliğin temelinde; piyasada boşluğu görme, yapılacak girişimin tanımını ve analizini yapma, finansal ve stratejik fırsatları kollama, girişimi doğru yerde konumlandırma, sizlerce de girişimciliğin özü bu değil midir? Kimse girişimci olarak doğmaz, kimseyi de girişimci olması için zorlayamazsınız, ama şunu da unutmamak gerekir ki; girişimcilik hayallerden beslenir ve hayal kurmanın yaşı yoktur, hayal kurmanın yaşı olmadığı gibi, girişimciliğinde yaşı yoktur.  Siz gençlerimizin girişimcilik hayali olduğuna inanamıyorum ve şuda bir gerçektir ki, gençken girişimde bulunmak, ilerleyen yaşlara kıyasla daha mantıklıdır. Sizler şu an hayatın çok başındasınız, buradan çıktığınızda yeni bir hayatla karşı karşıya kalacaksınız. Belki kendi aranızda ya da çevrenizde girişimcilikle ilgili hayallerinizi paylaştığınızda, hayalinizin en heyecanlı yerinde, gözlerinizin parladığı anda, birileri, çok para lazımdır ona, yapamazsan, batırırsan vs. demeleri hayallerinizi hayallerinizin ertelemesine engel olmasın.Gerçekten fikrinize inanırsanız ve kabul ettirirseniz emin olun cebinizde para olmadan ´da girişiminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ortaklar bulabilirsiniz, fikri satabilirsiniz, ar-ge desteği alabilirsiniz eğer gerçekten istiyorsanız pek çok imkândan faydalanabilirsiniz. Girişimci olmak istediğiniz anda karamsarlık kelimesini lügatinizden çıkarmanız gerekiyor, acabalarla yola çıkmak kendine olan güveni bitirdiği gibi, aynı şekilde çevrenizdekilerinde size olan güvenini yok ediyor. Kararlı olun, kararlı olduğunuza herkesten önce kendinizi inandırın. İstikrarlılığınızdan, tutkunuzdan, yenilikçiliğinizden, hırsınızdan asla taviz vermeyin.şuanda sizlere bakarken genç girişimci arkadaşlar olarak bakıyorum. Geleceğin girişimcileri olarak bakıyorum,en büyük şansınız teknolojinin nimetlerinden faydalanarak, siz gençler teknolojiye tam anlamı ile sahip çıkarak, iş dünyasında büyüklerin yanında itibar kazandınız. Ben gelecek nesilden, sizlerden çok umutluyum.Unutmayın: ilginç olan şey, bir şeyi tutku ile yaparsanız zaten para bir şekilde gelecektir.Bu anlamda sizlerinde iş hayatında başarılı bir girişimci olmasını temenni ediyor saygılar sunuyorum? Dedi.

 

 

 



Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de
Ticaret'ten 'İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ' Resmi Gazete'de
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı
Hentbol Erkekler 1. Ligi'nde final günü
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
BaşkentRay'da rekor
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
Kümes hayvancılığında büyüme
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli