Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Bizim Birinci önceliğimiz Aksaray Dedi

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Bizim Birinci önceliğimiz Aksaray Dedi

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Bizim Birinci önceliğimiz Aksaray Dedi


Vali Hamza Aydoğdu Aksaray Ticaret Borsası tarafından ilçe belediye başkanlıkları ile birlikte yürüttüğü iş dünyası buluşmaları programı kapsamında 2.’si Ortaköy İlçesinde tertip edilen programa katıldı. 
Ortaköy Kaymakamı Ahmet Karatepe, Ağaçören Kaymakamı Mehmet Ali Semiz, Ortaköy Belediye Başkanı Ali Rıza Özdemir, Ticaret Borsası Hamit Özkök, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, birlik başkanları ve iş adamlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda Ortaköy İlçesinin sorun ve ihtiyaçları değerlendirildi. 
Vali Hamza Aydoğdu; toplantıda yaptığı konuşmasında Ortaköy ilçesinin en çok fabrika bulunan ilçe konumunda olduğunu belirterek; üretmeyen bir toplumun ayakta kalmasının mümkün olmadığını söyledi. 
-İlçelerimizin özelliklerini öne çıkarıyoruz
Konuşmasında;  Aksaray’ın Türkiye’nin jeopolitik durumuna bakıldığında Türkiye’nin tam ortasında potansiyeli çok yüksek bir şehir olduğunun görüldüğünü belirten Vali Aydoğdu; etrafındaki bütün büyük şehirler dışında Türkiye’nin 68. Vilayeti Aksaray’ın gelişmişlik düzeyin en yüksek şehirlerden olduğunu ifade etti. 
‘Bu kentte ilim irfan sahibi insanlar yaşadı. Bizim bu şehre olan vefa borcumuzu ödememiz gerekiyor diyen Vali Hamza Aydoğdu; “Bu şehrin en güzel özelliklerinden biriside şu her ilçe farklı özellikler taşıyor. Ortaköy ilçemizde tarım var, fabrikaları ile Yunus Emre ile gündeme gelirken, Güzelyurt ilçemiz Kapadokya’nın bütün izlerini taşıyor, Eskil; Aksaray’daki tarımın yüzde 60 orda yapılıyor. Her ilçemizi bir veya birkaç güzelliği ve özelliği ile öne çıkarmamız gerekiyor. Bu konularda biraz daha gayret sarf etmemiz, el birliği ile işler yapmamız gerekiyor.” dedi.
-Ortaköy OSB’nin kuruluşu son aşamada
Aksaray’ın organizasyon yeteneği güçlü bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Aydoğdu: “Kolektif şuur birlikte hareket etme kültürü, aidiyet duygusu sizin önünüzdeki bütün engelleri aşıyor. Bu şehir; tarımı, sanayisi, kültürü, tabiatı ile gençliği ile Türkiye de model olacak bir şehir,  büyük bir potansiyeli var. Geldiğimiz günden itibaren şehirde bir birlik ve beraberlik havası oluştu. Bunda herkesin büyük emeği var. Bunu daha da geliştirmemiz gerekiyor. Bizim önceliğimiz Aksaray. Biz gece gündüz size hizmet zorundayız biz bununla mükellefiz”
Ortaköy’ün sorunlarının çözümü için hep birlikte gayret gösterdiklerini kaydeden Vali Hamza Aydoğdu; Ortaköy OSB’nin kuruluş kararı için son aşamaya gelindiğini bununla ilgili komisyon toplantısının beklediklerini de belirtti. 
İlçe Belediye Başkanı Ali Rıza Özdemir’de yaptığı konuşmasında Ticaret Borsası ile ortaklaşa düzenledikleri toplantının Ortaköy’e hayırlı olması temennisinde bulunarak ilçenin sorun ve ihtiyaçları için her zaman büyük destek gördükleri Vali Hamza Aydoğdu ve birim amirleri ile birlikte değerlendireceklerini söyledi. 
Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise ilçenin tarımsal faaliyetleri bu alanda sanayileşerek büyümesini sürdürdüğünü kaydetti. Ortaköy’ün potansiyelini gördüklerini borsa olarak verilen hizmetlerin karşılığını çok olumlu gördüklerini ifade eden Özkök, “İnsanların doğduğu yerde doyurmak çok önemli bu Aksaray da gerçekleşiyor. Ortaköy ilçemizde üretim yapan süt ve süt üreticilerimiz OSB gelişmesi ile daha iyi konuma geleceklerdir. Sorunlara çözüm üreten Valimiz ile yine Valimiz himayesinde bizlere yardımcı olan birim müdürlerimiz var. Sorunlarımız çözüme kavuşuyor.” dedi.
Konuşmaların ardından Ortaköy İlçesinin öncelikli sorun ve ihtiyaçları dile getirilirken, çözüm için öneri ve değerlendirme yapıldı. Katılımcılar düzenlenen programdan duydukları memnuniyeti belirterek Vali Hamza Aydoğdu ve diğer ilgililere teşekkür ettiler. 

 



Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu