Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Aksaray Türküleri Gala Konseri

Aksaray Türküleri Gala Konseri

Aksaray Belediyesinin ev sahipliğinde Aksaray Valiliği ile TRT?nin işbirliğinde ?Aksaray Türkülerinin Albümü? gala konseri kent meydanında gerçekleşti.

         Aksaray Belediyesinin ev sahipliğinde Aksaray Valiliği ile TRT’nin işbirliğinde “Aksaray Türkülerinin Albümü” gala konseri kent meydanında gerçekleşti. TRT geceyi canlı canlı yayınlayarak Aksaray Türkülerinden oluşan albümü tüm Türkiye ve Dünyaya tanıttı. Muhteşem Konserde Aksaray’a özgü türkülerin derlemesi seslendirilirken TRT Yönetim Kurulu üyesi Recep Şahin, konsere ev sahipliği yapan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür etti ve artık Aksaray Türkülerinin TRT arşivine kayıt edildiği duyurdu. Başkan Yazgı ise TRT ekibini Aksaray’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti aktarıp, programda emeği geçen başta TRT ailesi olmak üzere herkese teşekkür etti.

            32. Uluslararası Aksaray Ihlara Kültür Turizm ve Sanat Festivali kapsamında Aksaray Belediyesinin ev sahipliğinde “Aksaray Türküleri Albümü” galası muhteşem bir konserle tanıtıldı. Kent meydanında başlayan konserde TRT Türk Halk Müziği korosu sanatçıları Aksaray’a özgü 19 eserden oluşan albümü başarı ile seslendirdi. Konserde İç Anadoluyu yansıtan ve Aksaray’a yöresine özgü ezgilere de yer verildi. Ünlü sanatçı hemde bestekar Hüseyin Turan’da, TRT Türk Halk Müziği korosuna konuk sanatçı olarak katılarak Aksaray Türkülerini seslendirdi.

            Büyük beğeni toplayan “Aksaray Türküleri Albümü” gala konserinde, Aksaray ile özdeşleşmiş türküler TRT’nin ‘İl İl Türkülerimiz’ adlı programla canlı canlı yayınladı. Aksaray, TRT aracılığı ile Türkiye’ye ve dünyaya tanıtıldı.

            Aksaraylılar konsere yoğun ilgi gösterirken meydanı dolduran binlerce kişi, Aksaray türkülerini dinlemenin keyfini çıkardılar. Konserde tanınmış sanatçıların yanı sıra yerel sanatçılara zaman zaman yer verildi.

            Gecenin sonunda TRT Yönetim Kurulu üyesi Recep Şahin bir konuşma yaparak Aksaray türkülerinin bu konserle birlikte TRT arşivine kaydedildiğini açıkladı. Şahin ayrıca konsere ev sahipliği yapan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür etti.

            Başkan Haluk Şahin Yazgı ise canlı yayında Aksaray’da TRT ekibini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Yazgı, “TRT ekibine şehrimize hoş geldiniz diyorum. Aksaray’a has ve Aksaray’a özgü türkülerden oluşan güzel bir repertuarı bizlere sundular. Bu bizleri mutlu etmiş ve gururlandırmıştır. Şehrimize ait olan birçok türküler burada bir kez dile getirilerek tescillenmiştir. Aksaray türkülerini dinlemenin bir kez daha keyfini yaşadık. Bizlere bu imkanı sunan TRT ailesi, ekibine ve sanatçılarına tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu. Başkan Yazgı, katkılarından dolayı TRT Türk Halk Müziği koordinatörü Kulibay Dökmetaş’a teşekkür plaketi verdi. Koordinatör Kulibay Dökmetaş ise Aksaray Türkülerinden oluşan albümü Başkan Yazgı’ya hediye etti.Canlı canlı yayınlanan Aksaray Türküleri programı, ödül ve plaket töreni ile son buldu.     

 

 

  

 

 



Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Milli Eğitim'den öğretmenlerarası tiyatro oyunu yazma yarışması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli