Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Aksaray Ticaret Borsasından Muhteşem Yatırımların Temel Atma ve Açılış Programı Düzenlendi

Aksaray Ticaret Borsasından Muhteşem Yatırımların Temel Atma ve Açılış Programı Düzenlendi

Aksaray Ticaret Borsasından Muhteşem Yatırımların Temel Atma ve Açılış Programı Düzenlendi

Aksaray Ticaret Borsası ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Aksaraya kazandırılan proje ve yatırımların açılış törenleri  25.Dönem TBMM Başkanı Cemil Çiçek TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılarıyla gerçekleştirildi.

Aksaray Ticaret Borsası tarafından düzenlenen açılış ve temel atma töreni Aksaray Ticaret Borsasında binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve eski TBMM Başkanı ve bakan Cemil Çiçek te Borsanın düzenlediği programa katılmak için Aksaray'a geldi. Hisarcıklıoğlu ve Çiçek'in Aksaray'daki ilk durağı Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Burada "Aksaray iş dünyası ile buluşuyor" programı çerçevesinde düzenlenen 4 farklı açılışa katılan Hisarcıklıoğlu ve Çiçek, ATSO'daki Tahkim ve Arabuluculuk Merkezini, daha sonra Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Tesisi ile Elektrikli Araç Sarj İstasyonu ve Meclis Salonu'nun açılışını yaptı. Daha sonra Aksaray Ticaret Borsası'nda, "Şehrin lokomotifi, şehrine değer katıyor" isimli programa katılan Hisarcıklıoğlu ve Çiçek, burada da Tarımsal Depolar ve İş yerleri, Organize Besi Tesisleri, Lisanslı Depolar ve ilçelerdeki tarımsal depoların açılışını yaptı ve Tohum Eleme Tesislerinin temel atma törenine katıldı.

"Gıdada kendine yeten ülke olmanın önemini hep beraber tekrar hatırladık" diyen Başkan Hisarcıklıoğlu, "Bu sektör başka hiçbir sektöre benzemiyor. Allah yokluğunu göstermesin. Dolayısıyla tarım sektörümüzü geliştirecek adımlar artık çok daha önemli hale geldi. Bu konuda Aksaray Ticaret Borsamızın ortaklığında çok önemli adımlar attık. Toprak Mahsulleri Ofisiyle beraber Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak lisanslı depoculuğun ana şirketi olan LİDAŞ'ı beraber kurduk. Yine borsamızla birlikte Türkiye Ürün İhtisas Borsasını beraber kurduk" dedi.

"Bir ülke nasıl kalkınır, bir ülke sorunları nasıl çözer" diyen eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise, "Nasıl güçlü bir devlet olur sorusunun cevabını bilmek isteyenler varsa, ben olsam üniversitelerde Aksaray'ı yüksek lisans tezi, doktora yaparım. Gelip buradaki çalışmaları, gayretleri incelesinler. Şu unutulmasın, hepimiz iş dünyasındayız. Bu ülke buralara geldiyse nal çivisini bile dışarıdan ithal eden toplu iğneyi bile dışarıdan getiren bir Türkiye'den en az 20 bin çeşit sanayi malını 200'e yakın dünya ülkesine ihraç yapan hale geldiyse sizlerin sayesindedir" diye konuştu.

Programın Tamamı Video Haberimizdedir

 

 

 

 



Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu