Aksaray STK 'ları Türklere Yapılan Zulümlere Karşı Toplanıyor

Aksaray’da faaliyet gösteren sivil Toplum Kuruluşları Çin’in Doğu Türkistan’da Türk ve Müslümanlara yönelik uyguladığı baskı ve zulümleri protesto etmek için toplanacak.
Son dönemlerde Çin tarafından  Doğu Türkistan’da Türk ve Müslümanlara uygulanan baskı ve zulümlerin insanlık dışı seviyelere ulaşması nedeni ile insani ve vicdani olarak rahatsızlık duyan sivil toplum kuruluşları temsilcileri biraraya geldi.
 Aksaray Beleyesi ev sahipliğinde Belediye Başkanı Evren Dinçer’in katılımı ile gerçekleşen sivil toplum kuruluşları temsilcileri istişare toplantısında konu masaya yatırıldı.
Aksaray’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları, Çin’in son dönemlerde Müslüman kardeşlerimize uygulamış olduğu baskı ve zulümlerin son bulması için 15 Temmuz Milli İrade Meydanında protesto etme kararı alındı.
Geniş bir katılım olması beklenen program ‘’Çin İşkencelerine Maruz Kalan Doğu Türkistanlı Kardeşlerimiz İçin Tüm Aksaray Tek Ses Tek Yürek’’ sloganı ile yapılacak. 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Cuma namazı sonrasında saat 13.30’da program başlayacak. 
Programı protesto eden sivil toplum kuruluşları tüm vatandaşların Doğu Türkistan’da uygulanan Çin zulmüne sesiz kalmamaya davet ediyor.

 



Troya anlatısı 2026'da Roma'da
Bakanlardan okullarda 'yerli değer' vurgusu
Bakan Yerlikaya: 2025’te 30 saldırı engellendi, 308 sığınak imha edildi
Ankara-İzmir YHT hattıyla Anadolu'ya modern ulaşım ağı
Dijital dünyada çocuklara güvenlik hamlesi... "Çocuklar Güvende" platformu devrede
Ankara-Niğde Otoyolu'na uluslararası ödül
Aksaray’da Aranan Hükümlü Yakalandı
Ankara’da öğrenciler için görünürlük artıran uygulama
Peşaver'de katledilen 144 çocuk Ankara Keçiören'de unutulmadı
TBMM Başkanı Kurtulmuş Büyükelçilere seslendi: Terörsüz Türkiye başarıyla sona erecek
Bakan Şimşek: Vergi borçlarını silme yetkimiz yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de soykırım, Suriye’de sessiz katliam yaşandı
Sağlık Bakanlığı, Nükleer Tıp Hizmetleri Yönetmeliğini güncelledi
2024'te doğan yeni girişim oranı yüzde 15,8 oldu... En fazla girişim İstanbul'da kuruldu
Dikkat! Ticaret Bakanlığı yılbaşı öncesi uyardı
  • Çarşamba 10.6 ° / 7.3 ° Güneşli
  • Perşembe 11.2 ° / 7.9 ° Güneşli
  • Cuma 11.3 ° / 8 ° false