Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde çalışanlara yönelik farkındalık etkinliği düzenlendi.

Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde çalışanlara yönelik farkındalık etkinliği düzenlendi.

Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde çalışanlara yönelik farkındalık etkinliği düzenlendi.

İç İşleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğinde yürütülen;aile içi kadına yönelik şiddet, şiddetin çocuk ve kadınlar üzerinde etkileri, kades tanıtımı, şiddetle mücadele mekanizmaları, şiddetle mücadelede toplumsal farkındalığın önemi kapsamında Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde çalışanlara yönelik farkındalık etkinliği düzenlendi.

‘Kadına El Kalkmaz’ sloganı ile düzenlenen farkındalık etkinliğine Vali Hamza Aydoğdu’nun eşi Emine Aydoğdu, Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Yarbay Fatih Yıldırmaz, OSB Müdürü Ayhan Ermiş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Alirıza Sözeriyim, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü eşi Türkan Aktürk, etkinlik paydaşıkurumlar; Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

-Aydoğdu: Aileden başlayan sevgi çemberini genişletmeli, iyilikleri yaymalıyız

Kalde Boru fabrikası ev sahipliğinde fabrikada çalışan kadın ve erkek işçilerin katıldığı farkındalık etkinliğinde konuşan Vali Hamza Aydoğdu’nun eşi Emine Aydoğdu; düzenlenen bilgilendirme çalışmalarının amacının aileden başlayan sevgi çemberini genişletmek, iyilikleri yaymak ve çocuklarımıza daha yaşanabilir bir toplum düzeni bırakmak için büyük önem taşıdığını söyledi.

“Şiddet, gücün ve kuvvetin değil, çaresizliğin ve kendini bileinkar etmenin bir yansımasıdır” diyen Aydoğdu;

 “İster eğitimsizlik, ister kişilik bozukluğu, ister cehalet deyin.Bizce kadına şiddetin en büyük sebebi “empati eksikliğidir”Kendini onun yerine koyamamaktır.Şiddet uygulayan biri, ağlatılan kişinin kendi annesi, kendi eşi, kendi kızı olduğunu düşünse ne yapar?Kendince uydurduğu ve kendince haklı gördüğü sebeplerden dolayı bir başkasının, büyüttüğü, sevmelere doyamadığı, ayağına taş değmesin istediği, telli duvağıyla gelin ettiği kızına şiddet uyguladığını düşünse, vicdanı rahat eder mi, yüreğine kor ateş düşmez mi, buna razı olur mu?O zaman, bizler de eşlerimizin, tıpkı bizim gibi düşünen bir babanın evladı olduğunu asla unutmayacağız” dedi.

Vali Yardımcısı Mustafa Duruk’da yaptığı konuşmasında; kadına yönelik şiddet ve şiddetin her türlüsünün önlenmesine yönelik hazırlanan ve tüm Türkiye’de uygulanan eylem planı kapsamında toplumun her kesimine ulaşarak bu konuda bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Haftanın üç günü işyerleri, emekçiler, esnaflarımıza ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve şiddetin her türlüsü ile mücadelede bu çalışmaları arttırarak devam ettireceğiz” dedi.

Etkinlik kapsamında Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından kadın ve erkeklerden oluşan çalışanlara aile içi kadına yönelik şiddet, şiddetin çocuk ve kadınlar üzerinde etkileri, Kades tanıtımı, şiddetle mücadele mekanizmaları, şiddetle mücadelede toplumsal farkındalığın önemi konularında bilgiler verildi. Etkinlik sonunda çalışanlara hazırlanan broşürler dağıtıldı.

 



İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı