Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

AKSARAY OLMADAN AKSARAY ÜNİVERSİTESİ OLMAZ

AKSARAY OLMADAN AKSARAY ÜNİVERSİTESİ OLMAZ

AKSARAY OLMADAN AKSARAY ÜNİVERSİTESİ OLMAZ

2023 yılında yapılan ve 2024 yılında yapılması planlanan çalışmaların değerlendirildiği Aksaray Üniversitesi (ASÜ) 7’nci Danışma Kurulu Toplantısı, paydaş kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, üniversite-şehir bütünleşmesinin sağlayacağı toplumsal fayda ön plana çıktı.

- “Her Kesimle Temas Halinde Olmaya Gayret Gösteriyoruz” - 

Üniversitenin kentle tam bir iş birliği ve uyum içinde hareket etmesi hususunu çok önemli bulduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, göreve başladıkları kısa zaman içinde, şehrin bütününü yakından ilgilendiren alanlarda önemli çalışmalar ortaya koyduklarını belirtti. Şehrin ve üniversitenin birbirini destekleyen, etkileyen ve geliştiren yapılar olduğuna dikkat çeken Prof. Arıbaş, “Aksaray olmadan Aksaray Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi olmadan da Aksaray olmaz! Biz, Aksaray’ı çok önemsiyoruz ve şehrimiz için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirme kararlılığı içinde çalışıyoruz” dedi. Her kesimle temas halinde olmaya, iş birlikleri kurmaya ve yeni iş birliği ortamları oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan ASÜ Rektörü, üretimden sanayiye, sağlıktan sosyal etkinliklere, ders içeriklerinden yeni bölüm ve programlara uzanan geniş bir alanda, etkili, verimli ve isabetli işler üretmek amacında olduklarına değindi. 

- İki Ayda Teknopark Konusunda Çok Önemli Mesafe Alındı - 

Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezinde sanayicinin ihtiyaç duyacağı pek çok test ve analizin yapıldığını, bunları hem nitelik hem de nicelik bakımından geliştirmek için hazırlıkları yoğunlaştırdıklarını dile getiren Rektör Arıbaş, “Cihazlarımızı yeniliyor, test ve analiz kapasitesini arttırıyoruz. Bunun yanı sıra, ders programlarımızı, içinde bulunduğumuz çağın gereklerine uyumlu biçimde güncelliyoruz. Yeni bölüm ve programlar için de Yükseköğretim Kuruluna başvurularımızı yaptık” dedi. Aksaray Teknopark konusunda sadece iki ayda çok ciddi bir mesafe aldıklarını ve bu işin üniversite-şehir uyumunun en güzel örneklerinden birisi olduğunu söyleyen Rektör Alpay Arıbaş, “Kurduğumuz konteyner sitede hazırlıklar son aşamaya geldi. Resmi işlemler başlamak üzere. Farklı kurumların desteleriyle Aksaray Teknopark hızla ilerliyor” şeklinde konuştu. ASÜ Rektörü, Diş Hekimliği Fakültesi Kliniğinin de yakın zamanda tedavi vermeye başlayacağını ifade etti. 

- 2024 Yılında Pek Çok Alanda Kalite Unsuru Derinleşecek - 

Toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Köse de 2023 yılını anlatan ve genel hatlarıyla 2024 planlamalarını izah eden bir sunum yaptı. ASÜ’de, 2023 Aralık itibariyle 20 bin 276 kayıtlı öğrencinin bulunduğunu, bu öğrencilerin bin 735’inin yabancı uyruklu olduğunu söyleyen Köse, eğitim-öğretim, Ar-Ge, projeler, sektör iş birlikleri gibi geniş bir alanda kaliteyi derinleştireceklerini belirtti. Bu çalışmaları yaparken şehirdeki paydaş kurumların görüşlerinin çok kıymetli bir noktada durduğuna da dikkat çeken Rektör Yardımcısı Ömer Köse, “Danışma Kurulu Toplantıları, istişareyi ve el birliyle gelişmeyi mümkün kılan bir özelliğe sahip. Yeni dönem planlamalarını paydaşlarımızın da beklentilerine göre şekillendirmek istiyoruz. Katılım için herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi. Açılış sunumlarının ardından üniversite, kamu ve özel sektör temsilcileri söz alarak, ASÜ’den beklentilerini dile getirdi. 

ASÜ Danışma Kurulu rektör, rektör yardımcıları, dekanlar, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, özel sektör temsilcileri ve öğrenci konseyi başkanından oluşuyor.



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu