Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Aksaray Müftüsü Mevlit Kandili İçin Bir Açıklama Yaptı

Aksaray Müftüsü Mevlit Kandili İçin Bir Açıklama Yaptı

Aksaray Müftüsü Cemalettin Bal Mevlit Kandilinin önem ve ehemmiyetini anlatan bir açıklama yaptı.Somuncu Babamızın Şehri, Şehri Suleha Aksaray’ dan güzel ülkemin güzel insanları ve bütün mümin kardeşlerime,
Selamün Aleyküm; Bismillahirrahmanirrahim,
Rebîu’l-Evvel ayının 12.ci gecesinde; Bütün insanlığa gönderilmiş bir rahmet vesilesi ve hidayet rehberi olan Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem’ in dünyayı teşriflerinin sene-i devriyesi Mevlid kandilini idrak edeceğiz İnşallah. Bütün müminlerin sevgide buluştukları ortak payda, elbette başta Rabbimizin sonra ise fahr-i kâinat mefhar-i mevcudat Muhammed Mustafa Sallallahu aleyhi ve sellem’ in sevgisidir. Allahu teala’nın ilk yarattığı nur, Habibullah Aleyhisselam ın nurudur. Kâinat O’nun nurundan yaratılmıştır. O, her davranışıyla müminler için en güzel örnektir. Bütün insanlığa gönderilmiş bir rehberdir. Peygamberimiz Sallallahu aleyhi ve sellem bizlere varoluşumuzun gayesini haber vererek Allah’a kul olmanın, O ’nun rızasını ve cennetini kazanmanın yollarını öğretmiş, özüyle ve sözüyle, her haliyle bizler için ahlak, iffet, şefkat, merhamet ve adalete dair muhteşem bir örnek olarak yaşamıştır.
Bizler için her konuda olduğu gibi aile olarak ta en güzel örneği sunan Peygamberimiz aleyhisselatü vesselam, iyi bir aile olmanın önemini ve nasıl iyi bir baba ve ideal bir eş olunabileceğini bizzat kendi mübarek yaşantısıyla göstererek hadis-i şeriflerinde de, “Sizin en hayırlınız, ailesine karşı en hayırlı olanınızdır. Ben de aileme karşı en hayırlı olanınızım.” (Tirmizî, Menâkıb, 63) buyurmuşlardır. Efendimiz aleyhisselatü vesselam, aile hayatıyla vefalı ve duyarlı bir eş, şefkatli bir baba, sevecen bir dede, mütevazı bir dost ve örnek bir akraba olarak bizlere ışık tutmuştur.
Diyanet İşleri Başkanlığımız, 2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftasının ana temasını “Peygamberimiz(ﷺ) ve Aile” olarak belirlemiştir. Aksaray İl Müftülüğü olarak bu tema çerçevesinde 8 Kasım 2019 Cuma günü Müftülüğümüz II. Kılıçarslan Konferans Salonunda saat 9.00 da açılışını gerçekleştireceğimiz Mevlid-i Nebi haftasını, aynı gün Merkez Karamanoğlu Ulu Caminde akşam namazına mütekiben; Mevlid-i Şerif tilaveti ve Sakal-ı Şerif ziyaretiyle programımızla devam ettireceğiz. 9 Kasım 2019 Cumartesi günü yine Merkez Karamanoğlu Ulu Cami’ndeki Sabah namazı buluşmasıyla Şehr-i Sülehamız Aksaray’ımızda Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri devam edecektir.
Bu vesileyle Mevlid Kandili’ nin Aksaray’ımız başta olmak üzere tüm İslam Âlemine hayırlara vesile olmasını Rabbim' den niyaz ediyor, 8 Kasım 2019 Cuma günü Akşam namazına müteakiben Merkez Karamanoğlu Ulu Cami’ nde İdrak edeceğimiz Mevlid-i Nebi programımıza tüm vatandaşlarımızı aileleriyle ve özellikle gençleriyle, çocuklarıyla birlikte katılmalarını diliyorum.

 



Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    35,01% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2324,07% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3919,16% 1,97
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli