Aksaray

08.05.2024

  • İMSAK 03:56
  • GÜNEŞ 05:32
  • ÖĞLE 12:45
  • İKİNDİ 16:35
  • AKŞAM 19:49
  • YATSI 21:18

Aksaray kapalı ceza infaz kurumunda etkinlikler son hız devam ediyor

Aksaray kapalı ceza infaz kurumunda etkinlikler son hız devam ediyor

Aksaray Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tarafından yapılan basın açıklamasında şunlara yer verildi

Aksaray Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tarafından yapılan basın açıklamasında şunlara yer verildi. Aksaray Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklulara Cumhuriyet Savcısı Sayın Hüseyin KARS, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Sayın Nayim OKAN, kurum personeli ve hükümlü tutukluların katılımı ile moral konseri ve belge dağıtım töreni düzenlenmiştir.

Cumhuriyet Savcısı Sayın Hüseyin KARS yaptığı konuşmada kurumda yapılan eğitim ve iyileştirme çalışmalarının önemine vurgu yaparak hükümlü ve tutukluları eğitim ve iyileştirme çalışmalarına etkin katılıma davet ederek mesleki kurslar vasıtasıyla hükümlü ve tutukluların topluma adapte olmalarının kolaylaşacağını dile getirmiş, meslek kurslarına katılanlara belgelerini takdim etmiştir. Belge dağıtım töreninin akabinde Helvadere’li Sanatçı Ertuğrul YILMAZ tarafından moral konseri düzenlenmiştir. Büyük beğeniyle karşılanan konser sonrası hükümlü ve tutuklular, konseri düzenleyen yetkililere ve halk müziği sanatçısı Ertuğrul YILMAZ’a teşekkürlerini iletmişlerdir.  

 

KUTLU DOĞUM HAFTASI KONFERANSI

 

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Aksaray Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklulara 2014 Yılı Değerler Eğitimi kapsamında Aksaray Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç Dr. Sayın Hasan UÇAR tarafından 16/04/2014 tarihinde konferans düzenlenmiştir.

Hz. Muhammed (s.a.s.) efendimiz ve Evrensel Mesajı konusunda düzenlenen konferansta Peygamber Efendimizin yaşayış şekli, yaşadığı olaylar karşısındaki örnek tutum ve davranışları, insanlığa bıraktığı değerler ve sağduyulu yaklaşım tarzı konusunda bilgiler verilerek hükümlü ve tutuklular bilgilendirilmeye çalışılmıştır.

Aksaray İl Müftülüğü Vaizi Sibel PINAR tarafından kurumda bulunan kadın hükümlü ve tutukluların katılımı ile Kutlu Doğum Haftası programı düzenlenmiştir.

 

ŞEHİTLİK VE GAZİLİK

 

            Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Mustafa DOĞAN tarafından Mart ayı Vatanseverlik değeri kapsamında 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve bu vesile ile Şehitlik ve Gazilik konusunda konferans düzenlenmiştir. Konferansta tüm şehitler yâd edilerek şehitlik makamının değerinden bahsedilmiştir.

 

STRES İLE BAŞA ÇIKMA VE İLK YARDIM KONFERANSLARI

 

            2014 Yılı Değerler Eğitimi kapsamında nisan ayının değerinin Sağlıklı Yaşam konusunda olması nedeniyle Aksaray Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinin katkıları ile Aksaray Devlet Hastanesi Psikologu Sayın Hasan İNCE tarafından Stres İle Başa Çıkma Yolları; Acil Tıp Uzmanı Dr. Koca ÇALIŞKAN tarafından İlk Yardım Eğitimi konulu konferanslar düzenlenmiştir. Düzenlenen sağlık konferansları ile hükümlü ve tutukluların ceza süresi ve tutukluluk süresince karşılaşacakları olumsuz durumlara karşı hazırlıklı olmaları, insan sağlığının önemi vurgulanmaya çalışılmıştır.  



Kamuda dijital dönüşüm için iş birliği
Kuveyt Emiri El Sabah Başkent'te
ETKİM programına başvurular sürüyor
Fırat Kalkanı'nda 4 terörist etkisiz!
İhracatta İstanbul ilk sırada
2. döneme ilişkin örnek sorular yayımlandı
Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği yürürlükte
MEB: 20 bin öğretmen ataması yapılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıllık enflasyon, yaz itibariyle düşüşe geçecektir
Yerel seçim sonuçları 'Resmi'leşti
İstanbul'da 'Mahzen'de 10 gözaltı!
Güneydoğu'ya 'kuvvetli yağış' uyarısı!
KAAN ikinci kez gökyüzünde
Son 21 yılda 5 bin 500 evdat yadigarı ayağa kaldırıldı
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 16 terörist etkisiz!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,24% -0,02
  • EURO

    34,68% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2401,41% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00
  • Çarşamba 20.9 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Perşembe 22.9 ° / 10.2 ° Güneşli
  • Cuma 25.4 ° / 11.7 ° false