Aksaray İl Genel Meclisi Mehmetçiğe Destek Bildirisi Yayımladı.

Aksaray İl Genel Meclisi Mehmetçiğe Destek Bildirisi Yayımladı.

Aksaray İl Genel Meclisi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat'ın doğusunda PKK/PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na ve Mehmetçiğe destek vermek için toplandı. Suriye sınırında kahraman ordumuz tarafından sürdürülen Barış Pınarı Harekatı’na destek için hazırlanan bildiri İl Genel Meclisi’nin oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Tüzün, İl Genel Meclisi adına şu bildiriyi okudu:

“Ülkemiz, Fırat'ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ'ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştır.

Öncelikle bilinmelidir ki bu harekât Türkiye için bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına alan Barış Pınarı Harekâtı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vadetmektedir.

Barış Pınarı Harekâtı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat'ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde de yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır.

Ülkemizin bu harekât ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye'nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekât, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkını ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekâtı bu çerçevede değerlendirilmelidir.

İl Genel Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekâtında ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, Ülkemizin bekasıdır. Harekâtın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakâr askerimize muvaffakiyetler diliyoruz.”

Başkan Tüzün, konuşmasının sonunda bildiriye destek veren meclis üyelerine teşekkür etti.



Türkiye'den Filistin'e ticari destek... Hurma kotası 7 bin tona çıkarıldı!
ABB’nin kültürel mirası ve koruma politikaları konuşuldu
ASKİ kuraklı mücadeleye hız kesmeden devam ediyor
Lisanslı yediemin depolarında yeni tarife 'Resmi'leşti
Döviz alım satım listesinde değişiklik!
UKAB Genel Başkanı Kahveci’den Gaziantep için deprem alarmı!
6 ilde dev operasyon! 9 organize suç örgütü çökertildi!
Reeskont ve avans faizlerine 'Merkez' ayarı
Ankara Keçiören'de gençlere Erasmus+ bilgilendirmesi
BAŞKAN AKTÜRK: ÇİĞ SÜT DESTEK ÖDEMELERİ BUGÜN ÜRETİCİLERİMİZİN HESAPLARINA AKTARILIYOR
Yurtta bugün hava raporu... Muğla çevrelerine 'kuvvetli' uyarı!
ASELSAN'dan 410 milyon dolarlık dev ihracat anlaşması
Kocaeli'de Rus menşeli İHA bulundu!
Yeni vergi paketi 'Resmi'leşti!
Türkiye, ABD'nin Suriye'ye yaptırımları kaldırmasını memnuniyetle karşıladı
  • Cumartesi 11.2 ° / 8.9 ° Güneşli
  • Pazar 12.2 ° / 10.3 ° false
  • Pazartesi 12.4 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı