Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Aksaray DP İl Başkanı Servet Ceylan Gündeme Dair Açıklama Yaptı

Aksaray DP İl Başkanı  Servet Ceylan Gündeme Dair Açıklama Yaptı

Demokrat Parti Aksaray İl Başkanı Servet Ceylan Gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ceylan şunları söyledi. Aksaray halkını sevgi ve selamlarımla kucaklıyorum. Yeni bir yılın 2020 yılının herkese hayırlara vesile olmasını diliyorum. Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun Hastane ile ilgili yapmış olduğu açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak görüyorum. Konuya vakıf olmadan yapılan bir talihsiz açıklama olmuş. Ben şunu düşünüyorum. Konuyu bu kadar abartmamak lazım. Milletvekili Sayın Aydoğdu Aile Hekimlerini arayarak özür dilediğini duydum. Gerek var mıydı bu şeylere.

Bu olayın Aksaray milletvekillerinin arasındaki kopukluktan meydana geldiğini düşünüyorum. Aslında kimse kimseyi kınamamsa lazım değil mi? Ak Parti Milletvekilleri zaman zaman geçmişte bizim iktidarlığımız döneminde insanların geceden kuyruklar oluşturduğunu söylüyorlardı. Zaman zaman bu tür talihsiz açıklamalar yapıyorlardı. Gönül istemezdi onlarında ayni şeyi yaşamalarını, ama insanlar neyi kınarlarsa onları yaşayacaklar diye bir söylem vardır. İnsanlar kınadıklarını yaşıyorlar.

Şu bir gerçektir ki son günlerde Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi zor durumda, kötü yönetiliyor. Vatandaş zor durumda, personel zor durumda. Şunu da söylemek istiyorum Özel Hastaneleri açanlara teşekkür ediyorum. 2 tane özel hastane, bir tane doğum hastanesi ve tıp merkezleri var. Bunlara teşekkür etmek lazım. Eğer bu hastaneler olmasaydı, değil doksanlı yıllar, yetmişli yıllardan daha kötü olurdu Aksaray.

İki Özel hastanede 100- 150 hekim çalıştığı halde yine de Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kuyruk var, vatandaş muayene olamıyor. Sorunun çözümü çok basit. İktidar ve Muhalefet Milletvekilleri toplanacak Sağlık Bakanının odasına gidecekler Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki eksik doktorları söyleyecekler. İlk uzmanlık atamasında Aksaray kontenjanından bir iki fazla doktor atanmasını sağlayacaklar ve ondan sonra sorunlar çözüme ulaşacak.

Ne yazık ki Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başlayan doktorların Çalışma ortamından mı kaynaklanıyor bilemiyorum, Doktorlar ya izin alıyor, ya da tayının isteyip hastaneden ayrılıyorlar. Onları da dinlemek lazım, neden Aksaray’dan ayrılıyorlar bunu sormak lazım veya bir çözüm bulmak lazım.

Bugün araştırdım, Ortaköy, Ağaçören ve Sarıyahşi Devlet Hastanesinde Kadın Doğum Doktoru yok! O bölgede doğum doktoru yok. Milletvekilleri bunları düşünmesi lazım. Çözüm aramaları ve çözüm bulmaları lazım. Gerçekten çok acı bir olay.

Milletvekilleri arkadaşları çağırıp istişare yapması gerekiyor. Çözüm yollarının aranması gerekiyor. Partimiz Küçük olabilir ama fikrimiz büyüktür. Bende bir siyasi partinin il başkanıyım vekillerimiz bizleri tanımıyor ki. Bugün 44 kişiyi çalıştıran bir iş adamıyım, memleketimize yatırım yapıyoruz. Kendilerini davet etmemize rağmen hayırlı olsun bile demiyorlar. Aksaray’da 300 oy alan siyasi bir partinin il başkanlığını yapıyorsa bir kişi bunun bir çizgisi hedefi vardır. Bizlerden de bir bilgi alamazlar mı? Biz bu Aksaray’ın evlatları değil miyiz? Derdi bir olanın dermanı da bir olur. Neden bizi tanımak istemiyorlar. Bizde Aksaray için çözüm üretme noktasında bir şeyler yapabiliriz dedi.

Haberin Detayları VİDEO Haberimizdedir



Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli