Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Aksaray da günün gelişen spor haberleri

Aksaray da günün gelişen spor haberleri

Akif Karakuş profesyonel ligde 31 maç heyecan yaşadı, Eskil?de Irmak ile kültürü gelişiyor, Yasin Yeşilyurt 11 yıldır siyah beyazlı formayı terletiyor

Akif Karakuş profesyonel ligde 31 maç heyecan yaşadı, Eskil’de Irmak ile kültürü gelişiyor, Yasin Yeşilyurt 11 yıldır siyah beyazlı formayı terletiyor

 

Akif Karakuş profesyonel ligde 31 maç heyecan yaşadı

Spor toto 3 .ligde temsilcimiz Yeni Aksarayspor’da 2013-2014 sezonunda Aksaraylı futbolcu 20 yaşındaki Akif Karakuş yılda Bal liginde 3 sezonda sadece 22 maçta forma giyerken profesyonel ligde bu sezon 31 maçta forma giyerek büyük bir çıkış yaptı.

Spor toto 3 .ligde temsilcimiz Yeni Aksarayspor’da 2013-2014 sezonunda Aksaraylı futbolcu 20 yaşındaki Akif Karakuş altın çağını yaşadı. siyah beyazlıların alt yapısından yetişen genç oyuncu  3 yıllık Bal Ligi Serüveninde  sadece 22 maç heyecan yaşarken bu sezon  profesyonel lig heyecanında ise 31 maçta forma giyerek  takımın  istikrarlı oyuncuları arasında yerini aldı. Aksaraylı oyuncular arasında ise  en çok lig maçına çıkan  genç oyuncu 1833 dakika sahada kaldı. siyah beyazlıların ilk kez mücadele ettiği profesyonel ligde adeta patlama yapan  Akif karakuş sahada kaldığı 1833 dakikada  3 kez gol attı. Aksaraylı oyuncular arasında zaman zaman en çok eleştirilen oyuncular arasında olsa da teknik heyetin vazgeçilmez isimleri arasında olan Akif Karakuş  özellikle İstanbul deplasmanlarında attığı gollerle takımına kritik puanlar kazandırırken gol attığı maçlarda siyah beyazlılar hiç puan kaybetmedi.

bu sezon ligde 1 kez kart cezalısı olan genç oyuncu 2 maçta ise teknik heyet tarafından şans verilmemesi nedeni ile forma giyemedi.Aksarayspor forması ile bu sezon en çok dikkat çeken ve  kendi adına da patlama yaparak profesyonel lig heyecanını 31 kez yaşayan Aksaraylı oyuncu Akif Karakuş profesyonel lig kariyerinde ise ilk golüne Çıksalın maçında imza attı.

Eskil’de Irmak ile kültürü gelişiyor

Eskil’de İlçe Spor Müdürü olarak göreve atanan  İbrahim Irmak ilçede adeta spor için seferberlik ilan etti. Eskil’de spor adına önemli faaliyetlere imza atan ilçe spor müdürü İbrahim Irmak’ın ilçe gençliğine  tekvando  dalında yeni bir projeyi hayata geçirdi.

 

Aksaray’ın ikinci büyük ilçesi olan Eskil’de bugüne kadar sadece futbol dalında yapılan spor ’un ardında İbrahim Irmak ile ilçe gençliği atletizm, Futsal, ve tekvando sporu ile tanıştı. Eskil’de ardı arkası kesilmeyen spor faaliyetleri ise ilçe halkı tarafından taktirle karşılanıyor.

daha önce ilk kez gerçekleşen kurumlar arası halı saha futbol turnuvası ile ilçe halkı ile resmi kurumlar arasında dayanışma ve kaynaşma sağlandı, daha sonra Aksaray şehir merkezinde bile ulaşılamayacak bir kitle ile öğrenciler atletizm yarışmalarına katıldı. yeni bir ge3lişmi gösteren salon futbolu olan futsal ilçede kendini gösterdi. ve son olarak ise uzak doğu sporu olan tekvando ilçede  yüz göstermeye başladı. ilçede tekvando kursu ile  öğrenciler  eğitim alırken, Spor İlçe Müdürü İbrahim Irmak öncülüğünde tekvando eğitmeni Ömer Atuğ  nezaretinde 100’den fazla öğrenci tekvando eğitimi alıyor.

Eskil Atatürk YİBO Spor Salonu’nda öğrencilere  verilen   ve 1 aydır süren tekvando  eğitime her geçen gün  ilgi artarken  tatilinin devre girmesi ile   sayının daha da  artması bekleniyor.

Eskil’de göreve gelmesi ile ilçenin  spora olan kültürünü geliştiren ve bir çok önemli etkinliğe imza atan ilçe spor müdürü İbrahim ırmak son olarak  Tekvando kursuları ile yaptığı  açıklamada; Türkiye’nin en büyük sorunu olduğu gibi Eskil’inde en büyük sorununun spor denince futboldan başka bir şey  mantığın olmadığını ancak bu düşünceleri kısa sürede değişik aktiviteler ile kırmaya çalıştıklarını ifade etti. Şuanda tekvando dalında  kursların devam ettiğini ve 100’Ün üzerinde öğrencinin eğitim aldığını  söyledi. Bu sayının daha da artacağına inandığını ve bir çok yetenekli sporcunun olduğunu da vurgu yaptı. çeşitli branşlarda da çalışmaların olacağını ancak   zemin hazırlandığı sürede ilçe halkının spor’a olan sevgisi ve ilginsin artacağını da savundu.

İlçe halkının spor’a olan ilgisini büyük  olduğunu ve  beklentilere cevap vermek inçin bir çok etkinlik ve proje  geliştirerek hayata geçirdikleri ve  bir çok spor dalında yeni hizmetlerin yolda olduğunun sinyalini verdi. eskil’ her vatandaşın spor yapması ile  görevde olduğunu ve her kesimi spor’a yönlendirmek içinde çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

 

Yasin Yeşilyurt 11 yıldır siyah beyazlı formayı terletiyor

 

Spor toto 3 .ligde 2013-2014 sezonunda  27 yaşındaki Aksaray’ın yetiştirdiği ender isimler olan  usta oyuncu Yasin Yeşilyurt son haftalarda takımın yükünü sırtladı. siyah beyazlılarda 11 .yılını yaşayan Aksaraylı Bal liginde alınan şampiyonlukta, bu sezon takımın son haftalardaki çıkışında  direksiyona geçti.   hem attı hem attırdı. Yasin Yeşilyurt siyah beyazlı forma ile  30 lig  maçında ter döktü. siyah beyazlı forma altında çıktığı 30 maçta  1731 dakika sahada kalan tecrübeli yıldız  4 maçta ise rakip ağları sarstı. siyah beyazlı forma altında attığı 4 golde siyah beyazlılar hiç yenilmezken sadece 1-1 sona eren Manavgat maçında 2 puan kaybeden temsilcimiz  diğer 3 maçta 3’er puan ile ayrıldı. 11 yıldır siyadır beyazlı formayı giyen Yasin Yeşilyurt bal liginde 51 maç çıktı ve 9 gole imza attı. Siyah beyazlı forma altında 2 kez de Türkiye kupası heyecanı yaşayan tecrübeli oyuncu Yasin Yeşilyurt top tekniği ve futbol zekası ile  takımına ofans yönünde büyük katkı sağladı. 2015 yılında sözleşmesi sona erecek   başarılı krampon Aksaray’lı oyuncular arasında Akif Karakuş’un ardından en çok  resmi maç çıkan ikinci ismi oldu.



Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli