Aksaray

23.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:58

Aksaray da günün gelişen spor haberleri

Aksaray da günün gelişen spor haberleri

Güreşte 17. Uluslararası yıldızlar zafer kupasında şampiyon türkiye

Güreşte  17. Uluslararası yıldızlar zafer kupasında şampiyon türkiye

 

*Güreşte, 17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası müsabakaları sonunda Türkiye takım halinde şampiyon oldu. Şampiyon takımların başında ise Aksaray’ı temsil eden milli Güreş antrenörleri Adem Aslan ve İbrahim Şahin’in olması Aksaray adına guru kaynağı oldu.

 

 Güreşte, 17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası müsabakaları sonunda Türkiye takım halinde şampiyon oldu.  Güreş’te adında fazla ile bahseden ve önemli başarılar imza atan Aksaray’da son başarı ise  yıldız kız ve erkek milli  takımlarında görev yapan antrenörlerimizden geldi. Zafer  kupasında  minderde güreşçilerimiz  derecece yapamazken  takımların başında olan antrenörlerimiz  Aslan ve Şahin yüzümüzü güldürdü  

Aksaray’da milli güreş antrenörlerinden   Adem Aslan ve İbrahim Şahin’de elde edilen başarıda  önemli yer edinerek  ilk olarak Türkiye ardından Aksaray’ı başarı ile temsil etti.

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Antalya Süleyman Evcimen Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvaya, 12 ülkeden yaklaşık 400 sporcu katıldı.

            Şampiyona sonunda, takım klasmanında yıldız kızlarda birinciliği Türkiye, ikinciliği Kazakistan, üçüncülüğü Azerbaycan alırken, yıldız erkek serbest stilde birinci Rusya, ikinci Türkiye, üçüncü Gürcistan, yıldız erkek grekoromende ise birinciliği Türkiye, ikinciliği İran ve üçüncülüğü Kazakistan elde etti. Final müsabakalarının ardından dereceye girenlere madalyaları verildi.

Türkiye, Romanya'da düzenlenen Juniors Stefan Rusu & Ioan W. Popovici and Cadets Gheorghe Berceanu & Vasile Iorga Turnuvası"nda takım halinde şampiyon oldu.

Genç Erkekler Grekoromen Güreş Milli Takımı’nda 50 kilogramda Emrah Yörük ve 55 kilogramda Necipcan Dokgöz, 84 kilogramda Hasan Berk Kılıç bronz; 74 kilogramda Batuhan Koyuncu ve 84 kilogramda Etem Alkan altın; 74 kilogramda Burhan Akbudak ve 120 kilogramda Ali Yüce gümüş madalya kazandı.

Genç Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı da 2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya ile şampiyonluğa ulaştı. Türkiye, turnuvada takım halinde şampiyon oldu.

 

Mutlu Yarınlar İçin” Satranç Turnuvası

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün yürütmüş olduğu “Mutlu Yarınlar İçin” adlı SODES projesi kapsamında satranç turnuvası düzenlendi.

 

Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından  yürütülen  “Mutlu Yarınlar İçin” adlı SODES projesi kapsamında Gençlik merkezinde satranç turnuvası düzenlendi.

            Turnuvaya 31 öğrenci katıldı.  Turnuvada birinci Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Orta Okulu’ndan Muhammet Karaca, ikinci Güller Ceylan Orta Okulu’ndan Hasan Güçlüer, üçüncü yine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Orta Okulu’ndan Cihan Karaca oldu.

            Turnuvaya katılan tüm öğrencilere katılım belgesi verilirken; ayrıca turnuvaya katılan tüm öğrenciler Temmuz ayında Konya’ya geziye götürülerek ödüllendirilecek ve okullarında sürpriz hediyeler dağıtılacak.

 

 

 

Nike Halı Saha Ligi 5 Mayısta Başlıyor

Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike tarafından bu sene altıncısı organize edilen Nike Halı Saha Ligi hazırlıkları tamamlandı. Nike Halı Saha Liginin  şartları da belli oldu.  01 – 28 Nisan 2014 tarihleri arasında Nıke Halı Saha ligine kayıtların  tamamlanmasının ardından gençler 05 Mayıs – 26 Haziran 2014 tarihlerinde Nike Halı Saha liginde mücadele edecek.

Nike Halı Saha Ligi’nde Liseler (15-19 yaş) kategorisinde müsabakalara katılacaktır. Lise kategorisinde 1995 ve 1999 doğumlu sporcular yer alabilirler. Her sporcu sadece aynı eğitim kurumunda eğitim aldığı arkadaşlarıyla oluşturulacak takımlarla müsabakalara katılabilir. Aynı okuldan 1’den fazla takım ile lige katılım sağlanabilir. Okul spor karşılaşmaları için diğer branşlarda lisans çıkaran sporcular da bu lige katılabilir. Her oyuncu yalnız bir takımda mücadele edebilecektir.

Liseler kategorisinde 2 TFF Lisanslı sporcu takımlarda yer alabilir. 2013 – 2014 sezonunda lisansı vizelenen en fazla 2 sporcu takımlarda yer alabilir. Nikehalisahaligi.com üzerinden başvuru sisteminde öncelikli olarak TC Kimlik No sisteme girilir. Sistem isim ve soy isimi otomatik olarak ekrana getirir. Web sitesi oyuncuların TFF lisanslı olup olmadığını sistemden kontrol etmektedir. Fazla sayıda amatör oyuncu sisteme girmek mümkün değildir.

Takımlar Liseler kategorisinde kontenjanlara bağlı olarak İl Birinciliği ve Bölge Birinciliği müsabakalarına katılacaktır. Takım listesinde ismi olmayan oyuncu müsabakalara katılamaz. Amatör lisansı olan sporcular lisanslarını ibraz etmekle yükümlüdürler.  Takımlar kesin kayıt işlemlerini tamamlamadan lige katılmış sayılmazlar. Kontenjanlar dolmadan kesin kayıt işlemlerinin tamamlanmış olması gerekir. Müsabakaların yapılacağı sahalar Liseler kategorisinde TFF ve SGM tarafından belirlenecektir.

Müsabakalar 5 oyuncu 1 kaleci olmak üzere 6 kişi ile oynanabilecektir. Takımlar Liseler kategorisinde (10) kişiden oluşur. Liseler kategorisinde müsabaka listesine en fazla 10 sporcu yazılabilir ve bir müsabaka sırasında oyuncu değişiklik hakkı 4 ile sınırlıdır. Müsabakalar 15 dk’dan 2 devre şeklinde gerçekleştirilecektir. Halı sahalarda oynanacak lig maçları, 4’er takımdan oluşan en fazla 8 grup şeklinde gerçekleşecektir.  4'er takımlı gruplarda takımlar tek devre müsabakalar gerçekleştirecek her takım gruptaki diğer takımlarla 1 kez karşılaşma şansı bulacaktır.

 

Maltepe Hazırlıkları Tam Gaz

Spor toto 3.ligde temsilcimiz Yeni Aksarayspor 32. hafta deplasmanda oynayacağı Maltepespor maçı hazırlıklarına dün yaptığı antrenman ile sürdürdü. Dağılgan’da yapılan antrenmana sakatlıkları süren   Hakkı Hakan Özhan ve e  Furkan Yılmaz katılmadı. MR çekilen Hakkı Hakan Özhan hafta sonu forma giymesinin zor olduğu, Furkan Yılmaz’ın ise  durumunun iyiye gittiği öğrenildi.Dağılgan tesislerinde diğer oyuncuların katıldığı antrenman düz koşu ile başladı. topla çeşitli oyunlar ve Beşe iki ile devam etti. Antrenman yarı sahada  yapılan taktik çalışması ile sona erdi.Siyah beyazlı oyuncuların  dünkü antrenmanda çalışkanlıkları ve hırslı olmaları teknik heyeti sevindirdi.  Maltepe deplasmanına 3 puan için hazırlanan  temsilcimizde oyuncuların morali oldukları görüldü. Maltepe maçı hazırlıklarına bugün Dağılgan stadında yapacağı çift kale ile devam edecek temsilcimiz Cuma günü  akşam saatlerinde İstanbul’a gidecek. Maltepe sınavından 3 puan ile ayrılmak isteyen temsilcimiz ligde  son 2 haftaya rahat girmenin hesaplarını yapıyor.

 



Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Anayasa Mahkemesi'nden Cumhurbaşkanı'na ziyaret
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti
Erdoğan'dan tasarruf mesajı... İhtiyaç dışı harcamalar kesilecek
Milli Eğitim'den 23 Nisan'a özel gazete
İnegöl’de 23 Nisan coşkusu
MSB: 19 terörist etkisiz!
Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden Kayseri’de “Turizm” molası
PTT'den 23 Nisan'a özel pul
Ankaralılar İzmir'i yaşayacak
Midas Vadisi'ne turist akacak
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yılında 101 proje
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan 23 Nisan stantlarına ziyaret
DSP Keşan İlçe Başkanı Nalbantoğlu’ndan 23 Nisan açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,21
  • EURO

    34,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2412,57% -0,81
  • Ç. ALTIN

    4000,90% -1,78
  • Salı 24.7 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false