Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Aksaray da Gelişen Günün Spor Haberleri 20.06.2014

Aksaray da Gelişen Günün Spor Haberleri 20.06.2014

Aksaray da Gelişen Günün Spor Haberleri 20.06.2014

Bölgesel Amatör Karma’da Osman Bayrak Kayseri Karması İle Yarı Finalde

 

Nevşehir’de düzenlene ve halen devam eden Bölgesel Amatör Karma müsabakalarında  kayseri bölge karmasında forma giyen Aksaray Belediyespor’un genç yıldızı Osman Bayrak bugün yarı finalde Antalya bölge karmasına karşı forma giymenin gururunu yaşayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Bölge Müdürlükleri'nin bulunduğu illerden katılım ile düzenlediği ve  Nevşehir’de 17 haziran’da başlayan  Bölgesel Amatör Karma müsabakalarına  Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Bursa, Erzurum/Van, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya, Sakarya, Samsun ve Trabzon Bölge karmaları katıldı..Nevşehir'de devam ediyor.. Bölgesel Amatör Karma müsabakalarında ise Aksaray Belediyespor’un genç yıldızı 18 yaşındaki  Osman Bayrak’da  Kayseri bölgesi Karmasında  forma giyiyor. bölgesel ligde 2013-2014 sezonunda Aksaray Belediyespor forması ile 24 resmi maç çıkan ve  7 gole imza atarak başarılı bir sezonu geride bırakan Osman bayrak Bölgesel Amatör Karma maçlarında da   performansı ile göz kamaştırıyor.

 

Bölgesel Amatör Karma maçlarında grup müsabakalarının ardından temsilcimiz Osman Bayrak’ın forma giydiği Kayseri Karması adını yarı finale yazdırdı.. D grubunda  yer alan Kayseri bölge karması ile  Sakarya ve Bursa karmalarına karşı forma giyen  genç futbolcu bugün 17.00  Nevşehir Merkez 3 no’lu saha oynanacak Antalya bölge karmasına karşı yarı final heyecanında da ter dökmesi bekleniyor. Osman Bayrak’ında forma giydiği kayseri bölge karması bugün yarı finalde rakibini mağlup ettiği taktirde Pazar günü final oynama  hakkını elde edecek.

Bölgesel Amatör Karma müsabakalarında Türkiye Birincisi olan takım Türkiye'yi temsilen, Malta'da 1-5 Ekim 2014 tarihleri arasında  oynanacak olan UEFA Regions Cup Turnuvası'na katılmaya hak kazanacak.

Spor Toto 3.Ligde Kuralar 24 Haziranda Çekilecek

2014-2015 futbol sezonunda spor toto 3. ligde heyecan için ilk olarak beklenen kura çekimi 24 Haziran Salı günü saat 12:00'de  Orhan Saka Amatörler Evi'nde düzenlenecek. Spor toto 3 .ligde 2014-2015 futbol sezonunda kura çekimi 24 haziran tarihinde belli olacak. yeni sezonda da spor toto 3 .ligde mücadele edecek siyah beyazlı temsilcimiz ve taraftarlarda büyük bir merakla Salı gününü bekliyor.Siyah beyazlı camia tarafından büyük merakla beklenen spor toto 3 .lig  kura çekimi 24 Haziran Salı günü saat 12:00'de  Orhan Saka Amatörler Evi'nde yapılacak  kura çekimi ile gerçekleşecek.Spor Toto 3. Ligde kura çekimlerini ardından gözler lige odaklanacak ve yeni sezon heyecanı  07 Eylül 2014 tarihinde  oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. İlk yarı maçları 21 Aralık 2014 tarihinde tamamlanacak. Ligde ikinci devre ise 25 Ocak 2015'te başlayıp, 10 Mayıs 2015'te son bulacak.Spor toto 3. ligde geçen yıl 2 .grupta mücadele edecek temsilcimizin yeni sezonda hangi grupta ve hangi takımlar ile mücadele edeceği merak edilirken yeni sezondan da her bölgeden takımın olacağı tahmin ediliyor.

 

 Belediyespor Atletizm’de Faaliyet Gösterecek

 Aksaray Belediyesi  spor şubelerine  Atletizm’de ekledi. 2009 yılında  Aksaray’da futbol ve basketbol branşlarında hizmet vermeye başlayan Aksaray Belediyespor kulübü, Basketbol ve  Voleybol branşlarının ardından şimdide Atletizm  dalında da  hizmet verecek.Belediyespor kulübünün atletizm şubesinin açılması ile antrenörlük görevini Kadir Yön çalıştıracak.

Atletizm  dalında çok önemli  başarılarını yanında yıldız  atletleri Aksaray ve Türkiye atletizmine  kazandıran  antrenör ve eğitimci olan Kadir Yön görevine hızlı  bir şekilde başlayarak belde ve kasabalarda Atletizm’e yetenekli sporcular için tarama başlattı. Yetenekli sporcular için çalışmalara başlayan Yön kırsal bölgelerdeki çalışmalarında 

Hasandagı köyleri ve kasabalarından, Eskil  bölgesinde yetenekli gençleri  belirleyerek  bir çok geleceğin atletçisini  Belediyespor kulübüne kazandırdı.

Beden Eğitimi öğretmeni olan ardından atletizm antrenörlüğü de yapan Yön;  geçmiş yıllarda kısıtlı imkanlara rağmen elde ettiği önemli başarılara Aksaray Belediye Spor Kulübü bünyesinde devam etmeyi hedefliyor.

 Kadir Yön atletizm antrenörü olarak  ; 2003-2004 Milli Eğitim Bakanlığı okullar arası yıldız kız kros(atletizm)Türkiye şampiyonluğu.

-2003-2004 Türkiye Atletizm Federasyonu Atletizm Geliştirme Projesi Küçük kız takım birinciliği.2003-2004 Türkiye Atletizm Federasyonu Atletizm Geliştirme Projesi Yıldız kız takım birinciliği, 2004-2005 Milli Eğitim Bakanlığı okullar arası yıldız kız kros(atletizm)Türkiye üçüncülüğü, 2005-2006 Kulüplerarası kros yıldız kız Türkiye şampiyonluğu(Emlak Bank Toki spor kulübü), 2006-2007 Kulüplerarası kros yıldız kız Türkiye şampiyonluğu(Emlak Bank Toki Spor Kulübü), 2010-2011 Milli Eğitim Bakanlığı okullar arası küçük erkek kros(atletizm)Türkiye dördüncülüğü, 2006 -Beşiktaş spor kulübü genç kızlar kros Türkiye şampiyonluğu, 2006 Beşiktaş spor kulübü genç kızlar Avrupa şampiyonluğu, 2005-2006 İSF Okullar arası genç kızlar Dünya ikinciliği (Kanber Demir Lisesi), 2006 Dağ koşuları Milli Takım Antrenörlüğü başarılara imza attı.

  

CEMİYET KUPASINDA BUGÜN YARI FİNAL HEYECANI YAŞANACAK

Diyanet- Sen:                     Din- Birsen:

Genç Fenerbahçeliler:     Şanlı İnşaat:

Aksaray Gazeteciler Ve Yazarlar Cemiyeti tarafından düzenlenen futbol turnuvasında yarı finalistler belli oldu. yarı final heyecanında bugün Diyanet- Sen ile Din- Birsen saat 19:00’da Aksaray Belediyesi  Nakkaş spor tesislerinde kozlarını paylaşacak.Cemiyet  kupasında çeyrek final karşılaşmalarında Din- Birsen mucizeyi gerçekleştirdi. 3-0 geride olduğu ticaret borsası karşısında maçın normal süresinde son anda 3-3’ü yakalayarak maçı uzatmalara taşıdı. Uzatmalarda ise geriden gelen Din- Birsen 7-3 gibi skora imza atarak  yarı finale çıkmıştı. Din- Birsen’in yarı finalde rakibi ise kardeş kulübü Diyanet- Sen oldu. Diyanet Sen  geçtiğimiz akşam  cam balkon karşılaşmasını çok rahat geçti. Sahadan 6-2 galip ayrılan Diyanet- Sen adını yarı finale yazdırırken Din-Birsen’in de rakibi oldu. Cemiyet kupasında bugün yaşanacak yarı final karşılaşmalarında iki kardeş kulüp İmamlar bugün saat 19:00’da  finale kalmak için  mücadele edecek. yarı finalde karşı karşıya gelecek Diyanet- Sen ile Din- Birsen arasında dev kapışmanın ardından Cemiyet kupasının ilk finalisti belli olacak. Yarı finalde karşılaşacak iki kardeş  takım Diyanet- Sen ile Din- Birsen mücadelesi iki takım arasında da büyük önem taşıyor. ezeli rekabet içinde olan Diyanet- Sen ile Din- Birsen karşılaşmasında gülen taraf adını finale yazdırıp ardından şampiyonluk kupasının sahibi olmak istiyor.

Cemiyet kupasında günün diğer ve   son  yarı final heyecanında ise kupanın favorisi ve yarı finale namağlup gelen Genç Fenerbahçeliler ile kupanın sürprizini yapan Şanlı İnşaat  bugün saat 20:00’da   Aksaray Belediyesi  Nakkaş spor tesislerinde karşı karşıya gelecek.

iki takımın yarı final maçları öncesinde Genç Fenerbahçeliler  çeyrek finalde güçlü rakibi Masterler’i 3-1 mağlup ederek kupanın dışına  gönderirken adını da yarı finale yazdırdı. Yarı final heyecanına kadar rakipleri karşısında  bütün maçlarını kazanan Genç Fenerbahçeliler bugün akşamda  final öncesinde yine başarılı çıkışını sürdürmek istiyor. Turnuvada  yarı finale gelerek büyük bir sürpriz yapan Şanlı İnşaat  ise çeyrek  finalde  İş Bankasını farklı bir skor ile  geçti. iş bankası karşısında 6-2 gibi net bir skora imza atan şanlı inşaat  yarı finale adını yazdırarak sessizce finale yürüyor. bu akşam oynayacağı ve oldukça zorlu geçecek genç Fenerbahçeliler ile oynayacakları  yarı final maçında yeni bir sürprize imza atmayı hedefliyor.

Milli Bayan Atlet  Berivan Alper   Başarıya Doymuyor

Naili Moran 16 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası rekor sporcu katılımı ile 14-15 Haziran 2014 tarihlerinde İzmir’de yapıldı.İzmir’de düzenlenen Naili Moran 16 yaş altı Türkiye şampiyonasında Aksaray’ı temsilen katılan Mi lli atlet  Berivan Alper 100 ve 200 metrede Türkiye şampiyonu oldu.

Değişik yaş kategorilerinde kız ve erkek olmak üzere yaklaşık 726 sporcunun katıldığı yarışmalarda Berivan Alper 100 ve 200 metre yarışlarında tüm rakiplerini geride bırakarak Türkiye şampiyonu olarak Aksaray’ın yine atletizmde gururu oldu..Şampiyon  bayan atlet, antrenörleri ve babası ile birlikte GSİ müdürü Cüneyt Alkan’ı makamında ziyaret etti.Kazandığı başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Berivan, kendisine vermiş olduğu desteklerden dolayı Cüneyt Alkan’a da teşekkür etti.GSİ müdürü Cüneyt Alkan ise  İzmir’de düzenlenen Naili Moran 16 yaş altı Türkiye şampiyonasında Aksaray’ı temsilen katılan milli atlet  Berivan Alper’in  100 ve 200 metrede aldığı başarının önemli bir başarı olduğunu  belirterek  başarılı atlet Berivan Alper  ve antrenörlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi..

Kurumlararası Voleybol Turnuvasında Şampiyon Milli Eğitim

GSİ müdürlüğü tarafında organize edilen ve 13 takımın katıldığı resmi kurumlar arası voleybol müsabakalarında mutlu sona Milli Eğitim Temel Eğitim  ulaştı.

Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün gerçekleştirdiği  resmi kurumlar arası voleybol müsabakalarında perde Atatürk spor salonunda oynanana  final karşılaşmaları ile perde kapandı.

Turnuvaya 13 takım katıldı ancak finalde 3 takım , Milli Eğitim Temel Eğitim, Gençlikspor ve PMYO takımları şampiyonluk ipini göğüslemek için mücadele etti. Final grubunda Milli Eğitim Temel Eğitim takımı  ilk maçında Gençlikspor’u çok rahat geçerek set vermeden  3-0 mağlup etti. PMYO  karşısında zorlansa da  rakibini setlerde 3-2 üstünlük kurdu ve mutlu sona ulaşarak şampiyonluk kupasının sahibi oldu.Resmi kurumlar arası voleybol müsabakalarında perdenin kapanması ile şampiyon Milli Eğitim Temel Eğitim’in ardından PMYO ikinci olurken Gençlikspor ise üçüncülük ile yetindi.

Resmi kurumlar arası voleybol final müsabakalarının ardından yapılan ödül töreninde dereceye giren takımlar kupa ve madalyalar ile ödüllendirildi.

Hamit Mavili

 

 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli